Sütlü Helva |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sütlü HelvaSütlü Helva 4 kişilik Malzeme: 500 ml süt 250 gram süzme bal 1 adet çam sakızı 150 gram kaymak 150 gram pirinç unu badem içi Tarifi Sos tenceresinde süt ile sakızı kaynatın Ocaktan alıp balı ilave ederek karıştırın Ilınmaya bırakın Kaymak ve unu ayrı bir tencereye alın Kısık ateşte sürekli karıştırarak krem kıvamına gelene dek kavurun Elde ettiğiniz bu karışıma sakızlı sütü ekleyin Mikserle çırpıp kelepçeli yuvarlak metal kaplara paylaştırın Üzerlerine badem içleri yerleştirin 160 dereceye ayarlı fırında helva ve bademlerin rengi değişinceye kadar pişirin Fırından alın Soğuyunca servis tabaklarına paylaştırın İsteğe göre taze meyve peltesi ve petek bal ile servis yapabilirsiniz![]() __________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|