Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anaokulu, kayıt, şartları

Anaokulu Kayıt Şartları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anaokulu Kayıt Şartları

Anaokulu kayıt şartları

4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte arap saçına dönen anaokuluna ve ilkokul 1 sınıfa kayıt şartlarına açıklık getirildi 2012 2013 İlköğretime kayıt koşulları Resmi Gazete’de yayınlandı Anaokulu kayıt şartları ile ilkokula kayıt şartları şöyle

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikte, anaokulu, 37-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan okul olarak tanımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde birçok değişiklik yaptı

Örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde açılan ana sınıfları ise 48-66 ay arası çocuklaraeğitim verecek

Anaokulları ve ana sınıfları için yönetmelikteki 72 ay üst sınırı 66 aya çekildi

Değişikliğe göre, anaokulllarına, eylül ayı sonu itibariyle 37 aydan gün alan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılacak

66 ayını dolduranlar ise ilkokula yönlendirilecek

İlkokul kayıtları öğrencinin ikamet adresi esas alınarak “e-okul sistemi” üzerinden yapılacak

İlköğretimin ilk 3 sınıfında yine not değerlendirmesi yapılmayacak ancak velileri bilgilendirmekve öğrenci gelişimlerini takip etmek Öğrenci Gelişim Raporu verilecek

İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı da yaptırılmayacak

Yabancı dil dersleri ilkokul 2′nci sınıftan itibaren verilmeye başlanacak

Bu nedenle tüm ilkokullarda yabancı dil alanında branş öğretmenleri görev yapacak

Öğrenci andı sadece ilkokullarda okutulacak

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte ortaokul öğrencileri, “andımız” diye bilinen öğrenci andını okumayacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com