![]() |
Barbara Mcclintock Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbara Mcclintock HayatıBarbara McClintock 1921 yılının sonbaharında Cornell Üniversitesi'nde genetik açık lisans öğrencileri için tek ders katıldı ![]() ![]() ![]() Genetik bir disiplin olarak henüz genel kabul almadı ![]() Mendel'in kalıtım ilkelerinin yeniden keşfi bu yana sadece yirmi bir yıl geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lisans genetik ders Ocak 1922 yılında tamamlandığında, Dr ![]() ![]() Yaptığı çağrının amacı, Cornell Üniversitesi'nde verilen diğer genetik Tabii katılmak için beni davet etmek, çünkü o benim onun dersin içeriği yoğun ilgi hissetti sahip olmalıdır ![]() Bu yüksek lisans öğrencileri için planlandı ![]() ![]() Açıkçası, bu telefon görüşmesi, gelecek için döküm ![]() Ben bundan sonra, genetik ile kaldı ![]() Zamanda lisans genetik dersi alan, Botanik Anabilim Dalı Lester W ![]() ![]() Mitoz ve mayoz kromozom yapısı ve davranışlarını, kendi çıkarlarını odaklanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zamandan beri ve Lisans gün deneyimli olduğu gibi yıllar içinde çok zevk olarak bugüne kadar yapmış ![]() Doktora için gereksinimleri tamamladıktan sonra 1927 yılı baharında derecesi, her taşıyan genlere sahip mısır tamamlayıcı oluşan on kromozomların her ilişkilendirerek yönelik çalışmaları başlatmak için Cornell Üniversitesi'nde kaldı ![]() Başkalarının katılımı, özellikle Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() derecesi, aynı zamanda Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar geçtikçe, bu grubun üyeleri sıcak bir kişisel ilişki erken derneğin oluşturduğu muhafaza etmiştir ![]() ![]() Bu etkinlikler, şimdiye kadar en etkili bilimsel hayatına yön yukarıda anlattı ![]() Doğmuş Hartford, Connecticut, U ![]() ![]() Orta öğretim Erasmus Hall Yüksek Okulu, Brooklyn, New York ![]() Kazanılan Derece Fen fakültesi mezunu Cornell Üniversitesi, Ithaca, New York, 1923 M ![]() ![]() Doktora Cornell Üniversitesi, Ithaca, New York, 1927 Pozisyonlarında Botanik Öğretim Görevlisi, Cornell Üniversitesi, 1927-1931 Görevlisi, Ulusal Araştırma Konseyi, 1931-1933 Görevlisi, Guggenheim Vakfı, 1933-1934 Araştırma Görevlisi, Cornell Üniversitesi, 1934-1936 Yardımcı Doçent, University of Missouri, Columbia, Missouri, 1936-1941 Personel Üyesi, Washington Carnegie Enstitüsü, Cold Spring Harbor, New York, 1942-1967 Üstün Hizmet Üyesi, Washington Carnegie Enstitüsü, Cold Spring Harbor, New York, 1967 Profesör, California Institute of Technology, 1954 Ziyaret Günümüze Danışman, Tarımsal Bilim Programı, Rockefeller Vakfı, 1963-1969 Andrew D ![]() Bilim Fahri Doktora Rochester Üniversitesi, 1947 Kadınlar, 1949 Western College Smith Koleji, 1957 Missouri Üniversitesi, 1968 Williams College, 1972 Rockefeller Üniversitesi, 1979 Harvard Üniversitesi, 1979 Yale Üniversitesi, 1982 Cambridge Üniversitesi, 1982 Bard College, 1983 New York Eyalet Üniversitesi, 1983 New York Üniversitesi, 1983 İnsani Edebiyat Fahri Doktora Georgetown Üniversitesi, 1981 Ödüller Başarı Ödülü, 1947 Üniversiteli Kadınlar Derneği Merit Ödülü, Botanik Amerika Derneği, 1957 Kimber Genetik Ödülü, Ulusal Bilimler Akademisi, 1967 Bilim, 1970 Ulusal Madalya Lewis S ![]() 1978 Louis ve Bert Freedman Biyokimya Araştırma Vakfı Ödülü Amerika Genetik Derneği, 18 Ağustos, 1980 den Salute Thomas Hunt Morgan Madalyası, Amerika Genetik Derneği, Haziran, 1981 Onursal Üyesi, Gelişimsel Biyoloji Derneği, Haziran, 1981 Tıp Wolf Ödülü, 1981 Albert Lasker Temel Tıp Araştırma Ödülü, 1981 MacArthur Ödülü Üyesi Laureate, 1981 Onursal Üyesi, Genetik Derneği, İngiltere, Nisan, 1982 Biyoloji ve Biyokimya Louisa Brüt Horwitz Ödülü, 1982 Charles Leopold Mayer Ödülü, Académie des Sciences, Institut de France, 1982 Les Prix Nobel ![]() Barbara McClintock 2 Eylül 1992 tarihinde öldü ![]() |
![]() |
![]() |
|