Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eulerchelpin, hans, hayatı, von

Hans Von Euler-Chelpin Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hans Von Euler-Chelpin Hayatı

Hans von Euler-Chelpin

Hans von Euler-Chelpin Augsburg, 15 Şubat 1873 tarihinde doğdu Euler-Chelpin Wasserburg sonra Royal Bavyera Alay bir yüzbaşı olan babası, büyükannesi ile uzak onun çocukluk geçirdim Münih ve von nakledildi Münih, Würzburg ve Ulm okula gittikten sonra, o ilk Schmid-Reutte altında ve daha sonra, yetenekli ve güçlü bir kişilik, büyük ölçüde onu etkilemiş Lenbach altında, Resim Münih Akademisi'nde 1893 yılına kadar 1891 sanat eğitimi aldı Özellikle renk sorunlar ve spektrum renk çalışma arzusu 1893 yılında von Euler-Chelpin başlamak yol açtı, bilim çalışma

O nedenle Emil Fischer ve A Rosenheim altında, E Warburg ve Max Planck altında fizik ve kimya eğitimi için Berlin Üniversitesi'ne gitti ve 1895 yılında Berlin Üniversitesi'nde doktorasını aldı

Daha sonra Berlin'de fizik kimya alanında kısa bir ders aldı ve 1896 W Nernst altında 1897 yılına kadar çalışmak üzere Göttingen Üniversitesi'nde, bundan sonra, gitti 1897 yazında yılında Stockholm Svante Arrhenius laboratuvarda çalışmaya gitti ve asistan olarak atandı 1898 yılında Stockholm'de Kraliyet Üniversitesi fiziksel kimya privatdozents olarak nitelendirilen ve 1899 yılında o Üniversitesi gibi atandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com