Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anthony, hayatı, leggett

Anthony J. Leggett Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anthony J Leggett

Camberwell, Güney Londra'da, 26 Mart 1938 tarihinde doğdu Ben sadece, söz konusu yedi dakika günü dolayısıyla korkarım erteleme eğilimi benim sonraki kariyer karakterize bu erken aşamada sergileyen dünyasına yapılmış söyledi Kuşağa aktarılan bilgilerin bir tidbit babamın tarafında atası Nelson'un amiral gemisi, Zafer bir aşçı olarak bir süre görev bu Rağmen değil bir büyük anlaşma, birkaç nesil ötesinde benim soy hakkında bilinen olan (bu bilinmemektedir o) Trafalgar savaşında aslında mevcut Babası manav olmak bu geleneği kırdı ama biz onları takip edebilirsiniz gibi babamın ataları, Hampshire bölgesindeki bir küçük köy köy ayakkabıcı vardı; o onunla birlikte binmek için kullanılan nasıl babam AT sebze satın almak için bana söylemek Londra Covent Garden pazar Annemin anne hem İrlanda stokunun; babası İngiltere'ye göç etti ve Chatham deniz Tersanenin bir katip olarak çalıştı Onun seksenlerde (ve benim yirmili) içine hayatta Benim anneanne, olağanüstü bir insandı, on iki yaşında yurt içi hizmet için gönderdi, o sonunda dedem evli ve büyük bir aile kaldırdı, sonra onu altmışlı yılların sonlarında Avustralya'ya göç etti kızı ve oğlu-in-law katılmak için ve nihayet onu son yıllarda İngiltere'ye döndü O çok sıcak bir insan olduğunu ve hala onunla benim toplantıları (coğrafya nedeniyle, onun son yıllarda ne yazık ki birkaç) ve bana yazdığı birçok harf hem de çok düşkün anıları var; o hiçbir resmi eğitim vardı beri, o sadece o kişi size söylediklerimi tam olarak ne olurdu kağıda yazdı ve ona bir mektup okumak için sizinle birlikte odada duruyor gibiydi Bu evrensel ortaöğretim etkisi altında sonsuza kadar kaybolmuş gibi görünüyordu, yazılı kelime, doğallıkla bu tür e-posta kisvesi dönmekte olduğunun ilginç

Annem ve babam aileleri her bir üniversite eğitimi almak için ilk; bakım babam vardı çünkü bir araya geldi ve Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü öğrencileri, ancak birkaç yıl için evlenmek mümkün iken nişanlandılar kendi annesi ve kardeşleri için O bir orta dereceli okul (lise), fizik öğretmeni, kimya ve matematik olarak çalıştı Annem de bir süre ortaokul matematik öğretti, ama doğduğunda bu kadar vermek zorunda kaldı Sonunda iki kız kardeş, Clare ve Judith ve iki kardeş, Terence ve Paul (her ikisi de şimdi merhum) izledi Annem ve babam, İngiltere bize biraz zor durumdaki küçük bir azınlıktı üye yapmak, çocukların bu inanç kadar getirdi edildi, böylece hem Katolikler (annemin davasında soysallık, babam kendi babasının dönüştürülür vardı, çünkü ben inanıyorum bulunuyor), edildi O günlerde Benim erken yirmili pratik Katolik olmaktan rağmen, zaman zaman ben hala merak ediyorum ne kadar tecrübe, korumak ve savunmak, kamu ve bazı alay, inançlar ve tutumlar karşısında bazen çocukluk ve ergenlik döneminde değil, benim yurttaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından paylaşılan genel yaşam (en azından eski ile ilgili olarak, bazen karşı verging düşmanlığı bir ölçüde yansıttığı meslektaşları tarafından kabul şüphelinin gerçekten benim sonraki tutum fizik etkilemiş ve olabilir telkine)

Annem ve babam ben doğmadan kısa bir süre sonra, Londra uygun güney sınır dışında (Londra bileşik kent içinde ama iyi), Upper Norwood bir ev satın aldı Ancak, on sekiz aylık iken, savaş patlak verdi ve biz Englefield Green, Surrey savaşın süresi kaldı Windsor Sarayı, büyük parkın kenarında küçük bir köy "tahliye" idi Köy (! Slough dahil olmak üzere, belki de John Betjeman beyit yanıt) tüm çevresinde kasaba düştü bombalar kaçmak için şanslıydı savaş anıları ile ilgili nispeten az sayıda baraj balon dinleme gece yatakta yatan, Thames yukarıda gergin Alman "doodle-hata" droning yükü (ve bizim evin üstünde hemen kesip olmaz dua), ve günün "resmen" bir savaş (ve karar verdim olduğunu haberdar olduğunu hiçbir ücret ödemeden ablam Clare olmalıdır benden daha genç bir yıl), bu konuda öğrenmek Sonraki yaşamında kıta Avrupa ya da Asya'nın bile harap olmuş şehirler, ya da Londra Blitz aracılığıyla bu aynı yıl boyunca yaşamış insanların anıları okuduğumda, ben, bizim ne kadar olağanüstü şanslı farkındayız

Englefield Yeşil Greater London bileşik kent, batı sınırları dışında sadece bir kaç kilometre olmasına rağmen, kırsal kesimde bir anlamda (ya da oldu!), Ve o yıllarda anılarımı birçok alanları ve çevresindeki parklar ile uzun yürüyüşlere köy Ancak, benim ana faaliyetlerinden biri olan ve komşularımız arasında en çok ün kazanmış biri, derin delik kazma, ben o zaman benim yüksekliğinden daha derin vesilesiyle düşünüyorum, bizim ön bahçe (bir toprak kolay faaliyet ) temel olarak Londra kil oldu Tam olarak ne bana bunu motive ve ne Ruhum ortaya koymaktadır derin anlayışlar, ben anladım hiç bir şey, ama belki de gevşek, gelecekteki kariyer benim o seçimi ile bağlantılı olma fikri ile kısa bir flört sonra demiryolu vardabandıra, ben bir kaşif (o günlerde hatırlamak zorunda insan ayağı ile trodden olmamıştı gezegenin garip yamalar hala vardı, ne de GPS ile eşlenen) istediğini sıkıca karar verdi Sonunda pek çok akademisyen gibi daha soyut bir şekilde olsa bu hırs elde varsayalım

Savaşın sona ermesinden sonra, Upper Norwood evine geri döndü ve 1950 yılına kadar orada yaşadı; babam sonra tam ellerini bakışları vardı o zaman kuzey-doğu Londra (ne yazık ki uzun bir gidip) ve annem bir okulda öğretilen ne biz çocukların sonunda beş Wimbledon Sacred Heart ("dilbilgisi" College of transfer çoğundan daha önce yerine aldı "on-plus" sınav, başarılı bir performans, daha sonra yerel Katolik ilköğretim (grade) okul katıldı ve yani devlet tarafından finanse edilen akademik akışı, okul) Bu ve sağa sola yolculuk yapılan okuma adil bir miktar alabilir avantajı vardı biraz karmaşık gidip (otobüs, tren, daha sonra başka bir otobüs), gereklidir (Birkaç yıl önce, İngiltere'de kısa bir iade-i ziyaret sırasında, tam bu yolculukta tekrarlamak, unutuyorum bir nedeni vardı ve tamamen kayboldu, 50 yıl içinde güneybatı Londra ulaşım sistemi değişiklikleri olmuştur) Okulda gerekli fiziki spor katıldı rağmen, özellikle uzun mesafe koşuları, o yıllarda benim ana rekreasyon benim gençler ve benim Oxford yıl boyunca tutulan bir ilgi (zafer kısa bir süre vardı, satranç iken birkaç yıl sonra, ben) (altında-16) Glorney Kupası, İskoçya, Galler, ve İrlanda karşı rekabet etmek için İngiliz ekibi seçildi Ben o yıllarda geliştirilen bir başka uygulama güneybatısında Londra çevresindeki kırsal yalnız uzun yürüyüş veya bisiklet gezintileri, daha sonraki yıllarda birçok kilometre boyunca, kalın sis, bazen pusula ile direksiyon, çok daha vahşi bir arazide bu alışkanlık devam etti izsiz, Galler ve İskoçya dağın (Sık sık yalnız bunu ve her zaman benim güzergahı detayları bırakmadı ve bol, iyi havalarda bile bu alanlarda kazalar vardır bu yana, belki de burada olmak için yine de şanslı!)

1949 yılında kuzey-doğu Londra'da yaptığı iş için uzun bir yolculuk giderek daha mutsuz olmuştu babam, Beaumont Koleji, Windsor yakınlarındaki Cizvitler tarafından işletilen bir okul, bir iş öğretim fizik ve kimya aldı Bu kelimenin İngiliz anlamda (yani ABD anlamda, "özel") bir "kamu" okul ve kesinlikle bizi katılmak için üç erkek bile bir ücret sağladığı sahip olamazdı, ancak babam anlaşmalı üçümüz Beaumont ücretsiz gidebiliriz, bu nedenle yaptığımız hizmeti kendi koşullarının bir parçası olarak Aynı zamanda ben de otuzlu yaşların kadar ailemizin ev kaldı Londra bileşik kent, uzak batı kenarında Staines, geniş, dağınık ve biraz kırık-aşağı bir eve taşındı, bu evin bir zevk oldu benim babası, başka bir hayat ulağı olurdu, ancak muhtemelen daha az, bu yüzden henüz tespit çevresinde var olan her şeyi sonuçlarına katlanmak zorunda kaldı annem Ilgi çeken yörelerinden biri, bize en azından çocuklar için, geniş bir bahçe ve birçok kampları ve "kaleleri" inşa edildiği, özellikle büyük kestane ağacının oldu

İngiliz devlet okullarında bile biraz ezoterik bir dünyanın içinde, Beaumont, oldukça sıradışı bir yerdi Öğretim elemanı de babam gibi tüplerde satılan ve papazlar, rahipler vardır edenler genellikle kariyerlerinin tamamını veya bir hatta çoğu okul öğretmenleri değil ki, benim bilgi için, Cizvit okulları için benzersiz bir özelliği Örneğin bucak papazlar, misyonerler, hatta üniversite öğretim için olabilir ve bu meslekler için geri gitmeden önce sadece bir kaç yıl için öğretim işi yapıyor olması Ayrıca, böyle Beaumont gibi "yatılı" okulların olması durumunda, orada öğretmenler edilmiş olsun ya da olmasın, binanın canlı emekli rahipler için ortak Ilgili olarak, bu durumda benim kariyer için tamamen beklenmedik sonuçlar doğurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Beaumont transferinden sonra uzun değil, on üç yaşında, ben, normal şartlar altında yaşam benim kariyer konusunda geri dönülmez bir karar tutarındaki ne olurdu yapmak zorunda Avrupa (İngiltere) ve Kuzey Amerika okul sistemi çerçevesinde, 50 yıl sonra bu okuma herkes, bu çok inanılmaz olacak gibi görünüyor hayal, ancak o günlerde İngiltere'de bile ilerici okullarda "kanalize" derecesi ( ve çok progresif Beaumont) aşırı oldu: Eğer erken bir yaşta (15 normal, seçmek zorunda ama klasikleri, modern diller, matematik ve fen uzmanlık arasında benim durumumda 13) Bu seçim aslında hangi tür derecesi üniversite (Gittiğiniz varsayarak) sürebilir, ve sırayla türlü makul iş için başvuruda ciddi kısıtlamalar koymak belirlenir Beaumont, söylenmemiş geleneği (herhangi bir akademik yeteneği belirtileri gösterdi, ben görünürde yoktu, aksine güçlü bir yeğleme olduğu gibi, otomatik olarak en akademik prestijli, yani klasikleri akışı görüldü akışı içine kanalize olduğunu Latince ve Yunanca dil ve edebiyat) Enteresandır ki, babam, kendi eğitim ve istihdam rağmen, benim için belirsiz nedenlerden dolayı genel olarak kabul edilen bilim seçeneği (bana en az basınç uyguladığı, asla ama muhtemelen İngiltere'de ortak bir tutumun bir yansımasıdır O zaman,) en prestijli Ben gerçekten, İngilizce, tarih, ya da matematik gibi diğer konular için sadece küçük bir bölümünü, klasikleri benim okul yıllarında en çok harcama kararlı, on üç yaşında, sona erdi Bu klasikleri eğitim anıları karışık: bir yandan, ben hala "cinsiyet tekerlemeler", Latince isimlerin doğru cinsiyet hatırlatıyor ezberlemek için gerekli jingle ve parçaları ruhu yok disiplin hatırlamak 50 yıl sonra hala Artifex ve opifex "), her iki cinsiyetten ("daha iyi kullanmak için koymak olabilir emin ve ortak beynimde depolama alanı kilobayt görünüyor Öte yandan, bazı öğretmenlerin coşkulu ve ilham verici ve erken bir aşamada, şiir ve Catullus ve Horace Thucydides tarihsel analizi için beni tanıştırdı

Hemen hemen tüm arkadaşlarımın öğrencilerin ücret ödeme, neredeyse otomatik olarak evde, zevk anlamına, ben ve büyük Beaumont yaşam akademik tarafında zevk ve ışığına rağmen, diğer pek çok açıdan bir karar uyumsuz hiçbir deneyimi olan bir yaşam tarzı; ve benim son iki yıl hariç, biri küçük bir azınlık "gün-erkek" (yani, ben evden dönem boyunca okulda ikamet yerine her gün gidip) belki de en önemlisi, benim akademik erken gelişme, çünkü çoğunlukla birkaç yıl benden daha eski erkek sınıflarına yerleştirildi Sonuç olarak, beş yıl mutsuz değil, geriye doğru bakıldığında özellikle neşeli bir dönem olarak hayatımın durmak yok, orada geçirdim

Ancak, farklı şekillerde, çok mutlu, uzun vadeli sonuçları, en az iki şey var o yıllarda oldu Birincisi, şimdi hatırlamıyorum (ben bir ay boyunca yatakta beni tutmuş bir hastalık benim kurtarma yardım etmek için olabilir düşünüyorum) bir sebepten dolayı babam bana Snowdonia bir dağcılık kursuna göndermeye karar verdi, o oldu Benim yalnız zamları keşfedilmeyi vardı, Surrey ve Berkshire tepeler aksine, Llanberis çevresindeki dağlarda, sarp çoğunlukla geçilmez ve kötü hava koşullarında, kararlı trifillenerek olmak için değil, gerçek bir şey vardı, ben onlarla aşık ilk bakışta, teknik olarak nispeten kaya tırmanışı zorlu kolay yürüyüşler ve her türlü de dağcılık, o günden beri hayatımın büyük bir tutku olmuştur

Ikinci şans eseri olay aslında, Aralık 1954 yılında, Oxford Balliol Koleji'nde burs için yarıştı sonra oluştu, ve elde edilen Burs almadan önce bir kaç ay beklemek zorunda kaldık ve o günlerde yurtdışında gönüllü hizmet, vb benim konumda insanları istihdam etmek için ulusal bir organize edilen programlarda vardı, bu yüzden biraz isteksizce okulda kaldı Ayrıca okulda yaşayan emekli bir rahip, Fr Charles O'Hara, kariyerinin bir dönem vardı, bir üniversite matematik öğretmeni olan ve Projektif geometri aslında yazılı bir ders kitabı vardı

Bir gün koridorda beni içine koştu ve bana şöyle dedi: "Ellerinizi çok zaman var gibi Eh, ben ellerimi çok zaman var Neden odama gelmek yok bir saat bir hafta çift, ve modern matematik bazı ilginç şeyler göstereceğiz? " Şimdi, bu noktada sadece "O-level" sınavı (net hatırlamıyorum ama, ben bile kesinlikle diferansiyel hesap ve integral çeşitli içermiyordu düşünüyorum) için gerekli minimum matematik vardı ve ben vardı şimdiye kadar benim kariyerimde daha sofistike bir şey olacağını düşünmek için hiçbir neden Ancak, ben gerçekten zaman öldürmek için, Fr O'Hara hevesli görünüyordu ve belki bir şey olarak ona kadar mizah, ben onun önerisini kabul etti Yani o, gruplar, halkalar, ve alanları gibi kavramları içeren, saat bir çift bir hafta, bir çeşit modern matematik fikir Cook tur için, bana verdi bu iki açısından geri kalanı için benim O-düzey eğitim bile asla vardı hangi sıyrılmak ve oldukça büyüleyici bulduğu Geçmişe bakıldığında daha da önemlisi, o bana bu kavramları içeren birkaç basit egzersiz yapmak aktif teşvik ve benim ilk sürpriz ben aslında onları büyük bir zorluk olmadan yapabileceği bulundu Eğitim-öğretim yılının sona ermesinden sonra kafamda başka şeyler vardı ve bana öğrettiklerini hemen tüm detayları unuttum, ama bu benim nihai kariyer şekillenmesine yardımcı şanslı kazalarının bir dizi birinci oldu

1955 yılı Ekim ayı başlarında okuma niyeti (bölümünden) teknik Literae Humaniores olarak da bilinen derecesi ile, Balliol bursum sürebilir Oxford'a gitti ve gayri Greats olarak (aşağıda daha fazla hangi) Benim için, üniversiteye girmeden, o günlerin standartlarına göre bile biraz kısıtlayıcı ve muhafazakar bir okul arka plan yaptım gibi geliyor kapıdan adım ve tamamen yeni bir dünya kendimi bulmak gibi bir şeydi Ben hala kendi zirvesinde parklar ve sonsuz olanaklar havadaki koku, hem entelektüel ve sosyal sonbahar renkleri ile, Oxford benim ilk iki hafta pastoral anılarım var Elbette rağmen ilk heyecan duygusu, lisans ve lisansüstü gerçekten çok mutlu olduğu gibi, Oxford, sonsuza dek benim dokuz yıl büyük değildi ki, ben iyice zevk ve akademik çalışma iflah vermedi, ancak yapılan ömür boyu temas halinde tutulur olduğumuz birçok ile tüm dünyada, özellikle güney ve doğu Asya, arkadaşlarla çeşitli Spor taraftan, okulda bazı sculling yapmış ve başlangıçta Balliol üçüncü sekiz yay kürek çekti Ancak, teknik direktör, iki taş, o dümen ("cox") ve bir birinin yerine bize daha hafif ve daha sonra benim kaderim sabit olduğunu fark ettim önce uzun değildi, ben sonunda ilk sekiz cox yükseldi ve ben tam zaferi onları yönlendirmek vermedi (aslında, yaptığımız coxswainship yıl, resmen, sadece yaklaşık olarak kötü bir şekilde bunu yapmak mümkün olduğu gibi!), ben yine de iyi bir mücadele koymak hissediyorum (Bu arada, bugün böyle bir kariyer imkanı olmalıdır: 70 gerçekleşti Oxford kolejlerin cinsiyet entegrasyon bir sonucu üniversite Sekiz coxes, bilinen nedenlerle, şimdi hemen hemen her zaman kadın)

Oxford Greats derece mantıksal açısından ziyade tarihsel anlaşılmalıdır ihtiyacı olan pek çok İngiliz kurumları biridir Dört yıl (12 trimesterinde) alır ve böylece benim gibi klasikleri, okulda uzman, herkes için derece bariz bir seçim yapmak, bir çalışma, Yunan ve Latin dilleri ve edebiyatı ilk beş trimesterde Yunan ve Roma, edebiyat ve felsefe olduğunu, paralel "eski" bir son yedi trimesterde çalışmalar için; derece felsefe tarafı sadece göreceli olarak küçük bir "eski" bileşeni (Platon ve Aristoteles), ve (ya da oldu my day) çoğunlukla çoğunlukla analitik ve Anglo-Sakson geleneği merkezli (Descartes, Locke, Berkeley, Hume, Russell, Wittgenstein ve daha çağdaş açısından Ayer, Ryle, Austin ) Ben iyice dersin tüm bileşenleri keyif aldım, özellikle bireysel (ya da bazen iki kişi) benim öğretmenler ile görüşmek olabilir "Oxbridge" sistemi, karakteristik öğreticiler, en azından eşit şartlarda varışta, ödüllendirici bulundu sikkelerinin kökeni antik Akdeniz veya makine bilinç kavramını en son dergi makaleleri (Bir hayal kırıklığı sonunda fizik geçiş karşılaşılan bu konuda, "sert" bilimlerin en zanlısı olarak, bu üstün tartışmaları lisans düzeyinde gerçekçi mümkün değildir)

Benim Greats eğitim fizik sonraki kariyer benim için yararlı olup olmadığı ve nasıl sık sık soruluyor Bu soruya benim fizik meslektaşlarının bazı (görünüşte) aksine, en azından, Yunan harfleri j ve Y! arasındaki farkı biliyor, yani şaka bir cevabım var Ancak, ciddi bir cevabı var:

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ben kesinlikle, en azından, fizik problemleri dünyaya ve özellikle de hangi şekilde şekillenmesine yardımcı derecesi felsefesi bileşeni hissediyorum Ölçmek veya beton yapmak için kolay bir şey değil, ben, psiko-analiz bir ders geçirmemiştir, ama yine oldukça aynı ışık dünya bakmak asla bunu yapar herkesin hayal ve bence bu aynı tür Oxford'da geçirdiği analitik felsefenin yoğun kurs için de geçerlidir Başka bir benzetme, makul bir akıcılık derecesi ile Japonca konuşmayı öğrendi, daha sonra deneyimli duygu olabilir; biri tek tek bilmediğini kas kullanmayı öğrendi gibi Her neyse, bir an için bu derece geçirdiği yıllarda pişman hiç

Oxford benim üçüncü yılın sonuna doğru yavaş yavaş hiç bir öğrenci olmanın kazançlı bir iş aramaya başlamak gerekir kafama dank etmeye başladı Inisiyatif büyük bir anlaşma ile donatılmış değil, ben ilk Balliol az önceki Greats öğrencilere ne gibi kariyer seçmişti görmek için etrafına bakındı Birkaç istisna dışında, onlar da İngiliz sivil hizmet gitmiş veya (klasikleri, antik geçmişi veya felsefe) okumuştu konulardan biri, üniversite veya yüksek okul düzeyinde, öğretmen olmak olduğunu görünüyordu Ilk seçenek olarak kabul bile nitelikleri avantajlı olduğu olanlardan oldukça farklı test beri ben, (bir şey kaçınılmaz bir sonuç anlamına gelir sivil hizmet için muayene geçmek olduğunu anlamaya uzun take me vermedi me), tamamen akademik bağlamda, benim için sevimsiz ve İngiliz halkı için şüpheli yarar hem de olma olasılığı vardı bir kariyer Bu yüzden akademik kariyer düşündüğünü başladı ve ben, en çok keyif aldım ve en iyi performansı vardı konu felsefesi bu yana, bu doğal bir seçim gibi görünüyordu

Ama ben daha felsefe alanında doktora yapma olasılığı düşündüm ve sonunda bu konuda bir üniversitede okutmanlık elde etmek, daha çok benim kemiklerimi ben yapmak istiyorum vermedi olduğunu fark etti Neden olmasın? Bu hiç aklıma gelmedi hiç şüphesiz daha fazla hayal birisi olurdu gibi belki de aslında hiç bir akademik kariyer için kesip değildi ki Aksine, bunu bir yaşam için profesyonelce yapıyor beni engellemekle gibi felsefesi hakkında tam olarak ne olduğunu kendime sordum Bu arada, (biri ifadeler hassas nüansları bu kadar güçlü bağlı için görünüyordu bir şey - en azından bunu o zaman Oxford uygulanan oldu gibi Ve ben sonunda ne felsefe iyi ya da kötü iş olarak sayılır çünkü bu idi ki cevap kadar geldi , sanıyorum, bu alandaki kurnazca dezavantajlı olmayan anadili İngilizce); iyi iş ya da kötü ne olduğunu bile doğru ya da değil, ya da ne olduğunu hiçbir objektif kriter olarak görünüyordu ve ben olduğunu iliklerimde hissettim Ben akademik bir kariyer için gidiyordu ihtiyacı olduğunu böyle bir kriter Ben gerçekten saf matematik girmeden kısaca olasılığını düşünün, ama matematik, hemen konunun tanımı gerekçesiyle bunu reddetti, aptal yanlış olması anlamına gelir mi: Ben, aptal olmak yanlış olma olasılığı istedim yanlış olmak isterseniz, ilginç ve sıradan olmayan nedenlerden dolayı Fizik I bu konuda sıfır örgün eğitim, Fr elde ettiği güven varken bu tasarının doldurmak için görünüyordu, ve Konunun bu yönü, en azından bana büyük zorluk vermeyeceğini ileri matematik O'Hara inanmaya götürdü Yani, 1958 yılının yaz başlarında her iki elinde benim cesaret aldı ve benim Greats derece bahar 1959 yılında beklenen tamamlanmasının ardından fizik ikinci Oxford lisans derecesi, uygulanan

Ikinci bir lisans derecesi bir şey yapmak için İngiltere'ye O günlerde, bir ikincil okul deneyimi olan bir konuda şöyle dursun, neredeyse hiç duyulmamış, ve ben hemen birkaç pratik engeller ile karşı karşıya Ilk etapta, bazı üniversite beni kabul etmek ikna etmeye; ikincisi, lisans eğitimi iki yıl daha finanse bazı yolu bulmak için, ve nihayet, 1959 yılından bu yana İngiltere'de geçen yıl zorunlu askerliğin olduğu bilinen, ben benim taslak kurulu ikinci bir derece yapmak benim uygulama hiç askerlik hizmetini engellemek için (aslında bir sonucu) sadece bir aldatmaca olduğunu ikna etmeye kaldı Böylece Sovyetler Birliği'nin 1957 mühendis Ekim ayında, ne sadece hükümetler West bir yürüyüş çalmak, uzaya ilk Sputnik hareketli, ancak görebiliyordu her layman olağanüstü önemli bir alan oldu: Bu noktada ben şans başka bir parça vardı teknoloji Hemen ağlamaya politikacılar ve basın gitti: Sovyetler, bu son derece önemlidir kurumsal önümüzde nasıl başardınız? Ve cevap geliyor uzun değildi: biz tüm iyi beyinleri yararlı olanları yerine gereksiz konular (örneğin klasikleri olarak) (örneğin, bilim ve mühendislik ve özellikle fizik gibi) çalışmak için teşvik etmiştir çünkü Bursların hemen her türlü bilim transfer etmek istediği sanatlar öğrencileri için kullanılabilir hale geldi ve sonunda vermedi Bunlardan herhangi biri için uygulamak gerekir, ben onlar yansıyan kültürel tutumlar genel değişim çok büyük bir olduğunu düşünüyorum geçiş yapma bana psikolojik destek, ve özellikle de geçit töreninde hizmetleri ile vazgeçmek taslak kurulu ikna etmek için ileriye dönük öğretmenler yardımcı önemli bir unsuru olabilir

David Brink ve Michael Baker, geçiş yapmak bana yardımcı en vazgeçilmez bir rol oynadı iki kişi O günlerde en Oxford kolej teorik fizik gibi bir öğretmen değildi, ama son zamanlarda Balliol bu rolü David atamıştı ve başlangıçta Balliol uygulanan bu yana olup olmadığı hakkında bir karar almak zorunda kaldı o değildi arka plan olmamasına rağmen fizik derecesi için makul bir umudu O bu güzel kitabın çeşitli bölümlerini okumak için bana sordu, "matematik nedir?" o benim üçüncü ve dördüncü yıl, Ekim ayında geri döndüğünde onlara beni test arasında yaz tatili Courant ve Robbins, benim performans bazında Balliol ikinci bir derecesi için beni kabul etmesi gerektiğini tavsiye etti Ancak, o zaman ben Michael Baker Domus bir burs, fizikte bir öğretmen Merton, biraz spekülatif başvuruda bulunmuştur Bu burslar genelde yüksek lisans üstlenen öğrencilere verilen, ancak benim durumumda Fellows cömertçe bir istisna yaptı Böylece, Merton fizik derecesi yaparak sona erdi; Michael benim asıl öğretmen oldu, ama o bir experimentalist ve Merton zaman vermedi bu yana teorik fizik gibi bir öğretmen var, ben daha en David gitti Bu dersin teorik olarak parçalar Bir sınıflandırılmış derece elde etmek amacıyla iki yıl içinde yerine standart üç daha ders tamamlamak için vardı, ve Bu bir derece zihinsel hazımsızlık: Ben aynı anda çubuklar ve Humphrey gelen kasnaklar içeren eski moda sorunları ile mücadele eden ve en Topping hatırlıyorum "Orta Mekaniği" ve Hilbert uzayı özellikleri ile kuantum mekaniği Mandl metin yola

Hiçbir sürekli değerlendirme de, ve kişinin tüm akademik kaderi birbirini izleyen kapalı-kitap üç saatlik bağlı vardı: Oxford'da son inceleme o gün (belki o hala) Bu tecrübeli değil var kim tarafından hayal bile edilemeyecek bir çile oldu kısa bir mola gibi sadece hafta sonu ile yazılmış kağıtlar (onları ondört Greats durumda), birbiri ardına, günde iki, Beklendiği gibi, bu dönemleri öncesi ve sırasında belirgin zirve için kullanılan yerel hastanelerin psikiyatri koğuşları nüfus Aslında, benim Greats derecede stres büyüdü ve düz bir birinci sınıf çıkıp, bu yüzden fizik final sınavı girmeden muhtemelen aşırı emindim Bu olay neredeyse tam bir felakete dönüştü: ilk kağıt, termodinamik, sanırım, sorunları herkesin bildiği gibi, bunları çözmek için sadece sağ hüner gerektiren bir alan olduğunu ve üç saat bir bir buçuk saat sonra vardı İlk sorunu ile hiçbir ele vardı Ellerimi Başımı anlamıyla mecazi sınav odasında değilse masamda oturan, ve desteklenen ve bana iman göstermişti herkese umutlar kesik sahip umudu düşünürken hatırlıyorum; siyah anlarından biriydi Hayatımda Sonunda kendimi bir araya çekti ve bu kağıt üzerinde bir veya iki soru, yanı sıra geri kalan kağıtları ile makul başa çıkma cevap verebilecek, ancak ben iki (belirsiz) sınıflar arasındaki sınırda olduğunu söyledi ve bu nedenle aralarında karar viva (sözlü) sınavını geçmek var, söz konusu iki sınıf, ikinci ve üçüncü olduğuna ikna oldu Benim inançsızlık düşünün ve sonunda, benim zevk viva birkaç gün sonra, bir mektup olduğunu bana bilgilendirme geldi ilk (ve bu nedenle öyle seçti gerektiğini ileri derecede kamu finansmanı için daha az ya da çok otomatik olarak nitelemek olur) Eğer başka bir şey, ben bu deneyimi sınav sistemi yok, ve kesinlikle geçti, tamamen akademik yeteneği bile şaşmaz bir ölçüsü olabilir bu beni ikna etti düşünüyorum

Ben şimdi fizik lisansüstü araştırma devam etmek için bir pozisyon oldu Bir lisans olarak teorik tarafı uzman vardı ve laboratuvar çalışması yapmak vardı (çok küçük) tutarı anılarımı özellikle pembe değildi, bu yüzden teorik tarafında araştırma için başvuruda doğal görünüyordu Ama nerede, hangi alanda ve kime? Oxford kendisi dışındaki hiçbir üniversite benim özgü akademik geçmişi takdir muhtemel olduğunu (belki yanlışlıkla) hissettim bu yana ilk soru, kolay kendini yanıtladı Ikinci olarak, o günlerde Oxford teorik çalışma ana alanda parçacık teorisi ve (ya da bu gün olarak bilinen, "solid-state") sıkıştırılmış-madde fiziği vardı 1961 başlarında, ve danışılması teorisyenleri var tavsiye parçacık teorisinin şu anki durumunu (üniter simetri kavramını patlama, bir kaç ay sonra yeniden gözden geçirilmesi için bir fikir, çok heyecan verici değil olduğunu sahne), bu yüzden özet-madde alan için seçti Son olarak, benim alışılmışın dışında kimlik bilgilerini gözden kaçırmak isteyen bir kişi Dirk ter Haar, teorik fizik ve Magdalen College bir adam bir okuyucu, bu yüzden onun gözetiminde araştırma için kaydoldum O dönemde tüm öğrencileri ile, benim tez geçici olarak atanan konuyu bana önemli bir enlem derecesi sol "Birçok-Vücudumuzdaki Sistemler Teorisi Bazı Sorunları" idi

O günlerde İngiliz üniversitelerinin standartlarına göre bile, Dirk denetim tarzı biraz alışılmışın dışındaydı , Öğrenciler ve ailelerinin kişisel refah büyük bir ilgi aldı ve yeterli destek aldı emin olmak için titiz olan, gerçekten de, araştırmanın ikinci yılın ortasında o bana (Junior dostluk Ödülü Bursu için başvuru teşvik ) Magdalen Benim için büyük bir sürpriz için başarılı oldu, ben onun savunuculuk önemli ölçü sayesinde eminim, ve bundan sonra daha önce bana destek olan standart mezunu öğrencilikle mümkün olmuştur daha çok daha varlıklı bir yaşam keyfini başardı Öte yandan, lisansüstü araştırma denetlemek Dirk yöntemi derin sonunda onun öğrenciler atmak için: ilişkisi içine birkaç ay içinde bir kez poz verdi, bu sadece benim tez sorunu çözmek için bana mesaj var , ancak ilk etapta geçerli bir sorunu bulmak için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com