Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, hideki, shirakawa

Hideki Shirakawa Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hideki Shirakawa Hayatı

Hideki Shirakawa

Ilkokul üçüncü sınıftan itibaren lise son on yıldır, ben Takayama, en az altmış bin bir şehir, Japonya'nın Honshu ortasında bulunan küçük bir şehir yaşadı Bu Japonya'nın başlıca şehirler uzak oldu olsa da, Takayama Kyoto, yüzey şekilleri benzerliği nedeniyle bir "küçük Kyoto" olarak adlandırılan olmuştur sahip şehir, akan bir nehir dağlarla çevrili bir havza oturur ve nedeniyle, köklü kültürel miras ve gelenek Bu küçük kasaba, doğal güzellikler bakımından zengin, heyecanla böcek ve bitki toplama ve radyolar benim gün geçirdi Bilim yakınlık uyanmış ve bu on yıl içinde boyunca büyüdü

Kısa bir süre sonra bir polimer bilim adamı oldu, ben bazen, benim geçen yıl ben lise sırasında yazmıştı kısa bir kompozisyon hatırladı O zaman, öğrencilerin gelecekteki hayallerini anlatan kompozisyonlar bir hatıra toplama derlenmiş Hatırlıyorum, ben ileride bir bilim adamı ve sıradan insanlar için yararlı plastik üzerinde araştırma yapmak benim temennim hakkında bir şeyler yazdı Ben daha sonra tekrarlanan hareketleri sırasında deneme kitabı kaybetti çünkü tam olarak ne yazdı emin olamaz Neden ve nasıl bir lise çocuk plastik gelecekteki bir araştırma kariyer karar hakkında daha fazla şey bilmek istedim çünkü uzun zamandır bu kayıp pişman oldu

Benim için sürpriz Much, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2000 için iki arkadaş ve kendim için Nobel Kimya Ödülü ödül açıklamasından sonra kaybetmişti tam bileşimi günün her Japon gazetesinde basılmıştır bulundu 45 yıl sonra nihayet tekrar tam bileşimi okuyabiliyordu Nobel Ödülü büyük bir güç beni derinden etkilendim

Ağustos 1936 yılında Tokyo'da doğdu Hatsutarou, bir tıp doktoru ve bir kızı, bir Budist tapınağının baş rahibi Fuyuno üçüncü çocuğu Beni, bir kız kardeşi ve bir erkek kardeşi doğduktan sonra, ağabeyi, ablası ve bana katılmadan Ben doğduktan sonra ailem babamın çalışmalarından sonra, birçok kez taşındı, ama nihayet 1944 yılında savaşın sonuna doğru karışıklık sırasında, Takayama annemin memleketi yerleşti

Benim yüksek öğrenim Nisan 1957 yılında Tokyo Teknoloji Enstitüsü girdiğinde başladı Mart 1966 yılında, benim doktora kursunu tamamlamış ve Mühendislik Doktoru derecesi aldı Aynı yıl, Chiyoko Shibuya evlendi ve daha sonra iki oğlu, Chihiro ve Yasuki ile kutsanmış edildi

Ben üniversite eğitimi almak istediği üç uzmanlık alanları vardı Bir benim lise bileşiminde yazılı olduğu gibi, polimer kimyası Diğer olasılıklar bahçecilik ve elektronik Tokyo Teknoloji Enstitüsü giriş sınavını başarıyla geçti sadece polimer kimyası önemli karar vermişti Nisan 1957 yılında, Tokyo Teknoloji Enstitüsü girdikten sonra, ben özellikle benim lisans kariyeri boyunca uygulamalı kimya okudu Japon üniversitelerinde bir lisans ana bilim ders, bir mezuniyet tezi çalışması için onun son yıl boyunca onun bölüm laboratuvarlarının birine ait Ben yeni polimerler sentezleme ilgilenen, bu yüzden ben bir laboratuar sentezi araştırma uygulanan Seçmişti laboratuarın içine girmek isteyen çok sayıda başvuru vardı ama, ben polimer fiziği üzerine çalışan bir laboratuvar geçmek zorunda kaldı Başlangıçta bu alanda çalışmaya isteksiz, ama aslında bu laboratuvarda deneyimlerimi poliasetilen ile çalıştı, daha sonra benim için büyük öneme sahip olduğunu fark

Sonunda polimer sentezi, orijinal faiz, yüksek lisans programı üzerinde çalışmaya başladı ama poliasetilen iş, şimdi Nobel Ödülü paylaşan çalışma başladı, benim doktora aldı hemen sonra, Nisan ayında bir araştırma görevlisi oldu 1966 Bu çalışmanın ilk amacı, Ziegler-Natta katalizörleri kullanarak poliasetilen polymierization mekanizması belirlemek amacıyla yapılmıştır 1967 yılı sonbaharında, sadece kısa bir süre öngörülemeyen bir deneysel yetmezliği ile poliasetilen filmi başladıktan sonra

Polimerizasyon geleneksel yöntem ile, kimyagerler, siyah toz şeklinde poliasetilen elde ettiği, ancak, bir gün ziyaret eden bir bilim adamı, her zamanki gibi poliasetilen yapmaya çalıştığımda, o sadece bir film bazı düzensiz adet üretti Başarısızlığın nedeni açıklığa kavuşturmak için, ben tekrar tekrar çeşitli polimerizasyon koşulları denetlenir Sonunda katalizör konsantrasyonu film yapmak için belirleyici bir faktör olduğunu bulundu Herhangi bir kimyasal reaksiyon katalizör mmol hakkında çok küçük bir miktarı, yeterli olacaktır, ama I got sonucu amaçlanan daha bin kat daha yüksek bir miktar mol Bu bir katalizör için olağanüstü bir birim oldu Benim deneysel talimatları "mmol" "m" kaçırmış olabilir, ya da ziyaretçi okumuş olabilir Sebebi ne olursa olsun, o tepki gemi bazı molar katalizör eklemişti Planlanandan daha bin kat daha yüksek katalizör konsantrasyonu görünüşte polimerleşme reaksiyon hızı yaklaşık bin kat hızlandı Kabaca söylersek, en kısa sürede asetilen gazı, katalizör girmiştir olarak, reaksiyon çok hızlı bir şekilde gaz sadece katalizör yüzeyinde ince bir film olarak polimerize olduğunu oluştu

Ama biz katalizör konsantrasyonunun yanı sıra bir diğer önemli faktördür fark ettim Poliasetilen filmin oluşumuna katkıda bulunan herhangi bir çözücü, bir özellik çözünmez olma özelliğine sahiptir Daha da şaşırtıcı olan, film bir transmisyon elektron mikroskobu ile gözlenen, biz filmi poliasetilenin uzun dolaşmış mikro-lifleri oluşmaktadır olduğunu gördü Bu iki özellik, herhangi bir filmin oluşumu için gereklidir ve poliasetilen doğasında

Bir filmin oluşumuna katkıda bulunan önemli bir faktör olan Ziegler-Natta katalizörü oldu Ziegler-Natta katalizörleri çoğu homojen olmayan bir çözüm vermek çökeltileri formu eğilimindedir Böyle homojen olmayan bir katalizör, poliasetilen film oluşturmak için çok zordur Ama bizim deneyde kullanılan vardı Ziegler-Natta katalizörü eşsiz biriydi Homojen bir çözüm sağlamak için organik çözücülerde iyi çözünürlüğü olan ve aynı zamanda yüksek molekül ağırlığı ve poliasetilenin kristal formu vermek için yüksek aktivite vardı Ben bu doğa poliasetilen film yapmak için bize hazırlamıştı söyleyebiliriz Daha sonra, çeşitli absorpsiyon spektrumları bu ince film ölçümler yoluyla, poliasetilen moleküler yapısı belirlenir ve bu nedenle, biz, yaptığımız işin ilk bir amacı yerine

Şans eseri, bu pırıl pırıl, gümüş film, Profesör Alan G MacDiarmid, ödül eş-alıcıların gözünde yakalandı ve o Eylül 1976 yılında ABD'de onunla çalışmak beni davet etti, ben Üniversitesi'ne gitti Pennsylvania, Profesör Alan J Heeger, başka bir co-alıcı, aynı zamanda çalışma olduğu ve orada bir yıl geçirdi

Hala canlı bir şekilde 23 Kasım 1976 günü hatırlıyorum Dr CK ile Çan, Prof Heeger altında çalışan bir post-doktora öğrencisi, ben dört-prob yöntemi ile poliasetilenin elektrik iletkenliği ölçen brom ekleyerek Şu anda tam olarak iletkenlik o dizi Elektrometre geçiş olamayacağını çok hızla fırladı, brom eklendi Aslında, iletkenlik brom eklemeden önce daha on milyon kez daha yüksek oldu Bu gün, ilk kez doping etkisi görülmektedir, bu pahalı ekipman kırıldı yazık ki olmasına rağmen kutladı Kimyasal doping keşfi bu dönemde bizim işbirliği temsilcisi sonuçları biridir

Japonya'ya döndükten sonra, poliasetilen üzerinde çalışmaya devam etti Ben ilk doping fenomen ile ilişkili kimyasal reaksiyon ışık tutacak ne oldu Soğurma, Raman saçılması, ultraviyole-görünür bölge, Mösbauer etkisi ve EXAFS: pek çok ortak çalışanlar ile işbirliği içinde, katkılı poliasetilen filmler çeşitli spektrumları araştırdık Sonuç olarak, elektriksel iletkenlik katkılı poliasetilen ortaya çıkması karbokatyonlar veya iyot bir alıcı dopant olarak kullanılan dopant poliasetilen p elektron çekilmesi ile ilgili pozitif yüklü solitonlar yaratılmasına bağlı olduğu bulundu

Kasım 1979 yılında Doçent olarak atandı Malzeme Bilimleri Enstitüsü, Tsukuba Üniversitesi, Tokyo Teknoloji Enstitüsü taşındı Ekim 1982 yılında profesörlüğe terfi etti ve poliasetilen ve diğer iletken polimerlerin üzerinde çalıştı Tsukuba Üniversitesi, Mart 2000 sonunda benim emeklilik beri, bilimsel araştırma ve diğer eğitim faaliyetleri çekilmiş

Tsukuba geçirdiğim zaman boyunca bana poliasetilen araştırma önemli katkıları iki söz edelim Bir odaklı filmlerin hazırlanması Tipik bir yarı-tek boyutlu materyaller poliasetilenin önemini çok erken tanındı Bu anlamda, odaklı bir film, tek boyutlu bir içsel özelliklerini incelemek için vazgeçilmez oldu O zamana kadar sentezlenen poliasetilen filmler üç boyutlu bozukluğu fibriller dolaşmış edildiği bir izotropik malzeme Uniaxially odaklı filmlerin doğrudan bir çözücü olarak sıvı kristal kullanarak sentezlemek için fikri ile geldi Aynı fikir, bir şirket bir bilim adamı tarafından öne sürülmüştür Biz bir phenylcyclohexyl benzer parçaları taşıyan nematik likit kristaller ekimolar karışımı bu amaç için yararlı olduğu bulundu Biz aynı zamanda asetilen polimerize ve akış durumu ya da manyetik alan altında çözücü sıvı kristal katalizör çözüm yönlendirme uniaxially odaklı poliasetilen filmler sentezleme başardı Bu tekniğin daha da geliştirilmesi kiral nematik likit kristaller, fibrillerin saat yönünde veya saat yönünün tersine sarmal yapı oluşur sarmal poliasetilen sentezlemek için bize sağladı Filmlerin kiral helicity elektromanyetik ve optik uygulamalar için yararlı olabilir

Bağlı olarak hidrojen atomu yan zincir olarak sıvı kristal yapıda olan bir sübstitüent ile poliasetilen değiştirerek diğer katkı likit kristal konjuge polimerlerin sentezi Bu polimerler büyük ornatıkları gibi, doping etkisi zayıftır Ancak, bu polimerlerin ilginç optik ve termal özellikleri ile çeşitli ornatıkları tanıtan değiştirilebilir Buna ek olarak, yönlendirmek sıcaklığı belirli bir aralık içinde kendiliğinden

Belirtilmesi gereken diğer bazı ayrıntılar

Bilimleri ve Mühendislik Enstitüsü, Tsukuba Üniversitesi, Nisan 1991-Mart 1993 Yüksek Okulu Başkanı

Kolejler, Tsukuba Üniversitesi, Nisan 1994-Mart 1997 3 Küme Provost

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com