Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, brahe, tycho

Tycho Brahe Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tycho Brahe Biyografisi

Tycho Brahe Biyografisi

Danimarkalı kimyacı, astronom ve astrolog olan Tycho Brahe küçüklüğünden beri yıldızlara ve gökyüzüne merak saran bir çocuktu 1559′da Kopenhag üniversitesi’ndeyken şahit olduğu güneş tutulması onda bir tutku yarattı Ne var ki amcası onu Danimarka’nın siyasal yaşamının önemli kişilerinden biri yapmak istiyordu Bu yüzden onun hukuk okumasını istedi ve Leipzig’e yolladı Gündüzleri hukuk eğitimi gören Brahe, geceleri ise gökyüzünü gözlemliyordu 1563′de iki parlak gezegen olan Jüpiter ile Satürn’ün kavuşumlarından biri gerçekleşti ve eski tablolara göre bu olayda önemli bir şekilde hata saptadı Bu onun ilk kayıtlı gözlemi oldu ve bunu ilkel bir yolla sadece bir çift pusula ile yaptı 1571′de daha sonra “Tycho’nun yıldızı” olarak anılacak Cassiopeia takım yıldızında parlak bir yıldızı keşfetti Artık Brahe ünlü biri olmuştu Danimarka Kralı işini sürdürmesi için kendisine tam donanımlı bir gözlemevi verdi ve adına bir fon açtı Tycho Brahe Uranibourg (gökyüzü şatosu) ve Stejnebourg (yıldız şatosu) adını verdiği iki gözlemevi yaptırdı 777 yıldızın konumunu ölçtü ve katalog hazırladı Ayrıca öğrencisi ve asistanı Johannes Kepler’in eliptik gezegen yörüngeleri yasasını biçimlendirmesine yardım etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com