![]() |
Burton Richter Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burton Richter HayatıBurton Richter 22 Mart 1931 tarihinde New York, İbrahim ve Fanny Richter yaşlı çocuk doğdu ![]() ![]() ![]() Benim junior yıl yaz aylarında, MIT mıknatıs laboratuar Acı ile çalışmaya başladı ![]() ![]() ![]() Acı ve kendi grubuyla çalışmaya devam, 1952 yılında MIT'de lisans okula girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinkrotron laboratuvar yıllarda kuantum elektrodinamiği teorisi ilgi olmuştu ve ben en tez çalışmalarını tamamladıktan sonra yapmak istiyorum elektromanyetik etkileşim, kısa mesafeli davranış prob olduğunu karar vermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1957 yılında, Princeton GK O'Neill HEPL Linak bir enjektör gibi kullanmak istiyorsunuz çarpışan ışın makine yapımı önerilen ve izin, merkez-kütle enerji on kat daha büyük bir elektron-elektron saçılma (veya on bir mesafe incelenecektir benim çifti deney daha küçük kez) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1960 yılında, Laurose Becker ile evlendi ![]() ![]() 1965 yılında, nihayet, çok karmaşık bir hızlandırıcı iş yapmış ve ihtiyaç duyulan deney tüpüne inşa etmişti sonra, deney kuantum elektrodinamik geçerlilik süresi en az 10-14 cm uzatıldı sonucunda, yapıldı ![]() HEPL halka işletim önce bile, yüksek enerjili bir elektron-pozitron çarpışan ışın makinesi ve bir ne yapabileceğini düşünmeye başlamıştı ![]() ![]() ![]() 1963 Profesör WKH bunu nasıl düşünmeye olmuştu Ponofsky Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi (SLAC) gelmek için beni davet etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Burton Richter Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burton Richter HayatıCERN, Cenevre dini terk, akademik yıl 1975-1976 geçirdi ![]() ![]() ![]() ![]() LEP hikaye ilginç bir yan sinyal Profesör Guy von Dardel Lund (o), Gelecek Hızlandırıcılar için Avrupa Komitesi Başkanı, ve ben, bölgelerarası bir proje haline LEP açmak için bir çabadır ![]() ![]() ![]() Depolama halkalar için genel ölçeklemeyi yasaları, bu tür makineleri boyutu ve maliyet enerji kare olarak arttığını gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() 1978 yılında tanıştı A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SLAC Linear Collider inşaatı 1983 yılında başladı ve 1987 yılının sonlarında bitirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı önemli deneyler yaptı iken, büyük bir olasılıkla bu tesis parçacık fiziğine yaptığı en kalıcı katkı amaçlayan bir çok aktif dünya çapında Ar-Ge programlarının temelini oluşturan makine ve yapılmış çalışmaları hızlandırıcı fiziği ve ışın dinamikleri gelecek için TeV ölçekli doğrusal çarpıştırıcılar ![]() ![]() ![]() Yol boyunca ben günaha yenik düştü ve 1984 yılından 1999 yılına kadar 1982 ile 1984 arasında Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi Teknik Direktörü olarak ilk bilimsel bir yönetici, ve sonra Direktörü oldu ![]() ![]() ![]() Bir laboratuar Direktörü, o kadar önemli görüyor şeyler yapılması mümkün olmakla birlikte, daha geniş bir bilimsel topluluk en iyi fikirler getirerek daha önemli bir işi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Modern bilim, hızlı hareket eden ve hiçbir laboratuvar eski tesisleri dayalı bir program ile uzun süre var olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nezaket Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi Yönetmen olarak benim süre zarfında sinkrotron ışınımı programı başladı, lineer çarpıştırıcısı teknolojisine dayalı laboratuar ve bir x-ışını serbest elektron lazeri geliştirme, entegre edilmiştir ![]() ![]() SLAC da astro-parçacık fiziği içine GLAST (gamma-ray, geniş bir alana, uzay teleskopu) olarak bildiğimiz uluslararası işbirliği ile hareket etmeye başladı ![]() ![]() Ben de bir dünya işbirliği olarak varlığını yüksek enerjili lineer çarpıştırıcısı getirmeyi amaçlayan, Avrupa (Almanya DESY laboratuar Bjorn Wiik) ve Asya (Japonya KEK laboratuvar Hirotaka Sugawara) benim meslektaşları ile bir bölgelerarası işbirliği başladı ![]() ![]() ![]() Laboratuvar müdürü olarak 1999 yılında istifa beri uluslararası konularda artan bir fraksiyonu benim zaman vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|