Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barbara, hayatı, mcclintock

Barbara Mcclintock Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barbara Mcclintock Hayatı

Barbara McClintock

1921 yılının sonbaharında Cornell Üniversitesi'nde genetik açık lisans öğrencileri için tek ders katıldı Yakında, Cornell sol University of California, Davis, California Başbakanı olmak için CB Hutchison, Bitki Islahı Bölümü'nde profesör, Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirilmiştir Nispeten az sayıda öğrenci bu ders aldı ve bunların çoğu bir meslek olarak tarım takip ilgilenmişlerdir

Genetik bir disiplin olarak henüz genel kabul almadı

Mendel'in kalıtım ilkelerinin yeniden keşfi bu yana sadece yirmi bir yıl geçmişti Bu ilkelerin rehberliğinde genetik deneyler, 1900 ve 1921 yılları arasında hızla yayıldı Bu çalışmaların sonuçları, müteakip sonuçları, içine monte edilebilir sağlam bir kavramsal çerçeve sağladı Bununla birlikte, bir isteksizlik yüzey edildi devrimci kavramları kabul etmek bazı profesyonel biyologların parçası vardı Genetik araştırmalar altında yatan mantığı giderek daha da belirginleşmiştir olarak bu isteksizlik, kısa bir süre içinde havasını söndürdüler

Lisans genetik ders Ocak 1922 yılında tamamlandığında, Dr Hutchison bir telefon aldı

Yaptığı çağrının amacı, Cornell Üniversitesi'nde verilen diğer genetik Tabii katılmak için beni davet etmek, çünkü o benim onun dersin içeriği yoğun ilgi hissetti sahip olmalıdır

Bu yüksek lisans öğrencileri için planlandı Onun daveti bir zevk ve büyük öngörüleri ile kabul edildi

Açıkçası, bu telefon görüşmesi, gelecek için döküm

Ben bundan sonra, genetik ile kaldı

Zamanda lisans genetik dersi alan, Botanik Anabilim Dalı Lester W Sharp tarafından verilen bir sitoloji ders girdi

Mitoz ve mayoz kromozom yapısı ve davranışlarını, kendi çıkarlarını odaklanmıştır Kromozomlar sonra, "kalıtsal faktörler" taşıyıcıları olarak bilinen olduğu gibi büyüleyici bir kaynak oldu Mezuniyet zaman, ben, ileri derecede takip etmek isteyen yönü hakkında şüphelerim vardı Bu kısa, sitogenetik, kromozomlar ve genetik içerik ve ifadeler içerecektir Bu alan sadece kendi potansiyellerini ortaya çıkarmak için başlamıştı

O zamandan beri ve Lisans gün deneyimli olduğu gibi yıllar içinde çok zevk olarak bugüne kadar yapmış

Doktora için gereksinimleri tamamladıktan sonra 1927 yılı baharında derecesi, her taşıyan genlere sahip mısır tamamlayıcı oluşan on kromozomların her ilişkilendirerek yönelik çalışmaları başlatmak için Cornell Üniversitesi'nde kaldı

Başkalarının katılımı, özellikle Dr Charles R Burnham, bu görev sonunda gerçekleştirildi ile Ancak bu arada, benim için büyük önem taşıyan, olayların bir sıra oluştu Bitki Islahı Anabilim Dalı George W Beadle (Nobel ödüllü) 1927 yılı sonbaharında doktorasını çalışmaları başlatmak için görünümü ile başladı Profesör Rollins A Emerson derecesi Emerson, böylece dünyanın en zeki insanlarından çok çeken, seçkin bir genetikçi davranış lisansüstü öğrenci işlerine özellikle başarılı oldu Aşağıdaki sonbaharında Marcus M Rhoades Bitki Islahı Anabilim Dalı Doktora için yüksek lisans öğrenimine devam etmek geldi

derecesi, aynı zamanda Prof Emerson Rhoades Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesi almış ve Drosophila ile çalışan Morgan grup üyeleri yeni bulgular tecrübeli oldu Beadle Rhoades ve her ikisi de, ihtiyaç ve Kromozomlar ve genler gibi sitogenetik, diğer yönleri arasındaki ilişkiyi keşfetmek önemini tanıdı Üçümüz ilk dernek, daha sonra takip ilgilenen herhangi bir yüksek lisans öğrencisi dahil, kendi çabaları ile ortaya veya önerilen olanlar da dahil olmak üzere tüm aşamalarında, genetik tartışmak için istekli sıkı sıkıya bağlı bir grup kurdu Grup tüm yolları kendi kendini idame ettiren oldu Bu bize her biri için olağanüstü bir dönemdi Kendi başarısı için Kredi görünüşte garip davranışlar bazı sessizce göz ardı Profesör Emerson aittir

Yıllar geçtikçe, bu grubun üyeleri sıcak bir kişisel ilişki erken derneğin oluşturduğu muhafaza etmiştir Deneyimi derinden her biri bizi etkiledi

Bu etkinlikler, şimdiye kadar en etkili bilimsel hayatına yön yukarıda anlattı

Doğmuş

Hartford, Connecticut, USA, 16 Haziran, 1902

Orta öğretim

Erasmus Hall Yüksek Okulu, Brooklyn, New York

Kazanılan Derece

Fen fakültesi mezunu

Cornell Üniversitesi, Ithaca, New York, 1923

M A Cornell Üniversitesi, Ithaca, New York, 1925

Doktora Cornell Üniversitesi, Ithaca, New York, 1927

Pozisyonlarında

Botanik Öğretim Görevlisi, Cornell Üniversitesi, 1927-1931

Görevlisi, Ulusal Araştırma Konseyi, 1931-1933

Görevlisi, Guggenheim Vakfı, 1933-1934

Araştırma Görevlisi, Cornell Üniversitesi, 1934-1936

Yardımcı Doçent, University of Missouri, Columbia, Missouri, 1936-1941

Personel Üyesi, Washington Carnegie Enstitüsü, Cold Spring Harbor, New York, 1942-1967

Üstün Hizmet Üyesi, Washington Carnegie Enstitüsü, Cold Spring Harbor, New York, 1967 Profesör, California Institute of Technology, 1954 Ziyaret Günümüze

Danışman, Tarımsal Bilim Programı, Rockefeller Vakfı, 1963-1969

Andrew D Beyaz Profesör Büyük, Cornell Üniversitesi, 1965-1974

Bilim Fahri Doktora

Rochester Üniversitesi, 1947

Kadınlar, 1949 Western College

Smith Koleji, 1957

Missouri Üniversitesi, 1968

Williams College, 1972

Rockefeller Üniversitesi, 1979

Harvard Üniversitesi, 1979

Yale Üniversitesi, 1982

Cambridge Üniversitesi, 1982

Bard College, 1983

New York Eyalet Üniversitesi, 1983

New York Üniversitesi, 1983

İnsani Edebiyat Fahri Doktora

Georgetown Üniversitesi, 1981

Ödüller

Başarı Ödülü, 1947 Üniversiteli Kadınlar Derneği

Merit Ödülü, Botanik Amerika Derneği, 1957

Kimber Genetik Ödülü, Ulusal Bilimler Akademisi, 1967

Bilim, 1970 Ulusal Madalya

Lewis S Rosenstiel Değerli Çalışma Temel Tıp Araştırma Ödülü, 1978

1978 Louis ve Bert Freedman Biyokimya Araştırma Vakfı Ödülü

Amerika Genetik Derneği, 18 Ağustos, 1980 den Salute

Thomas Hunt Morgan Madalyası, Amerika Genetik Derneği, Haziran, 1981

Onursal Üyesi, Gelişimsel Biyoloji Derneği, Haziran, 1981

Tıp Wolf Ödülü, 1981

Albert Lasker Temel Tıp Araştırma Ödülü, 1981

MacArthur Ödülü Üyesi Laureate, 1981

Onursal Üyesi, Genetik Derneği, İngiltere, Nisan, 1982

Biyoloji ve Biyokimya Louisa Brüt Horwitz Ödülü, 1982

Charles Leopold Mayer Ödülü, Académie des Sciences, Institut de France, 1982

Les Prix Nobel Nobel ödülleri 1983, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1984

Barbara McClintock 2 Eylül 1992 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com