Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fakültesi, iktisat

İktisat Fakültesi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İktisat Fakültesi

İktisat fakültesi

iktisat fakültesi hakkında bilgi

İktisat Nedir Bölümü Mesleği Hakkında Bilgi

İktisat Nedir, İktisat Ne İş Yapar, İktisat Maaşları, İktisat Puan Türü, İktisat İş İmkanları, İktisat İş Çalışma Alanları, İktisat Mesleği Hakkında Bilgiler, İktisat Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, İktisat Bölümünün Geleceği, İktisat Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, İktisat Bölümü Tercih Edilir mi, İktisat Bölümü 2011 YGS LYS Başarı Sırası, İktisat İçin Kaç Puan Gerekir, İktisat Tanıtımı, İktisat Kazanç Durumu,Meslek Rehberi,İktisat Taban Puanları 2011 2012,İktisat Mezunları Ne İş Yaparlar,İktisat Bölümü İş Olanakları, İktisat Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, İktisat Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, İktisat İş Çalışma Alanları, İktisat İş İmkanları, İktisat Maaşları, İktisat Mesleği Hakkında Bilgiler, İktisat Ne İş Yapar, İktisat Nedir, İktisat Puan Türü

Üniversite sınavına hazırlanan ve İktisat bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik İşte İktisat Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler:

İktisat

İktisat; tükenebilir kaynakların insanların ihtiyaçlarını karşılamak için en etkin biçimde kullanılması, bu kaynakların artırılması ve üretilen mal ve hizmetlerin bölüşümü ile ilgili konularda eğitim veren ve araştırma yapan bir bilim dalıdır

Çalışma Alanları

İktisatçılar; kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda hammadde ve insan gücü kaynaklarının en kârlı biçimde ürüne dönüştürülmesi, üretilen mal ve hizmetin tüketiciye ulaştırılması konusunda planlamalar yapmak için, üretim, planlama ve ticaret bölümlerinde; bankalarda, sigorta şirketlerinde, borsa ve aracı kurumlarda, eğitim ve araştırma kurumlarında, DPT’de uzman olarak; özel kuruluşlarda ve kamu kuruluşlarında yönetici, danışman olarak çalışabilirler Bu kuruluşlarda veya akademik ortamlarda; mal veya hizmetin maliyetinin ve satıştan alınacak kârın hesaplanıp fiyatın belirlenmesi, iş piyasasındaki değişmeler ile toplumun çeşitli alanlardaki işgücü ihtiyacının belirlenmesi; para değerinin düşmesi, enflasyon gibi olayların dış alım ve

dışsatıma etkilerinin incelenmesi, piyasa araştırmaları için veri toplama yöntemlerinin geliştirilmesi, enflasyon, kar oranları, istihdam ve enerji maliyeti konularının incelenmesi; kamu politikalarının firmalar, bireyler ve toplum davranışlarına etkileri ile devletin piyasa ekonomisindeki rolü konusunda araştırmalar yapılması, piyasaların yapısı ve kaynak dağılımı, işsizliğin nedenleri verimlilik ve ekonomik büyüme konularında araştırma ve çalışma yapmak amacıyla görev alırlar

Çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanı vardır Mezunlar, son yıllarda özellikle bankalar ile finans kurumlarında, araştırma kurumlarında çalışma olanağı bulabilmektedirler

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

İktisat, insan ihtiyaçlarını karşılamak için tükenebilir kaynakların kullanımı ve geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapan bir bilimdir İnsan ihtiyaçlarının sonsuzluğunu ve ekonomik olayların toplumların yapısını etkileme gücünü göz önünde bulundurursak, bu bilim dalının öneminin her geçen gün artacağını da söyleyebiliriz Buna bağlı olarak, özellikle Türkiye ve dünya ekonomileri hak kında bilgi sahibi, farklı dallarda uzmanlaşmış ekonomistlere olan ihtiyaç da devam edecektir

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

Sayısal düşünme yeteneğine sahip olması

Sosyoloji, ekonomi, hukuk, istatistik konularına ilgi duyması

Araştırma ve incelemeye yeteneğinin olması

Yaratıcı olması

İletişim ve işbirliğine açık olması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com