Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fenn, hayatı, john

John B. Fenn Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

John B. Fenn Hayatı

John B Fenn

Babam, Herbert Bennett Fenn, üç çocuğundan en büyüğü babasının işletilen ancak kendi vermedi kuzey Delaware bölgesindeki bir çiftlikte doğdu ve büyüdü

O çiftlik görmedim ama canlı bir ağaç fındık her yıl çiftlikte vergi ödediğini kadar büyük ve üretken ön bahçesinde, tek bir kestane ağacı benim Büyükanne sık sık referans hatırlıyorum! Annem on üç hayatta kalan oğulları da doktorlar oldu Spring Valley, NY bir ülke doktor John Clarence Dingman, aile içinde çocukların altıncı oldu Baba, anne, Ev Ekonomisi ve Beslenme Columbia bir derece aldığını aynı yıl, 1910 yılında Rutgers Elektrik Mühendisliği yılında mezun, üniversite ile yolunu çalıştı (1900 yılında Juneau yerine kadar), Sitka Sheldon Jackson Misyon Okulu'nda öğretmenlik Presbiteryen Misyonu Kurulu tarafından işe ilk olarak Ruslar ve bazen sermaye yerleşmiş her ikisi de O Yönetim Kurulu Başkanı, her biri diğeri hakkında söyledi ve onlara aşık olmak hem uyardı, ama yaptılar ve evlendim Sitka kaldı o kadar uzun bir ev sağlamak! Onlar yaptı ve yaptığı, böylece 1990 yılında anne ölüm (Babam 1944 yılında ölmüştü) sonra biz onu gazetelerde bir fotoğraf ile "Balayı Kulübe" Sitka kağıt kırpma bulundu

1996 yılında bir yolculuk sırasında Sitka bir gün geçirdik Misyon Okulu Sheldon-Jackson Üniversitesi Ben, kütüphane ziyaret öğrenci gazetelerin tam bir dosya keşfetti ve ailem hakkında çeşitli makaleler bulundu! Ayrıca, mevcut Kütüphaneci "balayı Kulübe" yaşayan ve aslında ön camlar dışarı bakmak ve ailem hakkında rave kullanılan Sitka Bay muhteşem görmek mümkün bu yüzden bana bir tur verdi

Yeni evliler Alaska çok mutlu olduklarını ve hiç şüphesiz süresiz o anne Sezar Bölümü, Sitka bölgesindeki sonra mevcut değil bir prosedür dışında çocuk doğurmaya mümkün olacağını ortaya çıkan yoktu orada kalacaktı O baba ikna Metacloth Şirket ana ürün olan pamuk ördek konsantre bakır hidroksit amonyak çözüm daldırma ile tedavi ardından Lodi, NJ, küçük bir işletme yöneticisi oldu Devletleri geri hareket ettirmek için bir ailenin sahip olduğu tespit asit yıkayın Derin mavi "cuprammonium" çözüm "su geçirmez" değil "su geçirmez" yapmak için yeterli bez gözenekleri doldurarak sonraki asit banyosuna geçişi sırasında reprecipitated selüloz feshetti Artık bakır, mikro-organizmalar ve beyaz karıncalar tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı yüksek direnç ile birlikte karakteristik bir mavi-yeşil bir renk sağlanır Bu nedenlerden dolayı, "Metacloth" tropikal enlemlerde çadır ve branda için oldukça sabit bir talep oldu Baba bitki götürdü "kimya" için ani giriş değerli cumartesi biri oluştu Cuprammonium çözüm dolu büyük bir tank yarısında kapağında küçük bir flep kaldırdı dışında etrafında nosing Hala benim gözler ve burun o amonyak, ve şeytanın etkisi, saldırı anısına tepme Bu nasıl ve neden kokulu tuzlar esintiler genellikle baygın insanları canlandırmak şaşırtıcı bir vahiy oldu!

Evimiz Hackensack, NJ, Lodi ve Bergen County İlçe Koltuk yan yana idim 1917 yılında New York'ta doğdu ve üç artı yıl sonra kardeşimin Norman Paterson, NJ anne kardeş iki cerrah geldi Metacloth şirket 1926 yılında satıldı ve baba kabaca yeni sahipleri tarafından terk edildi O kindar bir adam değildi ama onun yardımıyla, yeni yönetimi tarafından yapılan hatalar aşılmasında ihtiyaç duyulduğunda, önümüzdeki iki yıl içinde çeşitli vesilelerle hiçbir çıkış biraz memnuniyeti var Bu arada, elli yaklaşıyor ve kıt eşdeğer iş bulma, NJ, bir genç için, kalıcı bir nesne ders Teterboro Fokker Aircraft Company bir ressam olarak çalışan faturaları bir meslek için back-up gibi bir ticari değeri ödüyordu Büyük Buhran arifesinde ama Fokker bağlantı onun için çok daha heyecan verici bir sonucu vardı Lindbergh "Spirit of St Louis" Atlantik okyanusundan ünlü uçuşunu gerçekleştirdikten sonra Paris'e geri sevk edildiğinde, Teterboro havaalanında bir hangar bir süre için park edilmişti

O kokpite oturup kontrolleri hareket, o meşhur uçağı pilot gibi davranarak izin babası, onu bu hangar çekerken, on yaşındaki bir çocuk için bir ömür boyu heyecan!

Bu arada aile fala çok daha ağabeyim daha, tepe aşağı gidiyor ve ben farkında Baba işini kaybetti hemen önce, o ve annesi, herkes bu maliyet 15000 $ "her nikel" değdi ısrar yeni bir evde (bizim için) kendi yaşam tasarruf yatırım yapmış! Biz hareket etmek zorunda kalan ve ev satışa çıkarılmadan önce Ne yazık ki, büyük bir depresyon başlamıştı Bu tasarruf rehine, erime kayboldu böylece muhtemel alıcılar yeterli Paranın vardı Bu arada, bir fırsat kapısı Berea, Kentucky, 3500 ya da sakinlerinin yaklaşık 40 kilometre güneyinde Lexington ve kabaca yarım Cincinnati, Ohio ve Knoxville, Tennessee arasında bluegrass ülkenin kenarında küçük bir topluluk açmıştı Berea, kasaba, aynı ad ama resmen "Berea College ve Müttefik Okullar" tarafından bilinen bir kayda değer bir kurum için ev sahipliği yapıyordu Her iki toplum ve okul, Cassius Clay, Henry Clay bir kardeşi, Lexington, Ky ünlü hatip ve devlet adamı tarafından bağışlanan arazi sırtta, John G Ücreti tarafından 1848 yılında kurulmuş bir sivil-sekter Union Church kökleri vardı

Ücreti Massachusetts Cemaat Bakanı ve ırk ve inanç ne olursa olsun, yardıma muhtaç öğrenciler için eğitim fırsatları sağlamak için belirlenen ateşli bir kölelik karşıtı idi Kendisi ve takipçileri tarafından yıldır çaba sonra hayalini 1928 yılında dört okul arasında bölünmüş hakkında 1700 karma eğitim veren bir öğrenci vücut oluşan dönüştü: (1) Vakıf-Junior-puansız hale bir program ile Yüksek Okulu içine kadar az öğrenci olarak kayıt ve iki yıl örgün eğitimin ilerlemenin kendi hızında 8 sınıf eşdeğerleri aracılığıyla bir standart ve akredite 9 sınıf müfredatı; (2) Akademisi, 10 sınıflar için akredite bir müfredat ile 12 arasında, (3) Normal Öğretmenlik Sertifikası önde gelen iki yıllık bir program ve liberal sanat ve bilim gibi, Ev Ekonomisi ve Tarım BS derece BA derece önde gelen akredite müfredat teklif (4) Koleji Okul Annemin kız kardeşi Koleji öğretim ve Vakıf Okulu ve Akademi Endüstriyel Sanatlar Bölümü Otomatik Mekaniği ve Pratik Elektrik öğretmek birine ihtiyacı olduğunu biliyordu

Baba derece nitelikli ve iş var

Biz 1928 yılının sonbaharında Berea Normal Okulu "Eğitim Okulu" sekizinci sınıfa girmek için bana zaman Kentucky taşındı Sonraki güz Vakfı Okulu dokuzuncu sınıfa girdi ve Akademisi ve Koleji ile devam etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com