Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, jensen, johannes

Johannes V. Jensen Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Johannes V. Jensen Hayatı

Johannes V Jensen

Kuzey Jutland, ilçe veteriner ikinci oğlu, H Jensen, çiftçiler ve zanaatkarlar her iki tarafta soyundan bir köyde, 20 Ocak, 1873 tarihinde doğdu 1893 yılında, yirmi yaşındayken, Viborg Katedrali Okulu'ndan mezun oldu ve daha sonra, Kopenhag Üniversitesi'nde üç yıl tıp okudu Daha fazla çalışmaları ve edebiyat arasında bir seçim yapmak benim için gerekli olana kadar benim kalem benim yaşam kazandırdı Benim tıbbi çalışmaların seyri, botanik, zooloji, fizik ve kimya ön incelemeler de dahil olmak üzere elde edilen doğal bilimler alanında topraklama, edebi trend belirleyen belirleyici olma yolundaydı

Benim edebi kariyeri doğdum Danimarka bu bölümünde masalların bir dizi oluşan Himmerlandshistorier yayın (1898-1910) [Himmerland Stories] yüzyılın başından yakın başladı Bu yıl içinde 1944'e kadar takip edildi «efsaneler» ve «mitler» temsil eden edebi formları özellikle sevdim, Dokuz hacim (Myter, 1907-1945 [Mitleri]) ortaya çıktı Ben de, antropoloji ve evrim felsefesi esas olarak bir kaç oyun, ve pek çok deneme, şiir yazdım

Uzun yıllar boyunca, şimdiye kadar herhangi bir gazete personel katılarak olmadan yazma, günlük basın makale ve kronikler gazetecilik yapan edildi Ne de ben bugüne kadar herhangi bir siyasi partiye ait Malaya ve Çin Doğu, Amerika Birleşik Devletleri için çeşitli ziyaretler için kapsamlı yolculuklar sonra, Danimarka, İngiliz ve Amerikan gücü, yozlaşmış Fransızca kökenli sözcük sonra baskın bir eğilim yerine getirerek edebiyatı ve basın bir değişiklik esin kaynağı oldu Benim edebi eserin özünü gün yatak Baudelaire'in zehirli salonu işareti titiz tarzı karşı bir tepki olarak kabul edilebilir şiir benim toplama bulunabilir Benim şiirlerini sade tarzı açmak ve ses konu (Digte, 1904-1941, 1943 [Şiirler]) temsil etti

Evrim sorunları çözümleme araştırmalarının benim nesir temelini oluşturmaktadır Edebi eserin yarım yüzyıl boyunca, edebiyat alanında evrim felsefesini tanıtmak ve evrimsel açıdan düşünmek benim okuyuculara ilham vermeye çalıştık Ben, 19 yüzyılın sonunda yanlış yorumlanmasına ve Darwinizm'in bozulma nedeniyle bunu yapmak için neden oldu Übermensch kavramı, iki dünya savaşının yol açtığı yıkıcı sonuçlara vardı ve sadece 1945 yılında Almanya çöküşüyle ​​birlikte yıkıldı Bu bâtıl bir doktrin karşı Elbette, ben evrim teorisi ve ahlaki sonuçları yeni bir yorum geldi

Johannes V Jensen Biyografik not

Johannes V Jensen (1873-1950), altı roman, Den Lange rejse (1908-1922) [The Long Journey, 1938 yılında iki ciltlik bir sürümü yayımlandı bir döngü evrim teorilerini geliştirdi

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Johannes V Jensen, 25 Kasım 1950 tarihinde vefat ett

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com