Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, aşık, gül, hayatı, kimdir, kısaca, yiğit

Aşık Gül Ahmet (Gül Ahmet Yiğit) - Kimdir Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşık Gül Ahmet (Gül Ahmet Yiğit) - Kimdir Kısaca Hayatı

Aşık Gül Ahmet (Gül Ahmet Yiğit)

Sevdiğimden ayrı gurbet ellerde
Ağlıyorum dünya dar deyi deyi
Ahım kaldı o tomurcuk güllerde
Ötüyorum ah u zar deyi deyi

Kaderim ne zaman bana gülecek
Akan gözyaşımı kimler silecek
Gül Ahmet'im bu genç yaşta ölecek
Gece gündüz ağlar yar deyi deyi 1955 yılında Gaziantep İlimizin İslahiye İlçesi'ne bağlı Feyzi Paşa buca­ğında doğdu İlk ve orta okulu Fevzi Paşa'da, tamamlayan Gül Ahmet İskenderun Ticaret Lisesi öğrencisi iken aşık olur İlk şiirlerini Lise öğrencisiyken söyler Daha sonra aldığı saz ile arkadaş olur Soyu Kayseri Pınarbaşı Afşarlarından Kerimoğlu adıyla tanınan aşirettir Derviş Paşa iskanında Gavurdağı'nı yurt tutmuşlar, burada aynı adla anılırlar Bu arkadaşlık sürerken liseyi bitirir Hatay Eğitim Enstitüsüne kayıt olur Mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine atılır

Aşıklıkta ilk sesini 1975 yılında Konya'da yapılan Türkiye Aşıklar Bayramında duyuran Gül Ahmet, halk edebiyatının her dalında usta bir aşık oldu­ğunu ispatlamıştır Gül Ahmet Konya'da çeşitli dallarda birincilikler almış bir olarak 1981 yılında katıldığı Atatürk'ün 100 doğum yılı adına TRT nin yarışmada ikinci olmuştur Yurdumuzu Almanya ve Hollanda'da temsil etmiş ayrıca Kıbrıs Harekatının 10 yıl kutlamalarında Nuri Şahinoğlu ile birlikte ülkemizi temsil etmiştir Mizahi Türkü dalında da şöhret yapan Gül Ahmet cidden güzel sazı ve sesi ile beğenilen bir aşığımız olarak yurdun çeşitli yörelerinde yapılan festival ve törenlere katılmaktadır Evli, bir oğul ve bir kız sahibi olan aşığımız halen İskenderun Karayılan kasabası Canova İlkokulu Müdürlüğü görevini sürdürmektedir

Eserlerinden bazıları:

Zalim <SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana"><FONT size=2>Kader

Beni bu hallere koyan,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com