Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, isaac, isidor, rabi

İsidor İsaac Rabi Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsidor İsaac Rabi Hayatı

Isidor Isaac Rabi

Isidor Isaac Rabi Raymanov, Avusturya, 29 Temmuz 1898, David Rabi ve Janet Teig oğlu doğdu O, ailesi tarafından 1899 yılında Amerika Birleşik Devletleri getirdi ve onun erken eğitim, New York (Manhattan ve Brooklyn) oldu 1919 yılında Cornell Üniversitesi (New York), Kimya Lisans mezun oldu Bilimsel olmayan işgal üç yıl sonra, o daha sonra Columbia Üniversitesi'nde devam ettiği, 1921 yılında Cornell Üniversitesi'nde fizik alanında lisansüstü çalışmalar başlamıştır 1927 yılında doktorasını aldı kristallerinin manyetik özellikleri üzerinde çalışmak için derecesi Burs tarafından Destekli, Sommerfeld, Bohr, Pauli, Stern ve Heisenberg ile farklı zamanlarda çalışan, Avrupa'da iki yıl geçirdi 1929 yılında o döndükten Teorik Fizik Columbia Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak atandı ve çeşitli sınıflarda üzerinden promosyon sonra 1937 yılında profesör oldu

1940 yılında Columbia radar gelişimi ve atom bombası Massachusetts Institute of Technology Radyasyon Laboratuvarı Müdür olarak çalışmaya izin verildi 1945 yılında Columbia Fizik Bölümü icra memuru olarak geri döndü Bu sıfatla da Atom Araştırmaları Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda, Long Island, atom enerjisinin barışçıl kullanımı araştırma adamış bir organizasyon ile ilgili

Onun erken kristallerinin manyetik özellikleri ile ilgili oldu 1930 yılında bu özellikleri ölçmek için bir araç olarak, büyük bir hassasiyetle Stern moleküler ışın yöntemi geliştirmek, atom çekirdeklerinin manyetik özelliklerini inceleyerek başladı Onun cihaz, sıradan Larmor devinim, bir manyetik alanda atomik sistemlerin olduğu gibi aynı frekansta elektromanyetik salınımlar üretim dayanıyordu Rezonans ilkesine ustaca bir uygulama ile o, atomların ve moleküllerin dönme tek devletler tespit ve ölçüm başardı ve çekirdekleri mekanik ve manyetik anlar belirlenmesinde

Prof Rabi o iki dönem için bir Editör olduğu Physical Review, onun en önemli bildiri yayınladı 1939 yılında, 1942 yılında Franklin Enstitüsü'nde Elliott Cresson Madalyası Bilimin İlerlemesi için Amerikan Derneği Ödülü aldı ve 1948 yılında, Kral Özgürlüğü Neden aynı yılın Hizmet Madalyası, Legion of Honour Memuru, Liyakat Madalyası, İkinci Dünya Savaşı'nın en yüksek sivil ödülü verildi

O bir şeref D Sc Princeton, Harvard, ve Birmingham Üniversiteleri O, Amerikan Fizik Derneği Üyesi (1950 yılında onun Başkanı) ve, Amerikan Felsefe Derneği, Ulusal Bilimler Akademisi ve Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi üyesi

1959 yılında, Weizmann Bilim Enstitüsü, Rehovoth, İsrail Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı O, Japon ve Brezilyalı Akademileri yabancı üyelikleri tutar ve Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Ajansı Genel Danışma Kurulu üyesi ve Amerika Birleşik Devletleri UNESCO Milli Komisyonu Atom Enerjinin Barışçıl Kullanımına İlişkin Uluslararası Konferansı (Cenevre, 1955), Amerika Birleşik Devletleri delegesi ve Başkan Yardımcısı oldu Aynı zamanda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Bilim Danışma Kurulu üyesidir

Dr Rabi Helen Newmark 1926 yılında evlendi Çiftin iki kızları var Onun canlandırmalarından seyahat, yürüyüş, ve tiyatro

Nobel anlatım, Fizik 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Isidor Isaac Rabi, 11 Ocak 1988 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com