![]() |
Alim Efe Türküleri 1 Sözleri ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Alim Efe Türküleri 1 Sözleri ve HikayesiAlim Efe Türküleri 1 Sözleri ve Hikayesi
Alim Efe ve ailesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alim ve arkadaşları damda yatarken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alim yaklaşık 10 yıllık bir tutukluluktan sonra 1950 affında çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günün birinde Mustanlar'dan 20-30 silahlı adam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarının karşı tarafa köklü bir misilleme yapma önerisini de Alim Efe kabul etmiyor ![]() Olayı doğrudan gören ilçe jandarması Mustanlar'dan 15 kişiyi tutukluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre yattıktan sonra Alim Efe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazık ki karşı taraf yine durmuyor ve bir gün şoseye indiğinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alim Efe'nin cesedinin ne olduğunu olayı anlatan da kesinlikle bilmiyor ![]() ![]() ![]() Olayı anlatan türküde anlatıldığı gibi ![]() ![]() Alim Efe Türküsü Aşamadım Karabel'in dikini Kimler eker Teknova'ya ekini İki sene daha ömrüm olaydı Keser idim Mustanların kökünü Teknova'nın ekinleri saz gibi Gökgü Gelin örük örmüş kız gibi Ver elini ellerime gidelim Hiç yoğudu bu ovada biz gibi Yol üstünde telefonun direği Çatalimiş şu Alim'in yüreği Onu öldürmeye karar vermişler Hazırlayın kazma ile küreği Teknova'nın ekinleri az gibi Fadime'nin örükleri saz gibi Ver elini Alim Efe gidelim Kabül eder Hatip babam kız gibi Çürüklü'den çıktım şose yoluna Abbas ile Habib geçti önüme Hiçbir şeyden malumatım yoğudu Berber Kamil sebep oldu ölüme Alim'im belinde fişekler katar Alim Fadime'ye kurşun mu atar Ver elini Alim Efe gidelim Adam onbeş sene mahpus mu yatar Alim Efe Beşirli'den yürüdü Kara gözlerini duman bürüdü Alim'in de ölüsünü sorarsan Kır beygirler sürüm sürüm sürüdü Perşembe'dir Tatarlı'nın pazarı Taşları çatlatır elin nazarı Zülüfün altında yanak kızarı(r) Onu öpen Alim neyler ölümü
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|