Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burton, hayatı, richter

Burton Richter Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Burton Richter Hayatı

Burton Richter

22 Mart 1931 tarihinde New York, İbrahim ve Fanny Richter yaşlı çocuk doğdu 1948 yılında kimya ve fizik çalışmaları arasında kararsız, Massachusetts Institute of Technology girdi, ama benim ilk yıl fizik, bana daha ilginç olduğuna beni ikna etti Lisans yıl içinde en etkili öğretmenler fizik güzelliği gözlerimi açtım Profesör Francis Friedman ve Francis Bitter, bana ciddi bir deneysel fizik yapmak benim ilk fırsatta verdi

Benim junior yıl yaz aylarında, MIT mıknatıs laboratuar Acı ile çalışmaya başladı Ben bu yaz boyunca Acı laboratuvarı büyük bir mıknatıs kullanarak klasik positronium deneyler yapıyordum Profesör Martin Deutsch, part-time çalışarak, elektron-pozitron sisteme giriş vardı Acı yönünü altında, hidrojen karesel Zeeman etkisi üst düzey tezini tamamladı

Acı ve kendi grubuyla çalışmaya devam, 1952 yılında MIT'de lisans okula girdi Yüksek lisans öğrencisi olarak benim ilk yıl boyunca, izotop kayması bir ölçüm ve cıva izotopların aşırı ince yapısı üzerinde çalıştı Benim görevim, nispeten kısa ömürlü cıva-197 izotopunun bir deuteron kiriş, bir tür ters simya ile bombardıman altın MIT siklotron kullanarak yapmak oldu Yıl sonuna kadar ben kendimi ben maruz kalmış ve hızlandırıcı olarak kullanılan deney ana teması daha vardı, nükleer ve parçacık fiziği sorunları daha fazla ilgi bulundu Brookhaven Ulusal Laboratuvarı 3-GeV proton hızlandırıcı parçacık fiziği yapmak istediğim gerçekten ne olup olmadığını görmek için altı ay geçirmek için düzenlenmiştir Bu ve MIT sinkrotron laboratuvara döndü Bu küçük makine öğrenciler için muhteşem bir eğitim zemini, sadece deneyler için gerekli aparat tasarım ve inşa etmek için var, ama biz de yardım etmek zorunda kaldı hızlandırıcı korumak ve işletmek yaptı Benim doktora Prof LS yönetimindeki tez, hidrojen pi-mezon photoproduction 1956 yılında tamamlandı Osborne

Sinkrotron laboratuvar yıllarda kuantum elektrodinamiği teorisi ilgi olmuştu ve ben en tez çalışmalarını tamamladıktan sonra yapmak istiyorum elektromanyetik etkileşim, kısa mesafeli davranış prob olduğunu karar vermişti O zaman renormalizasyon henüz hileler teorisi çanta parçası değildi ve pek çok elektromanyetik kuvvet yüksek enerji kesme olasılığını konuştuk Kesim gerçek olup olmadığını görmek istedim, ve eğer öyleyse, yürürlüğe giren mesafe ne kadar küçük 700 MeV elektron lineer hızlandırıcı vardı Bu yüzden Stanford Yüksek Enerji Fiziği Laboratuvarı bir iş aradı Benim ilk deney, gama ışınları, elektron-pozitron çifti çalışmada, kuantum elektrodinamik geçerliliği yelpazesini yeni bir sınırı yaklaşık 10-13 cm gibi küçük mesafelerde doğru olduğunu kurulmuştur

1957 yılında, Princeton GK O'Neill HEPL Linak bir enjektör gibi kullanmak istiyorsunuz çarpışan ışın makine yapımı önerilen ve izin, merkez-kütle enerji on kat daha büyük bir elektron-elektron saçılma (veya on bir mesafe incelenecektir benim çifti deney daha küçük kez) O'Neill katıldı ve WC ile Kuaför ve B Gittelman, ilk çarpışan-ışını cihazı inşa etmeye başladı Bu kirişler düzgün bir şekilde davranmasına sebep olan yaklaşık altı sene sürdü Bu cihaz, takip etmek çarpışan-ışını depolama halkaları tüm atası oldu Bu teknik, şu anda geliştirilmekte olan tüm yüksek enerji fiziği hızlandırıcıları çarpışan-ışını cihazları o kadar verimli olmuştur

1960 yılında, Laurose Becker ile evlendi Biz iki çocuğu var, Elizabeth, 1963 yılında doğdu, 1961 yılında doğmuş ve Matta,

1965 yılında, nihayet, çok karmaşık bir hızlandırıcı iş yapmış ve ihtiyaç duyulan deney tüpüne inşa etmişti sonra, deney kuantum elektrodinamik geçerlilik süresi en az 10-14 cm uzatıldı sonucunda, yapıldı

HEPL halka işletim önce bile, yüksek enerjili bir elektron-pozitron çarpışan ışın makinesi ve bir ne yapabileceğini düşünmeye başlamıştı Özellikle, ben kesinlikle etkileşim parçacıkların yapısını incelemek için istedi Robert Hofstadter proton, elektron-proton saçılması (bunun için 1961 yılında Nobel Ödülü'ne layık görüldü) yapısı okumuştu, ve, ilke olarak, bu yapısı ile mezonlar gibi kararsız parçacıkların ilgili bir resim elde etmek mümkün olmuştur elektron-pozitron çarpışan kirişler

1963 Profesör WKH bunu nasıl düşünmeye olmuştu Ponofsky Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi (SLAC) gelmek için beni davet etti Kabul ettim ve onun teşvikiyle, yüksek enerjili elektron-pozitron makine nihai bir tasarım yapmak için bir grup kurdu Biz 1963 yılında bir ön tasarım tamamlanmış ve 1964 yılında Atom Enerjisi Komisyonu fonları için resmi bir dilekçe sundu Diğer deneylerde bazı geziler sırasında cihaz için finansman elde etmek için uzun bir mücadelenin başlangıcı oldu Grubuma tasarlanmış ve SLAC büyük manyetik spektrometre kompleks inşa ve pi-ve K-meson photoproduction deneyleri bir dizi yapmak için kullanılır Ancak, ben bu süre boyunca, depolama halkası için bastırıyor tutulur ve tasarım grubu yaşatılıyor Son olarak, 1970 yılında, biz ilk deney seti için tasarlanmış olan büyük bir manyetik dedektör depolama halkası (şimdi SPEAR denir) yanı sıra oluşturmaya başlamak için fon aldı Deneyler sonunda 1973 yılında başladı ve ben umduğu sonuçları Ben, Nobel Edebiyat Ödülü ve ima edilen bu keşif beraberindeki ders açıklanan tam olarak açıklanamamıştır deneyler ile onurlandırıldı için bir keşif Çok daha SPEAR depolama halka yapılır, ama bu başka bir hikaye olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Burton Richter Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Burton Richter Hayatı

CERN, Cenevre dini terk, akademik yıl 1975-1976 geçirdi Ben bu yıl içinde ISR (30 GeV Proton depolama halkaları CERN'in 30), bir deney başladı ve yüksek enerjili elektron-pozitron çarpışan demet depolama halkaları için genel enerji ölçekleme kanunları çalıştı Bu son çalışma için itici iki kat genel sorunları çözmek için ve özellikle, diye düşündüm, gerekli olacak 100-200 GeV merkez-kütle (cm) enerji aralığında bir çarpıştırıcısı parametrelerini bakmak Zayıf etkileşim ve elektromanyetik etkileşim ilişkisi daha iyi anlamak için Bu çalışma parlak l980s CERN personeli tarafından getirilen CERN'deki 27 kilometrelik çevresi LEP proje birinci dereceden bir tasarıma dönüştü

LEP hikaye ilginç bir yan sinyal Profesör Guy von Dardel Lund (o), Gelecek Hızlandırıcılar için Avrupa Komitesi Başkanı, ve ben, bölgelerarası bir proje haline LEP açmak için bir çabadır Biz ilgi olamazdı çünkü ya işbirliği içinde, Amerikan ya da Avrupa yüksek enerji fiziği topluluklar bile LEP gibi büyük bir ölçekte başarısız oldu Zaman doğru değildi

Depolama halkalar için genel ölçeklemeyi yasaları, bu tür makineleri boyutu ve maliyet enerji kare olarak arttığını gösterdi LEP, ama çok büyük, mali açıdan uygulanabilir, ama LEP, on kat enerji bir makine olmaz Ben daha olumlu bir ölçekleme kanunları ile alternatif yaklaşımlar hakkında düşünmeye başladı ve kısa sürede yüksek enerji etkileşimleri üretmek için ayrı bir lineer hızlandırıcılar elektron ve pozitron kirişler birbirlerine ateş edildi lineer çarpıştırıcısı fikri üzerinde duruldu Yüksek enerjilerde ilginç fizik çalışmaları için yeterli bir reaksiyon hızını ulaşmak için anahtarı ışın etkileşimi noktada son derece küçük, depolama halkaları çarpışan kirişler alanda daha az büyüklükte birçok sipariş

1978 yılında tanıştı AN Novosibirsk ve yüksek enerji makineleri için gelecek olanakları hakkında devam eden bir atölye Cornell Maury Tigner Skrinsky Biz hepimiz aynı genel hatları boyunca düşünme olduğunu keşfetti ve bu atölyede mevcut diğerleri, lineer çarpıştırıcılarda tasarım için kritik denklemler yardımı ile elde edilen Atölye dönen ben Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'nde bir grup insanla birlikte var ve biz iki mil uzunluğunda SLAC Linak doğrusal bir çarpıştırıcısı haline dönme olasılığını araştırmaya başladı Makine, aynı lineer hızlandırıcı hızlandırılmış elektron ve pozitron hem de melez bir tür olacaktır ve sonunda mıknatısların bir dizi ayrı ve iki ışın daha sonra kafa kafaya çarpışmalar-onları geri getirmek ile Kirişler, kabaca bir fizik araştırma aracı, LEP gibi bir depolama halka çarpıştırıcısı çarpışan kirişler çok alanda 1000 daha az bir faktör olarak yeterli olaylar ilginç çarpışma noktada en fazla iki mikron yarıçapı

SLAC Linear Collider inşaatı 1983 yılında başladı ve 1987 yılının sonlarında bitirildi Ilk fizik deneyleri kadar zor bir başlangıcın ardından 1990 yılında başladı Bu hızlandırıcı kompleksinin yeni bir tür vardı ve biz karşı karşıya olan bazı yeni sorunlar beklenen olmuş olsa da, hepimiz tahmin yoktu SLAC personeli onları aşmak ve zaman makinesi sonraki laboratuar tesisi için yol yapmak kapalı kiriş alan 20 daha küçük bir faktör olduğu, makine, bir etkileşim noktası polarize elektronları pozitron ile çarpışan oldu özgün tasarım

Bazı önemli deneyler yaptı iken, büyük bir olasılıkla bu tesis parçacık fiziğine yaptığı en kalıcı katkı amaçlayan bir çok aktif dünya çapında Ar-Ge programlarının temelini oluşturan makine ve yapılmış çalışmaları hızlandırıcı fiziği ve ışın dinamikleri gelecek için TeV ölçekli doğrusal çarpıştırıcılar ABD, Avrupa ve Japonya'da Ar-Ge programı sürdürülmektedir Bu von Dardel ve daha sonra 1970'li yıllarda LEP yapmaya çalıştım bölgelerarası makine olacaktır

Yol boyunca ben günaha yenik düştü ve 1984 yılından 1999 yılına kadar 1982 ile 1984 arasında Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi Teknik Direktörü olarak ilk bilimsel bir yönetici, ve sonra Direktörü oldu Özellikle dar bütçeleri bir zamanda bir laboratuvar müdürü iş, bir fizikçi iş çok farklı Başkasının araştırma yapmak için, başkaları için para almak için daha fonları aldığında fizik yapmak çok daha kolaydır

Bir laboratuar Direktörü, o kadar önemli görüyor şeyler yapılması mümkün olmakla birlikte, daha geniş bir bilimsel topluluk en iyi fikirler getirerek daha önemli bir işi vardır SPEAR tesisin inşaat lider iken benim kariyer erken öğrendim Inşaat süreci boyunca yoğun madde fiziği işi yapmak için çarpışan ışın tesiste üretilen X-ışınları yoğun kullanmak isteyen iki Stanford öğretim üyeleri, Sebastian Doniac ve William Spicer, yaklaştı Onların noktası, x-ray, x-ışın tüpleri ile elde edilebilir, böyle bir yoğunluğu ile devrimci deneyler yapmak mümkün olacağını daha yoğun bir milyon kez kirişler yapmak mümkün olmasıydı Onlar, dünya şimdi çok daha basit olduğu için inandırıcı ve ben sadece kirişler izin makinede bir liman yapmak için gerekli ek ödenek harcama yaptı Bu, modern sinkrotron ışınımı tesislerinin ilk kişi oldu ve bu vaat ne yaptı Bu prototip olarak görev için pek çok diğer benzeri tesisler ile işbirliği halen devam etmektedir

Modern bilim, hızlı hareket eden ve hiçbir laboratuvar eski tesisleri dayalı bir program ile uzun süre var olabilir Yenilik ve yenileme bilimin sınırlarını bir laboratuvar tutmak için gerekli olan ve sınırları kalır sadece uzun vadeli bir geleceğe sahip olacaktır Onları en iyi şekilde uygulanması için hazır bir noktaya toplumun fikir geliştirmek önemli bir kaynak gerektirir Bu kaynaklar, dar bütçelerinin zamanlarda bile hazır olması önemlidir Gelecekte mevcut beslemek için açlıktan ölen bir hatadır eskime ve durgunluğa yol açmaktadır Bazen bunu anladı yapmak zordur

Nezaket Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi

Yönetmen olarak benim süre zarfında sinkrotron ışınımı programı başladı, lineer çarpıştırıcısı teknolojisine dayalı laboratuar ve bir x-ışını serbest elektron lazeri geliştirme, entegre edilmiştir (2005) yapım aşamasındadır bugün

SLAC da astro-parçacık fiziği içine GLAST (gamma-ray, geniş bir alana, uzay teleskopu) olarak bildiğimiz uluslararası işbirliği ile hareket etmeye başladı Astro-parçacık programı yeni Direktörü altında büyümeye devam etmiştir

Ben de bir dünya işbirliği olarak varlığını yüksek enerjili lineer çarpıştırıcısı getirmeyi amaçlayan, Avrupa (Almanya DESY laboratuar Bjorn Wiik) ve Asya (Japonya KEK laboratuvar Hirotaka Sugawara) benim meslektaşları ile bir bölgelerarası işbirliği başladı Şimdi bunu yapmak için doğru bir şeydir ve küresel bir organizasyon gerçeğe getirmek için oluşturulan bir konsensüs vardır Belki von Dardel ve benim hayalim gerçek olacak

Laboratuvar müdürü olarak 1999 yılında istifa beri uluslararası konularda artan bir fraksiyonu benim zaman vermiş Ben, sera gazları, yeni enerji kaynakları içeren özellikle, enerji, çevre ve sürdürülebilirlik konuları ile ilgili duyuyorum Gelişmekte olan dünyanın bir eko-felaket getiren olmadan ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli enerji almak kolay olacak Bu iyi bir uluslararası politika, kapalı getirmek için her zaman zor bir şey, bilim ve teknoloji evlilik gerektirir Biz bu sefer bunu elde etmek için gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com