Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ati, fecri, grubunun, görüşü, sanat

Fecr-İ Ati Grubunun Sanat Görüşü

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fecr-İ Ati Grubunun Sanat Görüşü

Fecr-i Ati Grubunun Sanat Görüşü

FECR-İ ATİ GRUBUNUN SANAT GÖRÜŞÜ

* "Sanat, şahsi ve muhteremdir" görüşünü savunmuşlardır

* Fecr-i Aticiler eserlerini sanata ve edebiyata hizmet etmek amacıyla vermişlerdir

* Sanat ve edebiyatı, toplumun eğitimine katkı sağladığına inandılar

* Fransız edebiyatını kendilerine örnek aldılar ve daha çok Fransız sembolistlerinden etkilendiler

* Edebiyatın önemini halka anlatmak için çaba sarfettiler

* Şiirlerini aruz ölçüsüyle yazdılar, serbest müstezatı geliştirerek kullanmayı sürdürdüler

* Eserlerinde çoğunlukla aşk ve doğa temasını işlediler

* Romantik bir aşkı dile getirdiler, gerçekten uzak doğa betimlemeleri yaptılar

* Eserlerinde ağır ve süslü bir dil kullandılar

* Sevet-i Fünuncularda olduğu gibi Arapça, Farsça kelime ve tamlamaları sıkça kullandılar

Servet-i Fünun Edebiyatı'na tepki olarak ortaya çıkan Fecr-i Aticiler, edebiyata bir yenilik getiremediler

Ortaya koydukları eserlerle Servet-i Fünun Edebiyatı'nın bir devamı niteliğinde olduğunu gösterdiler

Fecr-i Ati grubu, Tanzimat ya da Servet-i Fünun gibi bir edebi akım değildir; olsa olsa bir arkadaş topluluğudur Çünkü bu gruptaki gençlerin çoğu bireysel hareket etmiştir Bu topluluğun tek temsilcisi Ahmet Haşim'dir Aslında Fecr-i Ati topluluğu, Servet-i Fünun ile Milli Edebiyat dönemleri arasında bir köprü işlevi görmüştür

1912'de dağılan topluluğun birçoğu Milli Edebiyat akımı, bir kısmı da bağımsız olarak çalışmalarına devam etmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com