|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuklarınıza, davranmayınız, olur, seyrettim, uyurken |
![]() |
Seni Uyurken Seyrettim ( Siz çocuklarınıza Böyle Davranmayınız Olur Mu?) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Seni Uyurken Seyrettim ( Siz çocuklarınıza Böyle Davranmayınız Olur Mu?)SENİ UYURKEN SEYRETTİM
Sevgili çocuğum! Seni uyurken seyretmek ve nefes alışını duymak için sessizce odana girdim! Gözlerin kapalı, huzur içindesin ![]() Sarı buklelerin melek yüzünü çevreliyor ![]() Birkaç dakika önce çalışma odamda çalışırken… birden içimin sıkıldığını fark ettim ![]() Dikkatimi işime veremedim ve… seninle sessizce konuşmak üzere odana geldim ![]() … Bu sabah yavaş giyindiğin için sabırsızlanıp sana söylendim ![]() Yemek fişini kaybettiğin için seni azarladım ve… kahvaltı ederken gömleğini kirlettiğin için sana sert sert baktım ![]() ”Yine mi?” dedim ![]() İçimi çekerek başımı kızgınlıkla her iki yana salladım ![]() O gömleği temizlemek için harcanacak… deterjan ve su masraflarından bahsettim sana rakamlar vererek ![]() Sen ise bana bakıp tatlı tatlı gülümsedin ve bana: “Hoşça kal babacığım!” dedin okuluna giderken ![]() … Akşam sen odanda oynayıp, yatağına dizdiğin oyuncaklarına bağıra çağıra şarkı söylerken… ben telefonla konuşuyordum ![]() Sana sessiz olmanı işaret ettim ![]() Sonra yine yarım saat kadar telefonda konmuştum ![]() Daha sonra bir asker gibi sana emir verdim: ”Oyalanıp durma! Çabuk ödevini yap!” Bana: ”Peki babacığım” dedin ve hemen çalışmaya koyuldun ![]() Sonra da odandan hiçbir ses gelmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara ben masamda çalışırken, korkarak yanıma geldin ve umutla, ”Babacığım bu akşam kitap okuyacak mıyız?” diye sordun ![]() Sana kesin bir dille: ”Hayır!” dedim ![]() “Odan hala karmakarışık! Sana kaç kere hatırlatacağım odanı toplamanı?” … Başın önünde odana gittin ![]() Çok geçmeden geri geldin ve… kapı aralığından bana baktığını gördüm ![]() Sordum sert bir ses tonuyla: ”Gene ne istiyorsun?” diye ![]() Hiçbir şey söylemedin ![]() Söyleyemedin belki de ![]() Yanıma geldin, boynuma sarıldın ve beni öpüp, ”İyi geceler babacığım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan zaman geçti ![]() Duyduğum vicdan azabı nedeniyle… boş boş masama bakarak uzun bir süre oturdum ![]() Acaba neden böyle davrandım diye düşündüm ![]() Suçlandım ![]() Beni kızdıracak hiçbir şey yapmamıştın ki? Sadece büyümeye ve öğrenmeye çalışan bir çocuk gibi davranmıştın ![]() Olduğun gibi! … Bugün yetişkinlerin sorumluluklarla dolu dünyasında kendimi kaybettim ve… sana harcayacak enerjim de vaktim de kalmadı ![]() Ama bugün sen benim öğretmenim oldun ![]() Beni öpmeyi ve iyi geceler demeyi unutmadın ![]() Üstelik ruh halimin iyi olmadığını fark edip… parmaklarının ucunda gezindin sanki! ![]() ![]() ![]() Şimdi seni uyurken seyrediyorum ve bugünü yeni baştan yaşamak istiyorum ![]() Yarın ben de sana bugün senin bana gösterdiğin anlayışı göstereceğim ![]() Böylelikle belki gerçek bir baba gibi olabilirim ![]() Uyandığında sana sıcacık gülümseyip… işten geldiğimde sana moral vereceğim ve yatmadan önce sana kitap okuyacağım ![]() Sen gülünce gülüp, sen ağlayınca ağlayacağım ![]() Kendime daha büyümediğini, bir çocuk olduğunu ve… senin baban olmaktan mutluluk duyduğumu hissettireceğim ![]() … Bugün senin anlayışlı davranışın bana çok dokundu ve… bu yüzden gecenin bu saatinde sana teşekkür etmeye geldim ![]() Çocuğum, öğretmenim ve arkadaşım olduğun ve… bana gösterdiğin sevgi için ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdr ![]()
|