Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasında, cunaxa, kimler, savaşı, yapıldı

Cunaxa Savaşı Kimler Arasında Yapıldı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cunaxa Savaşı Kimler Arasında Yapıldı

Cunaxa Savaşı kimler arasında yapıldı

Hanedanlık tacını kardeşinden almakta kararlı olan Kyros, Peloponnesos Savaşı'ndan kurtulan 14000[3] Hellen askerini paralı asker olarak kendi ordusunda görevlendirdi Psidia'ya düzenlenecek seferde Hellenler, yönün Babil'e çevrilmesine karşı çıktılar ancak çift maaş önerisi sayesinde tekrar orduya bağlandılar MÖ 401 yılında Hellenler ve Kyros'un ordusu Artakserkses'in dev kraliyet ordusu ile karşı karşıya geldiler

Kyros ve askerleri dev Pers ordusuna üstünlük sağlamaya başladı Hellen askerleri savaş meydanında Büyük Kral'ın ordularına üstünlük sağlamasına rağmen Kyros ölünce savaş Hellenlerin aleyhine sonuçlanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com