Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
epiruslu, pirus, öldü

Epiruslu Pirus Nasıl Öldü

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Epiruslu Pirus – MÖ 272

Ölüm Şekli: Yaşlı bir teyze tarafından atılan kiremitle sersemletildikten sonra öldürüldü

Epiruslu Pirus gelmiş geçmiş en büyük fatihlerden biriydi Epiruslu Pirus, Roma ordusunu yendiğinde, ordusunun tamamını kaybetmiş ve “Bir daha böyle bir zafer istemiyorum” demişti Büyük kayıpların olduğu zaferlere bu olaydan sonra ‘Pirus zaferleri’ denmeye başlanmıştır Pirus o kadar büyük bir savaşçıydı ki Spartalı bir asil olan Cleonymus ondan Spartayı yenip kendisini tahta oturtmasını istemişti Ancak sonuçta 300 ıspartalıyı izleyenler de bilirler ki Pirus, Sparta ordusuna yenilmiş ve bir sonraki serüvenine yol alarak Argos’a varmıştır Filinin üstünde şehrin dar yollarında ilerleyen Pirus yenilmesinin üstüne bir de Sparta ile yaşanan savaştan hoşnutsuz olan yaşlı bir teyzemiz tarafından kafasına kiremit atılarak sersemletilmiş ve oralardan geçmekte olan bitli bir piyade tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com