Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydan, hayatı, kaya, kimdir, kısaca

Aydan Kaya - Kimdir Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aydan Kaya - Kimdir Kısaca Hayatı

Aydan Kaya kendi ağzından

19 Nisan Pazartesi, Koç burcunun tüm özelliklerini alarak sabah 09:00'da İstanbul'da dünyaya gelmişim

Öğretmen olan annem ve anneannemle birlikte yaşarken, akrabam olan şaire Ceyda Görk ve Bertan Üsküdarlı'nın teşvikleriyle müzik dünyasına adım attım

O dönem, küçüklüğümde bile sesim dikkatleri çekiyordu Devlet operası'ndan Nilgün Serimoğlu'ndan şan dersleri aldım

Bertan Üsküdarlı'nın yanında sahne deneyimine başladığımda henüz 16 yaşımda ve de lise öğrencisiydim

Hafta sonları amatörce başladığım sahne deneyimim, daha sonra profesyonelliğe dönüştü

2003 yılında tesadüfler ve sevdiklerimin emrivakileriyle Popstar yarışmasına Antalya'dan katıldım ve bu vesileyle tüm Türkiye tarafından tanınır oldum

Popstar albümünde "Avuçlarım Kanıyor" adlı parçayı seslendirdim ve albümle "Altın Kelebek Jüri Özel Ödülü"' aldık Akabinde Top 10 albümünde "Sen Mutlu Ol" adlı parçayı seslendirdim Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından "Yılın Pop Starı" ödülüne layık görüldüm

Mustafa Şevki Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı Show TV'de yayınlanan "Rüyalarda Buluşuruz" dizisinde oynadım "Tatlı Hayat" dizisinde de rol aldım Son olarak Yağmur Ajans'ın yapımcılığını, Hilal Saral'ın yönetmenliğini üstlendiği KANAL D'de yayınlanan "Elveda Derken" adlı dizide 51 bölüm "Şeyda" rolünde yer aldım

Kendi çabalarımla "Aşk Çıkmazı" adlı ilk albümümü yaptım Bu yolda Serdar Ortaç ve Aşkın Tuna gibi isimlerin büyük desteği oldu Birçok parçanın aranjörlüğünü Olcay Anar'ın yaptığı albümde Gündem Yaylı Grubu, Hüsnü Şenlendirici, Erdem Sökmen, Eyüp Hamiş, Ayhan Günyıl, Mehmet Akatay, Bülent Altıbaş (Kirpi Bülent), Umut Hoşgör, Yıldıran Güz gibi Türkiye'nin önde gelen müzisyenleriyle çalıştım

Halen İstanbul Kültür Üniversitesi, İletişim Tasarımı Fakültesi, Oyunculuk bölümü 2sınıfta okumaktayım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com