10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arthur Harden Hayatı
Arthur Harden
Arthur Harden, Manchester, İngiltere, 12 Ekim 1865 tarihinde doğdu, babası Albert Tyas Harden ve annesi Eliza Macalister oldu Victoria Park (1873-1877) özel bir okulda ve Tettenhall Koleji, İstanbul (1877-1881) eğitim gördü O HE Sir altında inceleyerek, 1882 yılında Manchester Üniversitesi Owens College girdi Roscoe ve kimya alanında birinci sınıf onur ile 1885 yılında mezun oldu 1886 yılında Kimya Dalton bursu verildi ve o Erlangen Otto Fischer ile çalışan, 1887-1888 döneminde on iki ay geçirdi Manchester öğretim görevlisi ve asistan olarak geri döndü ve o daha sonra Lister Enstitüsü oldu Koruyucu Hekimlik yeni kurulan İngiliz Arkeoloji Enstitüsü, kimyager olarak atandı 1897 yılına kadar kaldı 1907 yılında Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı, 1930 yılında emekli olana kadar düzenlenen bir konum olarak atandı ve 1912 yılında Londra Üniversitesi Kimya, Emekli Profesör unvanını aldı O, emekli olduktan sonra Enstitüsü'nde yaptığı bilimsel çalışmaya devam etti
Londra'ya gitti önce, Harden, karbon dioksit ve klor karışımı ışık eylem okumuştu O, mükemmel bir kimyasal arka plan Enstitüsü girdi ve biyolojik fenomenler (diğerlerinin yanı sıra, bakteri ve alkolik fermantasyon kimyasal eylem) soruşturma yöntemleri uygulanır O glukoz yıkım ürünleri inceledi ama o maya hücre kimya sorun için çekilecek yakında Onun tüm canlılara ara metabolizma süreçlerinin bilgi ileri maya suyu, şeker fermantasyon kimyası klasik çalışma, uzun yıllar süren ve müttefik alanlarında birçok araştırma işçiler için bir atlama taşı Harden kendini vitamini alanına yiyecek ve içecekler antiscorbutic ve antineuritic vitaminler ve bunların oluşumu üzerine gazetelere bir dizi ile katkıda bulundu
Harden Biyokimya Dergisi 1913 den 1938'e kadar Ortak Editör (WM Bayliss ile), ve buna ek olarak bilimsel dergilerde çok sayıda makale yazdı O Alkollü Fermantasyon yazar, Dalton Atom Kuramı Kökeni A Yeni Görünüm ve İleri Araştırmalar Kimya (Efendim HE Roscoe), ileri seviyedeki öğrenciler için İnorganik Kimya, ve Pratik Organik Kimya Bir İlköğretim Ders (FC Garrett) 
Harden, 1926 yılında şövalye oldu Bilim Üniversitesi, Atina ve Kanunları, Manchester ve Liverpool Üniversiteleri fahri doktor fahri doktor oldu Royal Society (1909) üyeliğine, 1935 yılında Davy Madalyasını aldı
O Georgina Sydney Köprüsü, Christchurch, Yeni Zelanda, C Wynyard Köprüsü 1900 yılında kızı ile evlendi Onlar, çocukları yoktu Karısı Bourne End, Buckinghamshire bölgesindeki evinde, 17 Haziran 1940, Ocak, 1928, ve Sir Arthur yılında öldü
|
|
|