![]() |
Jens C. Skou Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jens C. Skou HayatıJens C ![]() 8 Ekim 1918 Lemvig, Danimarka batı kesiminde bir şehir varlıklı bir ailenin içine doğdu ![]() ![]() Tepelerle çevrili, güzel plajları ve tepeleri ile Kuzey Denizi'nden yalnızca 10 km, yani mesafe bisiklet, ![]() ![]() Biz, büyük ve güzel bir evde yaşamış, Kuzey Denizi kıyısında güzel bir yazlık evi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Ben 12 yaşında iken babam pnömoni öldü ![]() ![]() ![]() ![]() Ben 15 yaşındayken, ben son üç yıldır okulda yatılı okul, Zelanda Haslev gymnasium (lise) küçük bir kasaba, (öğrenci sınavı) gitti ![]() ![]() Yanı sıra yaklaşık 400 gün öğrencilere okulun yatılı bölümüne 50-60 erkek vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç yıl sonra benim sınav var, 1937 yılında oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tıp ders klinik konuları, fizik, kimya, anatomi, biyokimya ve fizyoloji ve 4 yıl için ve patoloji, adli tıp, farmakoloji ve halk sağlığı için 3 yıl, 7 yıl almak için planlanmıştır ![]() ![]() Ben büyük bir kasabasında yaşayan özellikle ilgi değildi ![]() ![]() ![]() Ilk üç yıl boyunca farklı konularda eğitim evde yarıyıl arasındaki ay geçirdim ![]() ![]() Almanya sınırının hemen güneyinde manyak diktatör, bir tımarhaneye çevrilmiştir Almanya nasıl değiştiğini tanık olduğu giderek artan bir endişe ile oldu ![]() ![]() ![]() ![]() , Daha sonra Hollanda, Belçika ve Fransa'da olanları göz önüne alındığında, Danimarka ordusu Alman ordusuna durdurma olasılığını olduğu açıktı ![]() İşgal doğal bir malzeme noktası her ikisi de, sonraki yıllarda Danimarka'da yaşam üzerinde derin bir etkisi vardı, ama aynı zamanda çok daha kötü ne oldu, konuşma özgürlüğünü kaybetti ![]() Ilk yıl için durum çok tuhaf oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfusun çoğunluğu Almanlara karşı döndü, ancak silah erişim ve gizlemek için hiçbir dağlar ya da büyük bir ormanda düz bir homojen ülke ile aktif bir direniş ihtimali zayıftı ![]() Yani ilk yıl için direniş sadece mümkün olduğunca Almanlar ile ilgili konularda komplike, Almanların ülkedeki olumsuz bir tutum içinde kendini gösterdi ve bir dizi yasadışı dergi, tutarak insanların durumu hakkında bilgi vererek, hangi bilgilerin Alman sansür tarafından bastırıldı ![]() ![]() Almanlar, Kuzey Denizi kıyısında bir müttefik güçlerin işgaline karşı silahlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman geçtikçe artarken, Almanlara karşı direniş ve sabotaj ağır bir biçimde başladı ![]() ![]() ![]() Yasadışı bir Frihedsråd (Danimarka Kurtuluş Konseyi) sonra kişi dinledi ve tavsiye aldı, kendini göstermiştir ![]() Bunu takiben, Almanlar için çalışan demiryolları ve fabrikalar karşı sabotaj artmış ve bu tutuklamalar ve idamlar ![]() ![]() ![]() ![]() Gestapo sınıfına karşı bir tepki korkulan ve öğretim uzak kaldı ![]() Almanlar Yahudileri tutuklamak için planlanan, ancak tarih, birinci ve ikinci Ekim 1943 tarihleri arasında Alman yerleştirilen yüksek bir gece ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() Takip eden haftalarda yasadışı yollar deniz, Öresund genelinde İsveç'e kuruldu ve Yahudiler güvenlik getirilen gecelerinde aldı ![]() Danimarka toplumuna her yönden Almanlar dost-vatandaşlarının bu tacizlere karşı güçlü protestolar vardı ![]() Mayıs ve Haziran 1944'te, bizim sınavlar almak başardı ![]() ![]() ![]() Yaz tatili için evime döndü ![]() ![]() ![]() ![]() Almanlar, yelken, kürek çekmek yasak vardı, bu yüzden bir kano aldım ve fiyort tatil kürek geçirdi ![]() Yaz tatilinden sonra, ülkenin kuzey kesiminde Hjørring bir hastanede staj başladı ![]() ![]() Sorumlu üst düzey cerrah sonra yanındaki asistan doktor, hastalıklı bir ek kaldırma gibi küçük operasyonlar, nasıl yapmak bana öğretmek için çok istekli olması nedeniyle, cerrahi en çok ilgilenmeye başladı ![]() Yakında neden keşfetti ![]() ![]() ![]() Bu apandisit için işletim hastalarda daha önemli olduğunu, ama biz bir savaş rağmen hastaların dikkat çekmek için elbette vardı ![]() Sonunda Gestapo tarafından yakalandı ve neyse ki, Almanya'da bir toplama kampına gönderildi, fakat o kurtuldu ve 5 ![]() ![]() Cerrahi koğuşunda bir yıl için devam etti ![]() ![]() ![]() 1947 yılında klinik eğitim durdu ve Aarhus Üniversitesi Tıbbi Fizyoloji Enstitüsü, lokal anesteziklerin etki anestezi ve toksik mekanizması üzerinde planlanan doktora tezi yazmak için bir konumu var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Jens C. Skou Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jens C. Skou HayatıHjørring benim süre zarfında çok güzel bir göz hapsinde tutulan, aşık kiminle Ellen Margrethe Nielsen, araya geldi ![]() ![]() ![]() O 1948 yılında hemşire olarak öğrenimini bitirdikten sonra, o Aarhus geldi ve evlendik ![]() ![]() ![]() ![]() Kısmen bu Üniversitesi'nde maaş çok düşük, ama aynı zamanda bir tıp doktoru olarak eğitim kullanarak ilgi, çünkü, ben bir hafta çağrı üzerine 1949 yılında bir gece doktor olarak ekstra bir iş aldı ![]() Dahası, ben, bir araba satın almak ve bir telefon almak için izin alabilir avantajı vardı ![]() ![]() Ben politik olarak muhafazakâr bir ortam doğdu ![]() Çağrı üzerine bir doktor olarak iş benim siyasi tutumunu değiştirdi ve bir sosyal demokrat oldu ![]() Ben bu yüksek vergiler anlamına gelse bile, ücretsiz tıbbi bakım, ücretsiz eğitim eşit fırsatlar, ve zayıf önemser bir refah sistemi, engelli, yaşlı ve işsizler için ne kadar önemli olduğunu fark etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz bir apartman dairesinde yaşıyordu, bu nedenle araba bize yeni olanaklar verdi ![]() Biz bir ev istedim, annem bize ödeme verecekti, ama inatçı oldu ve kendimi para kazanmak istedim ![]() ![]() Ben 8 4 veya 9 5 gün 8 saat Enstitüsü benim çalışma sınırlı bir aile adam orada iken concentratedly çalıştı, eve gittim ve eşimle günün geri kalanı ve akşam geçirdi ve çocuklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra, kız büyüdükçe, biz bir yat, kız satın aldı ve ben Danimarka denizlerde yelken, İsveç batı kıyısı boyunca ![]() ![]() ![]() Kışın aile kısa sürede skied kar vardı ![]() Bir arkadaşım, Karl Paskalya zamanda 1960'ların başında Norveç, Jotunheimen yüksek dağ yoluyla 8 günlük bir cross country kayak turu götürdü Nielsen, fizik profesörü, Ove ![]() Paskalya haftası boyunca açık olan parkuru, Norveç Turizm Derneği, kulübelerde gece kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz hala kız, kocaları ve torunları, şimdi ![]() Sportif faaliyetler dışında, ilk kez tüm biyografileri, klasik müzik dinleme, okuma ve fazla zaman harcamak ![]() Çocukların evden ayrılan zaman, tıp fakülteleri ve diğer mimari eğitim için biri, eşim siyasette kendini meşgul, sonra birkaç yıl için çocuklar için bir psikiyatri hastanesinde hemşire olarak çalıştı ![]() ![]() Aynı zamanda, insan ile ilgili tüm araştırma değerlendirir ilçe bilimsel etik komitesi seçildi ![]() Daha sonra yerel komiteler çalışmaları için ana hatları ortaya koymak ve yerel komiteler yanı sıra doktorlar için bir itiraz komitesi olduğu Danimarka Merkez Bilimsel Etik Komitesi eşbaşkanı seçildi ![]() ![]() Fizyoloji Enstitüsü 1947 yılında başladığı hiçbir bilimsel eğitim vardı ![]() Ben, ben de ilgilendi sorunu saldırı ve işin bu yeni tip tanımak tanımadan önce bana epey bir zaman aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iş, lokal anestezikler, sodyum ve potasyum hücre zarından aktif taşıma için sorumlu, sodyum-potasyum pompası, belirlenmesi için aşağıdaki kağıt açıklanan bana getirdi ![]() Kağıt, 1957 yılında yayımlandı ![]() ![]() 1940'lı ve 1950'li yılların ilk bölümünde, araştırma için ayrılan para miktarı azdı ![]() ![]() ![]() ![]() Sodyum-potasyum pompası tanımlanması bize dışarıdan bilim dünyası ile irtibata verdi ![]() 1961 yılında, ben, Stockholm'de bir uluslararası Farmakoloji toplantısında RW Berliner araya geldi ![]() Sağlık Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) bir hibe alma imkanı bahsetti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Jens C. Skou Hayatı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jens C. Skou HayatıProfesör Ørskov, 1963 yılında istifa etti ve ben profesör ve başkan olarak atandı ![]() 1950'lerin sonlarında ve özellikle 1960'lı yıllarda, daha fazla para Üniversiteler tahsis edilen ve aynı zamanda daha fazla pozisyonlar oldu ![]() Sodyum-potasyum pompası ile çalışmaları nedeniyle, bu zeki genç insanları çekmek için mümkün oldu ve birkaç yıl içinde enstitü personeli 4 20-25 bilim adamları yükselmiştir ![]() ![]() ![]() O bizim eski moda laboratuvar sahasını yeniden başladı, biz yeni modern ekipmanlar var ve bundan sonra biz de öğretim yeniden düzenlenmiş, küçük sınıflarda öğretim ile problem odaklı yaptı ![]() Benim bilimsel ilginin membran fizyolojisi, ama fizyoloji diğer yönlerini kapsayacak insanlar bulmak da istiyordu, bu yüzden biz, farklı fizyolojik konularda bilimsel olarak çalışan 5-6 grupları ile sona erdi ![]() 1972 yılında Üniversiteler dahil tüm sistemin bir demokratikleşme için yeni bir tüzüğü var ![]() Başkan artık profesör (fakülte yönetim kurulu başkanları tarafından seçilen), ama / şimdi Enstitüsü bilim adamları ve teknisyenler tarafından seçildi ve herkes, bilim adamı ve teknisyen olabilir ![]() ![]() ![]() Başlangıçta herkes sordu ve her kararda yer almak gerektiğini düşündüm çünkü bu sistem, en az çalışmak için çok sıkıcı ![]() Daha sonra seçilen yönetim kuruluna Enstitüsü'nde bir sorumluluğu teslim öğrendim ![]() Bu yıllarda Enstitüleri Üniversitesi (Devlet got it) var Fakültesi, para geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Yanı sıra bilimsel personel pozisyonları - Üniversite tarafından ödendi araştırma paranın yanı sıra, pozisyonları çok iyi eğitilmiş laboratuvar yardımcıları, bir kadro vardı ![]() Enstitü her yıl sonra Üniversitesi öğretim için bir bütçe gönderdi fakülte, ve Devlet Üniversitesi, önümüzdeki yıl için bir bütçe gönderdi ![]() Bu şekilde finansman, yayınlanması için ve dış fonlar için uygulamaları göndermek için bilim adamlarının üzerinde sürekli bir baskı var olmadığını büyük bir avantajı vardı ![]() Bu, herkesin bağımsız / kendi proje ve fikirlerini test izin bir sistem oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak pratikte, çok aktif değil bilim adamları genellikle, böylece öğretim yükünün parçası çok aktif bilim adamları giderici öğretim ekstra bir işi yapmak için kabul etti ![]() 1980'li yıllarda bu değişti, bilim için para merkezileşmiş (devlet) fonları ve bireysel bir bilim adamı tarafından uygulanacak ![]() ![]() ![]() ![]() Benim araştırma faiz yapısı ve fonksiyonu aktif taşıma sistemi, Na +, K +-ATPaz etrafında yoğunlaşmıştı ![]() Zeki genç bilim adamlarının çok iyi bir dizi konu farklı taraflarında, ya kendi seçtikleri çalıştı ya da bana göre önerdi ![]() Her bağımsız / konu çalıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PL ile işbirliği içinde Anatomi Enstitüsü Maunsbach ve E ![]() Jørgensen (elektron mikroskobu ve kristalizasyon) ve I ![]() ![]() ![]() Biz bilim adamları, dünyanın farklı yerlerinde pek çok kişi var ve ben veren dersler seyahat zaman iyi bir anlaşma geçirdi ![]() 1973 yılında ilk uluslararası toplantı Na +, K +-ATPaz New York'ta yapıldı ![]() Sonraki 5 yıl sonra Århus, ve bundan sonra her üç yıl ![]() ![]() Karım beni birçok tur katıldı ve yurtdışında arkadaşlarım var ![]() Apart bilimsel bir ilham yolculuk, aynı zamanda birçok kültürel deneyimler, senfonik konserler, opera ve bale, Yucatan Yarımadası Uxmal ve Chichen Itza Cuzco ve Machu Picchu Peru ziyaretler,, ve birçok farklı ülkeden müzelere verdi ![]() , Dünyanın birçok farklı yerinde görme mimari deneyimleri konuşmak değil ![]() ![]() Bu seyahat ederken amacıyla bildiri tutmak için her zaman kolay değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gecede uçuştan sonra Habarovsk vardığımızda biz pasaport olmadan baylar olsaydı sordu bir bayan tarafından karşılandı ![]() Inkar edemediğini ve o Nakhodka için trenle Habarovsk bırakmıştı sonrasına kadar geldikleri olacağını anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç yıl sonra Arjantin'de kolay değildi ![]() ![]() ![]() ![]() Biz yarım saat tartıştık ![]() Son olarak kısa bir süre ayrılmadan önce o, o benim geldikten sonra hemen bir uçağa Danimarka New York rezerv eğer beni New York'a gitmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun cevabı, "bir çıkış yolu her zaman var", "Hayır, diğer karşı gitmek, bazı kağıtları imzalamak 5 dolar ödeme ve seni içeri" ![]() 1977 yılında, Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim sandalye teklif edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepimiz çok iyi, birlikte var Na +, K +-ATPaz Fizyolojik Enstitüsü sol meslektaşları, ilham verici ve birbirlerine yardım, işbirliği, rahat bir ortamda yaşadı ![]() Ve hepimiz aynı sorunu farklı taraflarında çalışmış olsa bile, birbirlerinin konularda müdahale sorunları, ya da öncelik hiç ![]() 1988 yılında, ben, emekli ofisime tutulur, sistematik deneysel çalışmalar vazgeçti ve bilgisayar pompa genel reaksiyon için kinetik modeller üzerinde çalışmaya başladı ![]() Bunun için nasıl program, oldukça ilginç ve karmaşık modelleri bile taşıma noktasında bir bilgisayar ile ne yapabilirim şaşırtıcı öğrenmek zorunda kaldı ![]() Ve tüm yükümlülükleri, benim çalışma saatleri daha az olsa bile, bilimsel sorunları için harcanan zaman benim emekli olmadan önce yaklaşık olarak aynıdır ![]() Ben bir toplantı takvimi artık zevk hava sağ fly-balık ve torunları ile çok fazla zaman geçirmekten keyif tadını çıkarın ![]() |
![]() |
![]() |
|