Arzum Kaldı - Suvermez Türküsü ve Hikayesi.. |
11-09-2009 | #1 |
peri
|
Arzum Kaldı - Suvermez Türküsü ve Hikayesi..Arzum Kaldı - Suvermez Türküsü ve Hikayesi
Arzum Kaldı (Suvermez Türküsü) Emirdağ yöresinin Suvermez köyünde çok iyi türkü çığıran bir aşığımızı yıllar önce kaybetmiştik Bu kabına sığmayan aşığın adı Kamil Karanfil'dir Aşık Kamil gençliğin verdiği aşk ateşiyle bir kıza tutuluyor Kız da onu deliler gibi sevmektedir Ne yazık ki ailesinin taassubu nedeniyle sevgilisiyle bir türlü buluşup konuşamamaktadır Aşk ateşiyle yanıp tutuşan Aşık Kamil kıza çok türküler yakıyor Sevgilisiyle buluşabilmenin son çaresi olarak aracı bir kadını kıza gönderen Aşık Kamil bir gece buluşma sözünü almayı başarır Kızın verdiği söz üzerine belirlenen yerde saatlerce bekler; sabrı tükenmektedir Gecenin geç saatinde ay da doğmuştur Her taraf ayın ışığı ile apaydınlık olmuştur Sevgilisinin gelmemesi içini kurt gibi kemirmektedir Sonunda oradan ayrılarak doğruca sevdiği kızın evlerine gitmeye karar verir Ay aydınlığı nedeniyle etrafa görünmemeye çalışarak kızın evlerine kadar geldiğinde bir de ne görsün sevgilisi döşeğinde mışıl mışıl uyumakta Bu duruma çok canı sıkılan Aşık Kamil bir gece ay aydınlığında bu türküyü yanık sesiyle çığırıvermiş GiZLiKAPI - Hayatınızdaki En Gizemli Kapı Arzum kaldı salınarak gidende Saldığın yadigar saklıdır bende Merhamet denilen yok mudur sende Merhametsiz yare çattı yollar Sevdana yandı açılan kollar Yarim su yolunda gözüme battı Yüreğime damla damla kan aktı Tomurcuk memeler burnuma koktu Tomurcuk memeni alsam elime Ondan sonra ben kailim ölüme Ay doğdu ışıdı beklemem gayrı Söylerim sırrımı saklamam gayrı Ayrılırım senden kız dini ayrı Dini ayrı güzelin derdine yandım Beni hep gönülden seviyor sandım Pek erken yatmazsın sevdiğim güzel Yarin deli gibi sokakta gezer Kız senin ateşin sinemi ezer Yandım ateşine sıdkı bütünüm Kül oldum yoluna çıkmaz tütünüm Baktım nazlı yarim uyumuş yere Vurup pencereyi kırasım geldi Atlayıp delikten girip içeri Soyunup koynuna giresim geldi Merhametsiz yare çattı yollar Sevdana yandı açılan kollar Kamil Karanfil - Emirdağ
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|