John Cockcroft Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
John Cockcroft HayatıJohn Cockcroft John Douglas Cockcroft Todmorden, İngiltere, 27 Mayıs 1897 tarihinde doğdu Ailesi edilmiş pamuk üreticileri için birkaç kuşak vardı O Todmorden Ortaokul eğitim ve 1914-1915 Horace Lamb altında Manchester Üniversitesi'nde matematik okudu Birinci Dünya Savaşı sırasında Kraliyet Topçu görev yaptıktan sonra Miles Walker altında Teknoloji College'da elektrik mühendisliği okumak için Manchester döndü Büyükşehir Vickers Elektrik Şirketi ile çıraklık iki yıl sonra John College, Cambridge gitti ve 1924 yılında Matematiksel Tripos aldı Daha sonra Lord Rutherford Cavendish Laboratuvarı altında çalışmış O yoğun manyetik alanlar ve düşük sıcaklıklarda üretiminde ilk P Kapitsa ile işbirliği yaptı 1928 yılında yüksek gerilim proton ivmesi üzerinde çalışmaya döndü ve kısa sürede bu işin içine girmiş ETS tarafından Walton 1932 yılında, yüksek enerjili proton lityum ve bor dönüştüren başardı 1933 yapay radyoaktivite protonlar tarafından üretilen ve proton ve deuterons tarafından üretilen transmutations geniş bir yelpazede incelenmiştir 1934 yılında Cambridge Royal Society Mond Laboratuvarı sorumlu oldu 1929 yılında John Koleji Bursu seçildi ve gittikçe Üniversitesi'nde asistan, öğretim görevlisi ve Doğal Felsefe 1939 Jackson Profesör oldu Eylül 1939 yılında Tedarik Bakanlığı Bilimsel Araştırma Müdür Yardımcısı olarak bir savaş randevu aldı ve, sahil ve hava savunma sorunları radar uygulama üzerinde çalışmaya başladı 1940 sonbaharında Amerika Birleşik Devletleri Tizard Misyonu bir üyesiydi Bundan sonra Hava Savunma Araştırma ve Geliştirme Kuruluşu Başkanı olarak atandı 1944 yılında Kanada Atom Enerjisi projesi ücret almak için Kanada'ya gitti ve 1946 yılına kadar o Atom Enerjisi Araştırma Kurumu, Harwell Direktörü olarak İngiltere'ye döndüğünde Montreal ve Chalk River Laboratuvarları Müdürü oldu 1954-1959 dönemi için İngiltere Atom Enerjisi Kurumu, bilimsel araştırma üyesi oldu ve o zamandan beri bir parttime olarak bu işlevi devam etmektedir Master, Churchill College, Cambridge, Seçim, Ekim 1959 yılında izledi Buna ek olarak, Canberra Avustralya Ulusal Üniversitesi Rektörü ve Fizik Enstitüsü, Fizik Derneği (1960-1962) ve İngiliz Kültür Derneği Advancement of Science (1961-1963) için bir geçmişe Başkanı 19 üniversitesi fahri doktora aldı ve birçok temel bilimsel toplumların bir adam ya da fahri üyesidir Buna ek olarak, birçok onur ve ödüller de ona ihsan edilmiştir Eunice Elizabeth Crabtree 1925 yılında evlendi ve dört kızı ve bir oğlu var Nobel anlatım, Fizik 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz John Cockcroft 18 Eylül 1967 tarihinde öldü |
|