Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, charles, messier

Charles Messier Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fransız gökbilimci olan Charles Messier 1774 yılında bulutsular ve yıldız kümeleri gibi 45 derin uzay nesnesinden oluşan bir katalog yayımlamıştır Bu kataloğun hazırlanma amacı kendisi gibi kuyruklu yıldız ve diğer gökyüzü gözlemcilerine, değişmeyen gökcisimleri ile hareketli gökcisimlerinin ayırt edilebilmesine yardım etmekti 1781 yılında katalog 110 ‘Messier nesneleri’ni kapsayacak şekilde genişletildi M1′den M110′a kadar olan bu tanımlar günümüzde hala büyük oranda kullanılmaktadır M1 olarak adlandırılmış Yengeç Bulutsu’sundan, Andromeda’nın yanındaki küçük eliptik bir galaksi olan M110′a kadar gökbilimsel olarak en önemli gökcisimlerinden çoğunu içermektedir Aydaki Messier Krateri ve 7359 Messier göktaşı onun anısına isimlendirilmişlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com