Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hauptman, hayatı, herbert

Herbert A. Hauptman Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herbert A. Hauptman Hayatı

Herbert A Hauptman

Ben, 14 Şubat 1917, İsrail Hauptman ve Leah Rosenfeld en eski çocuk tarihinde New York City'de doğdu

Manuel ve Robert adlı iki kardeş var

Edith Citrynell 10 Kasım 1940 tarihinde evlendi Biz, iki kızları Barbara (1947) ve Carol (1950) var

Okumayı öğrendiği gibi pek çok alanda bilim ve matematik ilgim en kısa sürede, erken bir yaşta başladı ve bu güne kadar devam eder Fen fakültesi mezunu aldı New York (1937) ve matematik yüksek lisans derecesini Columbia Üniversitesi (1939) City College matematik mezunu

Savaştan sonra gelişmiş bir derece elde etmek ve temel bilimsel araştırma alanında kariyer sürdürmeye karar verdi Ben bu hedeflere daha ileriye götürmek, Washington, DC (1947) Deniz Araştırma Laboratuvarı Jerome Karle ile bir işbirliği başladı ve aynı zamanda doktora kayıtlı Maryland Üniversitesi'nde bir program Matematik, fizik kimya ve maden onun arka plan güzel tamamlanır, çünkü birbirlerine Dr Karle ile verimli bir işbirliği olduğunu kanıtladı Sadece bu kombinasyon kafa X-ışını kristalografisi faz sorunu çözmek için bize izin vermedi, ama bu işi de benim doktora tezi konusu, "Bir N-Boyutlu Öklid Algoritması" önerisi 1954 yılına benim doktora almış derecesi ve Dr Karle ve X-ışını kristalografisi doğrudan yöntemlerin temelleri vardı

Bizim 1953 monografi, "Faz Sorun I Centrosymmetric Kristal Çözüm" için gerekli bir araç olarak çeşitli yapı faktörlerin ortak olasılık dağılımları özellikle olasılık yöntemleri getirilmesi en önemli olan ana fikir,,

faz belirlenmesi

Bu monografi, yapı değişmezler ve seminvariants, fazlar özel lineer birleşimlerinin kavramları tanıttı ve tüm centrosymmetric uzay grupları kökenli belirtimi için tarifleri hazırlamak için onları kullandı Uzantısı olmayan centrosymmetric uzay grupları, birkaç yıl sonra yapıldı Yapısı değişmezler ve seminvariants kavramı onlar da gözlenen kırınım şiddetleri yapı faktörlerin gerekli aşamaları ile bağlantı hizmet nedeniyle özel bir önemi olduğunu kanıtladı

1970 yılında Dr Dorita Norton yerine, 1972 yılında Araştırma Direktörü olan Buffalo * Tıp Vakfı kristalografik gruba katıldı Faz sorunu Benim bu güne kadar devam ediyor Bu dönemin ilk yıllarında mahalle ilke ve uzantısı kavramı, ikinci dönem "temsil teorisi" adı altında bağımsız Giacovazzo tarafından önerilen formüle edilmiştir Bu fikirler, daha fazla geç yetmişli sırasında kendim ve başkaları tarafından geliştirilmiş olan yüksek mertebeden yapısı değişmezler ve seminvariants olasılık teorilerine zemin hazırlamıştır Seksenli yıllarda makromoleküler kristal yapıları çözümü kolaylaştırmak için girişimde izomorf değiştirme ve anormal dağılımı ile doğrudan yöntemler geleneksel teknikleri birleştirerek sorun üzerinde çalışma başlattı Bu çalışma, günümüze kadar devam ediyor Daha geçenlerde, minimal bir prensip olarak doğrudan mevcut yöntemleri teknikleri güçlendirmek için girişimde X-ışını kristalografisi faz sorunu formüle sahip Meslektaşları Charles Hafta birlikte, George DeTitta ve diğerleri, cesaret verici sonuçları ile ilk uygulamalar yaptık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com