![]() |
Meral Okay Kimdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meral Okay KimdirMeral Okay kimdir Meral Okay hakkında bilgi Meral Okay biyografi Meral Okay hayatı 20 Eylül 1958 tarihinde, Ankara'da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() 1984] yılında, sinema ve tiyatroya büyük emeği geçmiş olan usta oyuncu Yaman Okay ile evlendi ![]() ![]() 1992 yılında, Seni Seviyorum Rosa filmindeki rolü ile oyunculuk hayatına başladı ![]() Propoganda filminde basın danışmanlığı, Asmalı Konak dizisinde senaryo yazarlığı, İkinci Bahar, Yeditepe İstanbul dizileri ve O Şimdi Asker filminde oyunculuk yaparak kariyerini güçlendiren Okay, popüler dizi Bir Bulut Olsam'ın senaryosunu yazmakta ve dizide İnci Batur karakterini canlandırmaktadır ![]() Rol Aldığı Film ve Diziler; Bir Bulut Olsam (2009) , Alia (2008), Beynelmilel (2006) , O Şimdi Asker (2002), Hiçbiryerde (2001), Koltuk Sevdası (2001), Yeditepe İstanbul (2001), İkinci Bahar (1998), Seni Seviyorum Rosa (1992) Senaryo Yazarlığı Yaptığı Film ve Diziler; Bir Bulut Olsam (2009), Fedai (2007), Asmalı Konak (2002), Yasemince (1997) Aldığı Ödüller; 14 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meral Okay Kimdir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meral Okay KimdirMeral Okay'ın hastalığı ne ![]() Meral Okay kanser mi, Meral Okayın hastalığı Kanser olduğu haberleriyle gündeme gelen senarist Meral Okay hastalığı ile ilgili konuştu Evet, akciğer kanseriyim şekerim, kemoterapi görüyorum ama her şey iyi gidiyor" dedi Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi TV dizilerinin yanısıraSeni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema fimlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti |
![]() |
![]() |
|