![]() |
Anthony J. Leggett Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anthony J. Leggett HayatıAnthony J ![]() Camberwell, Güney Londra'da, 26 Mart 1938 tarihinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annem ve babam aileleri her bir üniversite eğitimi almak için ilk; bakım babam vardı çünkü bir araya geldi ve Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü öğrencileri, ancak birkaç yıl için evlenmek mümkün iken nişanlandılar kendi annesi ve kardeşleri için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annem ve babam ben doğmadan kısa bir süre sonra, Londra uygun güney sınır dışında (Londra bileşik kent içinde ama iyi), Upper Norwood bir ev satın aldı ![]() ![]() ![]() ![]() Englefield Yeşil Greater London bileşik kent, batı sınırları dışında sadece bir kaç kilometre olmasına rağmen, kırsal kesimde bir anlamda (ya da oldu!), Ve o yıllarda anılarımı birçok alanları ve çevresindeki parklar ile uzun yürüyüşlere köy ![]() ![]() ![]() ![]() Savaşın sona ermesinden sonra, Upper Norwood evine geri döndü ve 1950 yılına kadar orada yaşadı; babam sonra tam ellerini bakışları vardı o zaman kuzey-doğu Londra (ne yazık ki uzun bir gidip) ve annem bir okulda öğretilen ne biz çocukların sonunda beş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1949 yılında kuzey-doğu Londra'da yaptığı iş için uzun bir yolculuk giderek daha mutsuz olmuştu babam, Beaumont Koleji, Windsor yakınlarındaki Cizvitler tarafından işletilen bir okul, bir iş öğretim fizik ve kimya aldı ![]() ![]() ![]() ![]() İngiliz devlet okullarında bile biraz ezoterik bir dünyanın içinde, Beaumont, oldukça sıradışı bir yerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anthony J. Leggett HayatıBeaumont transferinden sonra uzun değil, on üç yaşında, ben, normal şartlar altında yaşam benim kariyer konusunda geri dönülmez bir karar tutarındaki ne olurdu yapmak zorunda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen hemen tüm arkadaşlarımın öğrencilerin ücret ödeme, neredeyse otomatik olarak evde, zevk anlamına, ben ve büyük Beaumont yaşam akademik tarafında zevk ve ışığına rağmen, diğer pek çok açıdan bir karar uyumsuz hiçbir deneyimi olan bir yaşam tarzı; ve benim son iki yıl hariç, biri küçük bir azınlık "gün-erkek" (yani, ben evden dönem boyunca okulda ikamet yerine her gün gidip) belki de en önemlisi, benim akademik erken gelişme, çünkü çoğunlukla birkaç yıl benden daha eski erkek sınıflarına yerleştirildi ![]() ![]() Ancak, farklı şekillerde, çok mutlu, uzun vadeli sonuçları, en az iki şey var o yıllarda oldu ![]() ![]() ![]() Ikinci şans eseri olay aslında, Aralık 1954 yılında, Oxford Balliol Koleji'nde burs için yarıştı sonra oluştu, ve elde edilen ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün koridorda beni içine koştu ve bana şöyle dedi: "Ellerinizi çok zaman var gibi Eh, ben ellerimi çok zaman var Neden odama gelmek yok bir saat bir hafta çift, ve modern matematik bazı ilginç şeyler göstereceğiz? " Şimdi, bu noktada sadece "O-level" sınavı (net hatırlamıyorum ama, ben bile kesinlikle diferansiyel hesap ve integral çeşitli içermiyordu düşünüyorum) için gerekli minimum matematik vardı ve ben vardı şimdiye kadar benim kariyerimde daha sofistike bir şey olacağını düşünmek için hiçbir neden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1955 yılı Ekim ayı başlarında okuma niyeti (bölümünden) teknik Literae Humaniores olarak da bilinen derecesi ile, Balliol bursum sürebilir Oxford'a gitti ve gayri Greats olarak (aşağıda daha fazla hangi) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oxford Greats derece mantıksal açısından ziyade tarihsel anlaşılmalıdır ihtiyacı olan pek çok İngiliz kurumları biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim Greats eğitim fizik sonraki kariyer benim için yararlı olup olmadığı ve nasıl sık sık soruluyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anthony J. Leggett HayatıBen kesinlikle, en azından, fizik problemleri dünyaya ve özellikle de hangi şekilde şekillenmesine yardımcı derecesi felsefesi bileşeni hissediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Oxford benim üçüncü yılın sonuna doğru yavaş yavaş hiç bir öğrenci olmanın kazançlı bir iş aramaya başlamak gerekir kafama dank etmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama ben daha felsefe alanında doktora yapma olasılığı düşündüm ve sonunda bu konuda bir üniversitede okutmanlık elde etmek, daha çok benim kemiklerimi ben yapmak istiyorum vermedi olduğunu fark etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ikinci bir lisans derecesi bir şey yapmak için İngiltere'ye O günlerde, bir ikincil okul deneyimi olan bir konuda şöyle dursun, neredeyse hiç duyulmamış, ve ben hemen birkaç pratik engeller ile karşı karşıya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() David Brink ve Michael Baker, geçiş yapmak bana yardımcı en vazgeçilmez bir rol oynadı iki kişi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçbir sürekli değerlendirme de, ve kişinin tüm akademik kaderi birbirini izleyen kapalı-kitap üç saatlik bağlı vardı: Oxford'da son inceleme o gün (belki o hala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben şimdi fizik lisansüstü araştırma devam etmek için bir pozisyon oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O günlerde İngiliz üniversitelerinin standartlarına göre bile, Dirk denetim tarzı biraz alışılmışın dışındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|