Arno Penzias Hayatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arno Penzias HayatıArno Penzias Münih, Almanya, 1933 yılında doğdu Sıkı sıkıya bir orta-sınıf bir ailenin çocuğu hayrandı, konforlu hayatımın ilk altı yıl geçirdi Ailem Polonya'ya sınırdışı yuvarlanır bile bize bir şey olabilirdi bana meydana gelmedi Hatırladığım kadar çabalıyorlar ve aşağı üç katmanda, çok büyük bir oda duvarları bağlı dar yatak, ve ardından uzun bir tren yolculuğu Ileri ve geri trende birkaç gün sonra, Münih iade edildi Tüm yetişkinlerin mutlu ve rahatlamış vardı, ama kötü şeyler olduğunu fark etmeye başladım ailem tamamen kontrol, Yahudi olan bir şey olamazdı O sadece "Amerika" eğer her şey güzel olacağını öğrendim![]() 1939 yılının ilkbahar geç, benim altıncı doğum günü kısa bir süre sonra, ailem, İngiltere için bir trene iki erkek koymak; her boyalı baş harflerini bir bavul, şeker gibi bir çanta vardı Onlar emin olmak ve erkek kardeşim dikkat çekmek için söyledi Tren çıkardı "jetzt sind wir allein", onu söylüyorum hatırlıyorum![]() Annem yaklaşık bir ay sonra onu çıkış izni aldı (savaş patlak sadece bir kaç hafta önce) ve İngiltere bize katılmaya başardı Babam neredeyse en kısa sürede bize iki İngiltere'de gelmişti, ama o yabancı erkekler için bir kampta tutsak edildi, çünkü biz onu görmemişti Amerika'ya geçişi bekleyen, İngiltere geçirdiği kadar altı ay içinde yalnızca diğer dikkat çekici olay, derme çatma bir dershanede bir sabah meydana geldi O anda, aniden karşımda olmuştu (İngilizce) okul kitabında açık bir sayfa okuyabiliyordu gerçekleştirdi![]() Cunard gemisi zirai Aralık 1939 sonlarına doğru Amerika için yelken - babam foresightedly Almanya'da bir buçuk yıl önce satın aldığını bilet kullanarak Gemi Noel ve Yılbaşı partileri için parti şapka ve balon yanı sıra çok sayıda cankurtaran botu sağladı Kıç güverte üzerinde gri üç-inç gun bize erkek çocuklar için büyük bir çekim oldu![]() Biz 1940 yılı Ocak ayında New York'ta geldi Kardeşim ve ben okula başladım ve ailem iş aradı Yakında onlar "supers" (bir apartmanın Superintendents) oldu Bizim bodrumdaki ücretsiz kira idi ve bizim aile, annem, evde yalnız bize bırakmak zorunda kalmadan bir çok ihtiyaç duyulan ikinci bir gelir anlamına geliyordu Biz büyük var ve şeyleri daha iyi var gibi, bizim "süper" iş bıraktı ve annem bir ceket fabrikası bir dikiş iş var; babamın artan ahşap çalışma becerilerini ona Sanat Metropolitan Müzesi marangoz dükkanı bir iş arazi yardımcı Ona iş baskının azaldığını, kardeşçe bir sigorta şirketi gibi görev yapmak üzere, onun sendika yerel kuruluşun başkanı olarak hizmet etmek için zaman buldu![]() Ben üniversiteye gideceğini için verilen eğitim, bilim, kimya, muhtemelen, hakkında çok şey biliyordu sadece bilim alınmıştır "College" New York City College, daha sonra belediye tarafından desteklenen bir kurum, Amerikan orta sınıf, New York'un göçmen yoksul çocuklar hareketli, ikinci yüzyılın başında geliyordu Benim birinci yıl fizik keşfetti ve kimya mühendisliği ve fizik benim "büyük" açık Mezuniyet, evlilik ve US Army Signal Corps iki yıl, bana Güz 1956 Columbia Üniversitesi uygulayarak gördüm Benim ordu deneyimi yardımcı oldu bana II kapsamında, daha sonra ağırlıklı olarak mikrodalga fizik katılarak, Columbia Radyasyon Laboratuvarı bir araştırma görevliliği Rabi, P Kusch ve C H Townes Kurslar ve yeterlik sınavları ile acı verici ama büyük oranda başarılı bir mücadeleden sonra, ben Profesör Townes altında benim tez çalışması başladı Ben benim seçtiğiniz bir radyo astronomi deneyde mazer amplifikatör bina görevi verildi; ekipman inşa gözlemler daha iyi gitti![]() 1961 yılında doktora tezini tamamladı, Bell Laboratuvarları, Holmdel, New Jersey geçici bir iş arama gitti Onların eşsiz imkanlar benim tez çalışması sırasında başlamıştı gözlemler bitirmek için ideal bir yerdir "Kalıcı bir iş almaya ne dersiniz? Her zaman çıkabilirsiniz", daha sonra Rudi Kompfner öneri, Radyo Araştırma Laboratuvarı Direktörü oldu Ben onun tavsiye aldı ve bir sonraki otuz yedi yıl boyunca bir Bell Labs çalışanı kaldı![]() Büyük boynuz anten bu yana ben hala orijinal olarak inşa edilmiş olan ECHO uydu projesi yapan radyo astronomi kullanmak için planlanan vardı, küçük bir sabit anten ile ilginç bir şey görünüyordu Proje üzerine çarptı, sonra hala tespit edilmemiş yıldızlararası OH molekülünden hattı emisyon için bir arama oldu Ilk tespiti, bu molekülün başka bir grup tarafından yapılmış iken, deneyimlerinden çok şey öğrendim![]() Molekülün ikaz bazı makul bir tahmin yapmak için atomik hidrojen yaptığı çalışmada George Alan tarafından açıklanan biçimcilik kabul etti Ben doğru olduğunu emin olmak için, onu kontrol etmek için benim hesaplama aldı Bu hesaplama faktörlerden biri hat dalga boyu, 18 cm boşluk radyasyon sıcaklığı oldu Ben Bell Laboratuvarları, en az iki ölçümler bu miktarı aşan bir gökyüzü gürültü sıcaklığı endikasyonları olduğunu biliyordu, çünkü ben 2 K, o daha önce kullanılan vardı daha bir biraz daha büyük değer kullanmıştım ve ben, Gerhard Hertzberg Kullanıcı "Spectra farkına vardı, çünkü Bu sıcaklık için heyecanlı yıldızlararası CN bilinen iki atomlu Moleküller " Bu hesaplama sonuçları, kullanılan ve daha sonra unutuldu Dr Alan, daha sonra bizim Evren nüfuz ilkel radyasyon ile gözlemsel astronominin ilk karşılaşma için gösterilmiştir (Field ve diğerleri tarafından) ne benim anlık katılımı herhangi bir hatırlama olduğunu, 1966 yılı Aralık onları hatırlattı kadar değildi![]() Bu arada Bell Laboratuvarları, diğerleri başka bir uydu projesi için hizmet boynuz anten bastırdı Yeni Bell System uydu, TELSTAR ortalarında 1962 yılında lanse edilmesi nedeniyle oldu Andover, Maine, birincil yer istasyonu programı hakkında daha fazla veya daha az iken, bu projeye Avrupalı ortaklar Andover kimse ile konuşmak için ayrılan başlatmak zamanda hazır olmayabilir olacağını korkulan oldu TELSTAR için 7 cm alıcısı ile Holmdel boynuz uydurma, çıktı gibi gereksiz olduğunu kanıtladı; Avrupalılar başlatma anda hazır Bu Holmdel boynuz ve onun güzel yeni ultra düşük gürültü radyo astronomi için bana 7 cm seyahat dalga mazer bıraktı Bu vuruş, sadece doğru zamanda iyi şans geldi Ikinci bir radyo astronom Robert Wilson, bir iş görüşmesine Caltech gelen ve işe alındı Ayrı proje bittikten sonra, biz erken 1963 yılında çalışmak üzere ayarlıdır![]() Birlikte bizim radyo astronomi alma sistemi koyarak boynuz anten ve mazer verilmiş olduğu üstün özellikleri eklendi bileşenlerinin kalite layık olduğundan emin olmak için endişeli idi Biz radyo astronomik gözlemler, dikkatli kalibrasyon ve sistem aşırı hassasiyet en iyi şekilde yapmak amacıyla önermişti olanları bir dizi başladı Bu projelerin, teknik olarak en zorlu, yüksek enlemlerde galaksimizin radyasyon yoğunluğu ölçümü Kozmik mikrodalga arka plan radyasyonu keşfi ile sonuçlanmıştır Bu çok yıllık bir çaba, Wilson Nobel konuşması açıklanmıştır![]() 7 cm programı gerçekleştirildi, biz başka bir mikrodalga arka plan ölçümü yanı sıra, galaktik, ve galaksiler arası atomik hidrojen çalışmaları da dahil olmak üzere, 21 cm gözlemlere anten dönüştürülür Bu dönemde, böylece bana radyo astronomi alanında yüksek lisans öğrencisi araştırma projeleri önermek ve denetlemek sağlayan Princeton Astrophysical Bilimler Bölümü'nde misafir pozisyon aldı Benzer pozisyonlarda pek çok diğerleri gibi, ben çok daha öğrencilerin muhtemelen bunları öğretti daha öğrendim hissediyorum![]() |
|
Arno Penzias Hayatı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arno Penzias HayatıZaman geçtikçe, bizim tesisi yapabileceğini cephe hattı çalışmaları için fırsatlar nadir oldu Çok büyük radyo teleskoplar var ve hassasiyetleri bizim mazer sistemin bu yaklaşımı başladı düşük gürültü parametrik amplifikatörler monte ediliyordu Sonuç olarak, ben radyo gökyüzünü keşfetmek için yeni yollar aramaya başladı O günlerde, bir cm dalga boyu radyo spektrumu kısa koğuş bölümü teçhizat yetersizliğinden line radyo astronomi nedeniyle henüz mevcut değildi Bell Laboratuvarları, ancak, bu iş için gerekli temel bileşenleri birçok iletişim araştırma amaçlı geliştirilen olmuştu Keith Jefferts, Bell Labs atom fizikçisi, Wilson ve ben, biz erken 1970 yılında, Arizona, Kitt Peak Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi tarafından inşa hassas bir radyo teleskop için yapılan bir milimetre dalga alıcısı toplandı Bu yeni tekniği kullanarak, biz keşfetti ve yıldızlararası moleküler türlerin bir dizi okudu, böylece yıldızlararası boşlukta var olan zengin ve çeşitli bir kimya açıklayıcıdır![]() Milimetre dalga spektral çalışmalar radyo astronomi için özellikle verimli bir alan olarak kanıtlanmış, aktif ve büyüyen bir ilgi konusu olan, dünya çapında bilim adamlarının çok sayıda içeren var Bu iş benim için kişisel olarak en tatmin edici bir kısmı yıldızlararası atomların izotopik kompozisyonu araştırmak için moleküler spektrumlar kullanılarak - böylece onları üretilen nükleer süreçleri izleme En önemlisi DCN 1973 keşfi, yıldızlararası boşlukta bulunan ilk döteryumlanmış moleküler türler, bana galaksideki döteryum dağılımı iz sağladı Bu çalışma, "Arno beyaz balina" takma kazandığı bu eşsiz eleman, kozmolojik kökenli delil sağladı Döteryum, doğada bulunan tüm nükleer türlerin kökeni Evrenin patlayıcı kökenli özel kaynaklanıyor sadece biridir Döteryum kozmik bolluğu kozmik arka plan radyasyonun belirlenmesinde tek ve en hassas parametre olarak hizmet vermektedir, çünkü bu ölçümler önceki keşif "Big Bang" yorumlanması için güçlü bir destek sağladı![]() Benim astronomik araştırmalara ek olarak, ben her zaman yapmıştı, Bell Labs, teknoloji ile ilgili çalışma yapmaya benim iş Üzerine çekti hangi teknoloji havuzuna katkıda bulunmak için sadece makul görünüyordu Benzer şekilde, Bell Labs, her zaman iyi olarak kullanılan, katkıda bulunmuştur, temel bilgi mağaza ilk etapta bir radyo gökbilimci onların işe kanıtladığı gibi![]() Zaman geçtikçe, ben başkalarının araştırma önde gelen daha fazla ilgili büyüdü 1972 yılında AB emeklilik üzerine Radyo Fizik Araştırma Dairesi Başkanı oldu Crawford, Wilson ve ben keşif kullanılan boynuz anten tasarlanmış ve inşa ettiği parlak mühendisi 1976 yılında, araştırma faaliyetleri, esas olarak, radyo ve iletişim uygulamaları anlayışı ile ilgili geniş bir yelpazede yapan Radyo Araştırma Laboratuvarı Direktörü altmış bilim adamları ve mühendislerden oluşan bir organizasyon oldu Aynı zamanda, ben, bizim Crawford Hill tesis yaptırdığı mükemmel bir milimetre dalga radyo teleskop, radyo astronomi benim kişisel araştırma çalışmalarına devam başardı Benzersiz duyarlı dedektörler ve özel bir minicomputer (o yine de nadir görülen bir şey) ile donatılmış bu tesis uzun kullanılmış olduğunu, ekipman ile manuel kontroller ve sürekli müdahalesi ortadan![]() Erken 1979 yılında Bell Labs 'İletişim Bilimleri Araştırma Bölümü sorumluluk sorulduğunda, benim yönetim sorumlulukları bir kez daha arttı Aynı zamanda, Galaxy çalışma ile yıldızlararası izotopların nükleer işleme etkileri takip kişisel araştırma devam etti ve yeni bir alanda çalışmaya başladı - yıldızlararası boşlukta moleküler bulutlar doğa ve dağıtımı Bunun yerine, geçmişte olduğu gibi aktif olarak katılan, ancak, ben bu konuda benim gözetiminde doktora tezleri araştırdı lisansüstü öğrencilere tanıttı![]() Daha sonra, 1981 yılının sonuna doğru, beklenmedik bir olay, bir araştırma bilim adamı olarak benim kariyer için ani bir son koydu O zaman, Bell System kırarak AT & T ve ABD Adalet Bakanlığı, anti-tröst davayı karar verdi Geleneksel araştırma fonlama tabanı üçte iki yeni elden yerel telefon şirketleri ile taşındığında bir anda Research Başkan Yardımcısı, bu kez bu sürecin tam ortasında, ben henüz başka bir promosyon aldı![]() Sonuç olarak, kendimi bir seferde birkaç karşılaştığı sorunlar bulundu: Ne tür bir araştırma kuruluşu gerektirir AT & T yeni yaptı? Nasıl sürecinde, dünyanın önde gelen endüstriyel araştırma laboratuvarı bozmadan bu yeni örgüt oluşturmak için? Bu büyük ve geleneğe bağlı kuruluşta insanlar, yeni ekonomik ve teknolojik zorunluluklar uyum için gerekli değişiklikleri kabul etmek ve desteklemek misiniz? Söylemeye gerek yok, bu konularda beni oldukça meşgul etti ![]() Geriye doğru bakıldığında, Bell System dağılmasından sonraki on yılda ortaya çıkan araştırma kuruluşu selefinden daha yetenekleri çok zengin konuşlandırdı Özellikle ışık dalga ve elektronik gibi alanlarda donanım yeteneklerini geliştirmek için çabaladı bile, iş, giderek büyüyen bir yazılım bileşeni özellikli Artan rekabet getirmişti pazar ayaklanma teknolojik devrimin hızına hız yardımcı oldu ve tüm sanayileşmiş ülkelerin araştırma ve geliştirme kurumları üzerine değişikliğine gidilir, Bell Labs dahil Değişim nadiren rahat olsa da, ben, biz sadece hayatta olmadığını söylemek mutlu ama aynı zamanda bu süreç içinde daha yetenekli büyüdü, şimdi içinde yaşadığımız dünyada yayılıyor bilgi devrimi çok tohumlama![]() Yıldızlararası izotoplar iki veya üç bildiri dışında, Bell Labs Araştırma Genel Müdür Yardımcısı olarak görev süresi sona astrofizik benim kişisel araştırma getirdi Onun yerine, ben bizim toplumda teknoloji yaratma ve etkin kullanımı ilkeleri temelinde yatan benim ilgi takip ve sonunda konu Fikirler ve Bilgi WW tarafından yayınlanan bir kitap yazmak için zaman buldu Norton 1989 Özünde, kitap, insan için harika bir araç ama, biz insanlar istihbarat olarak bildiklerini için korkunç bir rol modeli olarak bilgisayar resmediyor Diğer bir deyişle, "bir makine tarafından değiştirilmelidir istemiyorsanız, biri gibi davranmaya çalışmayın!" Sıcak karşılama ABD'de alınan bu kitap ve çeşitli çeviriler yayınlanan diğer on ülke bana çok memnuniyet verdi![]() 1990'ların başında, hayatımın bir tanıdık içine yerleşmiş olan tamamen rahat değilse, rutin En önemlisi, bizim ana şirket benim kuruluşun bütçe gereksinimleri için yeterli mali destek alma yıllık görev şekli heyecan verici yeni fikirler yardımcı olmak için yardımcı bulundu Sevinç ve memnuniyet zahmetli yönetimi işleri ile telafi etti AT & T liderleri yine de "taç mücevheri" sağlamak için ellerinden geleni yaptılar ödemek için kendi araştırma laboratuarları yoktu rakipleri tarafından kuşatılmış Bir yıl başka bir takip ederken, bazı bilimsel "taşlar" karlı takı açmak için yardım ederek güven ödemek için elimden geleni yaptım![]() Ve sonra, ben şaşırttı herkesin bir şeyler yaptım, ben dahil Kaliforniya'da Silikon Vadisi'nde dünyanın en büyük kurumsal Ar-Ge organizasyonu, küçük bir start-up işletmelerin önde gelen inkübatör hareket, tamamen yeni bir şey için benim iş değiş tokuş etmek için karar verdi![]() En önemlisi de zorunlu emeklilik yaşı, daha sonra sadece bir kaç yıl uzakta - Geriye dönüp bakıldığında, katkıda bulunan faktörler bir dizi işaret edebilir Keyfi ederken, üst düzey yöneticiler için bir yaş kesme arkasında kavramı tavsiye etmek çok daha vardı (Ve hala göremiyorum) kendimi şimdiye kadar üzerinde çalışmak için zorlu bir şey olmadan mutlu olmanın olamazdı Yönetimiyle ilgili başka bir iş almak çok aynı şey gibi görünüyordu, ben, tam zamanlı bir iş haline en keyifli olmuştu dönüm fikir üzerine vurdu: yeni fikirler şekillendirmeye yardımcı ve pratik meyvelerini getirin Daha düşündüm, benim emeklilik sonrası yaşam için daha cazip bu planı oldu Yakında yerine koymak için çok daha uzun süre beklemek zorunda karar verdiğini, aslında, bu kadar çekici![]() Bir kez karar, benim geçiş şaşırtıcı derecede kolay olduğunu kanıtladı Benim Bell Labs meslektaşları, Silikon Vadisi ve işleyişi hakkında öğrendiklerini rapor edildiği sonra Bell Laboratuvarları Başkanı öneri, yakında yeni bir iş aldı Buna göre, start-up doğmakta olan işletmeler tarafından yapılan sunumlar girişim kapitalistlerin oturup düzenlenmiştir Ben, kendi teknolojileri ve yaşayabilir işletmelerin tekliflerini dönüm planları ile ilgili soruları ve önerileri ile sunum peppering kısa sırayla sağ evde hissettim![]() Zaman geçtikçe, bu oturumların giderek artan sayıda, genellikle, bir Yönetim Kurulu üyesi olma, ya da Teknik Danışma Kurulu görev, doğrudan kendi şirketleri ile yer almak için bazı girişimcilerin davetlerini açtı Ben bu davetiyeleri bir kaç kabul, ama sonra bir şey için daha esnek görünüyordu seçti: Yeni Kurumsal İştirakler: tek bir girişim sermayesi şirketi yatırım personel ve portföy şirketleri olarak gerekli bazında çalışma Ne mutlu ki, bu ilişki katlandı ve bu yazının yazıldığı zaman gelişmeye devam ediyor, neredeyse on yıl sonra başladı Bu yetenekli ve farklı bir grup insan, başarılı bir laboratuvar gibi çalışır, yaratıcı insanların küçük avuç dünyanın bazı yönlerini değiştirmek hangi yollar bulmakta![]() Benim ilk yıllarında NEA, iletişimle ilgili çabalar çok benim ilgi odaklı, ama yakında "Bilişim Teknolojileri" genel başlığı altında geniş bir konu çeşitliliği kapsayacak şekilde genişletti En son olarak, ben buldum ve enerji üretimi için çeşitli alternatif yaklaşımlar katalize - tüm ama bir on yıl daha önce vazgeçtiği bir alan![]() Heyecan verici projeler devam etmekte ve yeni fırsatlar hiç bitmeyen bir dere ile, benim gün yeni şeyler öğrenmek, zorlu bulmacalar ve işbirlikçileri ile uyarıcı etkileşimleri ile doldurulur Söylemeye gerek yok, ben emekli bir planımız yok![]() |
|
|
|