Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bengt, hayatı, samuelsson

Bengt İ. Samuelsson Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bengt İ. Samuelsson Hayatı

Bengt I Samuelsson

Halmstad, İsveç, Anders ve Kristina Samuelsson May 21, 1934 tarihinde doğdu Benim eşi Karin (Bergstein) devlet okullarında katıldıktan sonra bir araya geldi Lund Üniversitesi'nde tıp okudu Biz bir oğlu (Bo) ve iki kızı (Elisabet ve Astrid) var

Lund bir kaç yıl sonra, biyokimya, tıbbi çalışmaları ile paralel olarak lisansüstü çalışma yapmak için Stockholm Karolinska Enstitüsünde taşındı 1960 yılında benim tez bitti ve tıbbi kimya dalında doçent oldu Bir yıl sonra ben de Karolinska Enstitüsünde benim MD derecesi aldı , Harvard Üniversitesi, Cambridge, Mass, ABD Kimya Bölümünde araştırma görevlisi olarak bir yıl sonra, Karolinska Enstitüsünde döndü 1967 yılında Stockholm Kraliyet Veteriner Koleji'nde tıbbi kimya profesörü olarak atandı ve birkaç yıl sonra ben Karolinska Enstitüsünde profesör ve fizyolojik kimya bölümü başkanı olmak için geri döndü Aynı zamanda ben de benim araştırma pozisyonları ile idari görevlerde bulundu 1978 ila 1983 arası tıp fakültesi dekanı oldu, ve şu anda Karolinska Enstitüsünde rektörü

Benim araştırma alanları, tepkime mekanizmaları üzerinde durularak ile kolesterol metabolizması aslen 1959-1962 sünek Bergström ile prostaglandinlerin doğrama sonra özellikle araşidonik asit transformasyon ürünleri ilgi var Bu endoperoxides, tromboksanlar ve lökotrienler keşfine yol açmıştır, ve benim grup, özellikle kimya, biyokimya ve bu bileşiklerin biyolojisi ve biyolojik kontrol sistemi rollerini eğitim yer almıştır Tromboz, iltihap ve alerji, özellikle araştırma, birçok klinik alanlarda etkileri vardır

Randevular

Karolinska Enstitüsünde 1961-1966 Yardımcı Doçent, tıbbi kimya

Araştırma görevlisi, Kimya Bölümü, Harvard Üniversitesi, Cambridge, Mass, ABD, 1961-1962

Tıbbi kimya, Kraliyet Veteriner Koleji, Stockholm, İsveç, 1967-1972 Profesör

Tıbbi ve fizyolojik kimya, Karolinska Enstitüsünde, Stockholm, İsveç, 1973 Profesör

Karolinska Enstitüsünde, Stockholm, İsveç, 1973, Kimya Bölümü Başkanı -

Kimya, Harvard Üniversitesi, Cambridge, Mass, ABD, bahar dönemi 1976 yılında ise profesör Ziyaret

30 Haziran 1983, Karolinska Enstitüsünde, Stockholm, İsveç, 1 Temmuz 1978 Tıp Fakültesi Dekanı

30 Haziran 1995 - Karolinska Enstitüsünde, 1 Temmuz, 1983 Rektörü

Üyelikler, Ödüller

İsveç Medikal Derneği'nin Jubilee Ödülü, Stockholm, İsveç (1968)

Anders Jahres Ödülü, Oslo Üniversitesi, Oslo, Norveç (1970)

Louisa Brüt Horwitz Ödülü, Columbia Üniversitesi, New York, ABD (1975)

Biyolojik Kimyacılar Şeref Üyesi American Society (1976)

Intrascience Madalya, Santa Monica, California, ABD (1976)

Albert Lasker Temel Tıp Araştırma Ödülü, New York, ABD (1977)

Bilim, Chicago Üniversitesi, Chicago, Illinois, ABD (1978) Doktor Fahri Derecesi

Ciba Geigy Madison, New Jersey, ABD, A (1980), Biyomedikal Araştırma Ödülü Drew

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Üyesi (1981)

Lewis S Rosenstiel Temel Tıp Araştırma Ödülü, Brandeis Üniversitesi, Boston, Massachusetts, ABD (1981)

İsveç Medikal Derneği'nin Jubilee Ödülü, Stockholm, İsveç (1981)

Gairdner Vakfı Ödülü, Toronto, Kanada (1981)

Heinrich Wieland Ödülü, Münih, Batı Almanya (1981)

İsveç Chemical Society (1982) Bror Holmberg Madalyası

Şeref Üyesi Amerikan Doktorlar Derneği (1982)

Akdeniz Akademisi, Catania, İtalya (1982) Üyesi

Amerikan Sanatlar ve Bilimler Akademisi (1982) Dış Onursal Üyesi

American Chemical Society Bölümü Tıbbi Kimya Ödülü (1982)

Waterford Biyo-Tıp Bilim Ödülü, La Jolla, California, ABD (1982)

Allerji ve Klinik İmmünoloji Ödülü, Londra, İngiltere (1982) Uluslararası Derneği

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com