10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sanat Sergisi - Kimdir Kısaca Hayatı
Sanat Sergisi
Çocuklar resim yapmaktan, kağıt, kalem, makas ve yapıştırıcı kullanarak bir şeyler üretmekten zevk alırlar Bu işlerle uğraşırken geçen zaman onlar için eğlencelidir Sonuçta ortaya çıkardıları “sanat eserleri” ni de anne-babalarıyla paylaşmaktan ve onların beğenilerini kazanmaktan mutluluk duyarlar Ama genelde çocuklar için, beğenmenin ifadesi olarak sarfedilen “çok güzel olmuş, harika yapmışsın” gibi sözler çok da önemli değildir Zaten resmi de güzel olsun diye yapmamışlardır ki… Bunun yerine “Ben bu resmi çok beğendim, duvara asmaya karar verdim” derse anne-babası, kendisine ne kadar çok değer verildiğini hissedecektir şüphesiz İşte bu yazımızdaki önerimiz de bununla ilgili Çocuğunuza ne kadar değer verdiğinizi, onun güzel “sanat eserlerini” sergileyebileceğiniz bir köşe hazırlayarak gösterin ona Bir marangoza giderek, 10 cm kalınlığında uzun bir tahta parçası kestirin (Tahtanın uzunluğuna kendiniz karar verin 1 veya 2 metre olabilir ) Bu tahtayı evinizin uygun gördüğünüz bir duvarına çakın (Koridor, oturma odası veya çocuğun kendi odası olabilir bu duvar ) Sonra tahta mandallarınızı renk renk boyayın veya isterseniz renkli plastik mandallar kullanın Mandalları 10 ar cm aralıklarla tahtaya yapıştırın Çocuğunuzun resimlerini veya el işlerini mandallarla tutturarark sergileyebileceğiniz bir köşeniz var artık Sanat serginiz açılışa hazır…
|
|
|