Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, rolland, romain

Romain Rolland Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Romain Rolland Hayatı

Romain Rolland

Fransız romancı, oyun yazarı, denemeci, mistik, pasifist, 1915 yılında edebiyat dalında Nobel Ödülü'ne layık görüldü Romain Rolland, bu sanatın insanların aydınlanma getirmek için mücadelenin bir parçası olmalıdır gördüm Eserinde o a Nazizm ve faşizm tüm formları saldırdı ve siyasi ve sosyal adalet için mücadele etti Rolland herhangi bir partiye katılan, fakat hiçbir zaman o ateşli bir komünist olarak ün kazanmıştır

"Uzun meditative yaşam büyük bir macera Bazen hatta bir ailenin ya da bir yarış deneyimi doruk noktasıdır;, uzun yaşa alayı bilmece verilen cevap; yavaş büyümenin gerçekleştirilmesi, işareti taşıyan

hataları, başarısı, onun fazilet ve kötü alışkanlıklardan "

(Içinde Journey, 1942)

Romain Rolland, orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak Nièvre, Clamecy doğdu Rolland babasının tarafında, noterler beş kuşak vardı Antoinette Marie Courot Rolland, annesi, demir-Mastır ve noterler bir aile geldi "Courots her zaman çok ciddi bir yaşam sürdü," Rolland (1942, s 39) içinde Journey hatırlattı "Onu seviyorum ve zevk biliyorum, ama onlar kendi belirsizlik unutmak mümkün olmamıştır" Rolland Kullanıcı babası Emile, bir avukat ve vatansever, neşeli doğası gereği o herhangi bir daha benim sapkınlıkları nedeniyle beni sevdi asla ", ve hatta onlara güldü, ben inanıyorum - Tanrım beni affet - ve, derin kalbi, gurur oldu!

o "sunuz (Age, s 37)

1880 yılında, Romain annesinin ısrarı üzerine, ailesi, onun için daha iyi bir okula elde etmek için Paris'e taşındı

Rolland, 1886 yılında Ecole Normale Superieure girdi

Tarihin kendi agregation muayene geçtikten sonra, o, Malwida von Meysenbug kalıcı bir dostluk kurdu, Rolland, Roma'daki Fransız Arkeoloji ve Sanat Okulu'nda devam etti

O, Wagner, Liszt, Nietzsche, ve Ibsen biliyordu ve onun ilk denemesi yazmak için teşvik etti Tolstoycu fikirler Rolland hayran ve sonra o d'une Idealiste onu ona Memoires şunları söyledi: "Ben bu genç Fransız aynı idealizm, aynı yüce aspirasyon, zaten bulduğu her büyük entelektüel tezahürü aynı derin bir idrak keşfetti diğer milletlerden en büyük adamlarından " Rolland Clotilde Bréal bir Fransız Yahudi, 1892 yılında evlendi

Müzik sevgisini paylaşan Clotilde, Paris'in önde gelen Gürcü ve akademisyenlerden oluşan bir aileden geldi Rolland Jean-Baptiste Lully ve Alessandro Scarlatti önce doktora tez opera kökeni araştırılmış nerede Roma, bir süre yaşadı O, şimdiye kadar Sorbonne'da sunulan müzik ilk tez ile 1895 yılında sanat doktorasını aldı Rolland Bréal ailesinin ısrarına rağmen, halka açık bir tavır almaya Dreyfus Affair reddetti Clotilde için evliliği 1901 yılında dağıldı Rolland sonra yakından özellikle annesi, ana-babasına bağlı yaşadı Onun nefret iklim, bağımsız bir sol-kanat entelektüel olarak ikilem, Rolland Les Loups (1898), Fransız Devrimi üzerine yazdığı ilk oyun inceledi Ancak, on yıl sonra Rolland, adil bir davaya sahip ihmal kendini azarladı

Rolland, Paris Ecole Normale sanat tarihi profesörü oldu 1904 yılında Sorbonne Üniversitesi'nde müzik tarihinin bir profesör olarak akademik kariyerine devam etti Rolland ilk edebi meslek öğretmeni iken, hala bir tiyatro oldu Onun orta-30s yılında Fransız Devrimi hakkında başarılı dramaları yazdı Onun en iyi bilinen çalışması, Jean-Christophe (1904-1912), bittikten sonra, Rolland tamamen yazmaya adadı Adanmış ", mücadelenin acı tüm ulusların özgür ruhlar, ama yenmek olacaktır" on ciltlik bir roman, bir Alman müzik dehasının bir epik hikaye oldu Rolland zaten 1903 yılında Beethoven üzerine bir biyografi yayınlandı Bu çalışma kısmen bestecinin yaşam dayalı olmasına rağmen, aynı zamanda, Mozart ve Wagner kariyer unsurları aldı Rolland kahramanca bir rakam, sosyal adalet için bir savaşçı gibi onun kahramanı canlandırdı O bir cesur, uzlaşmaz bir ruhtur Gerçek! Hakikat "yerine yanılsama tarafından canlı daha ölecektir Sanat değil miydi aynı zamanda bir yanılsama? No olmamalıdır Eyes Wide onu hayatın her gözenek yoluyla tüm kudretli bir nefes çekmek izin açmak gibi şeyleri görmek dürüstçe, onun talihsizlikler yüz - ve gülerek " (Jean-Christophe, cilt I) İsviçre öldürülmesi, bir polis, Christophe kaçar ve sonra bir besteci olarak kariyerine başlar O ünlü bir sanatçı olarak Paris'e geri döner ve orada ölür Sonunda hayatını Yaşam Nehri yeniden katıldığı Bu büyük çalışma olarak Antoinette sadece uzaktan Christophe hayatı ile ilgili bölüm, aslında bir kısa romanı ve La Foire sur la yeri Paris, edebi ve sanatsal sahne eleştirisi içerir Bu Rolland Nobel Ödülü kazandı Onun daha sonraki eserlerinde o yalnız bir deha olarak sanatçı Romantik fikrine sadık kalmıştır

1913 yılında Rolland 1919 yılında geldi romanı Colas Breugnon yazdı 16 yüzyıl ahşap oymacı yaşam betimlenmiştir Rolland, İsviçre gazetelerde yayınlanan savaş karşıtı 'Au-Dessus de la Malee' (1914 Savaşı şeyden) ile, I Dünya Savaşı Rolland sırasında pasifist hareketin önemli bir şahsiyet haline geldi savaş kınadı ve Batı birliğini göstermek için çalıştı kültürü Görüşlerini nedeniyle Fransa'da hain denirdi 1914 itibaren Rolland esas İsviçre'de yaşadı Diğer pek çok yazar ve sanatçılar da James Joyce, Ulysses orada çok yazdı arasında, Zürih'e gitti Savaştan sonra, Fransa Rolland oyunlarının daha Almanya'da daha popüler oldu Onların declamatory, didaktik doğa muhtemelen Brecht'in epik tiyatro kavramı etkilemiştir Savaşa dair bir hiciv romanı Liluli (1919) oldu Pierre et Luce (1922), kısa bir düzyazı çalışması, iki genç aşıkların kaderi betimlenmiştir

Rolland, genç bir adam olarak, dini inanç kaybolur, ancak Spinoza okuduktan sonra, o doğanın bir panteist bir inanç kabul etti 1920'lerde Rolland Hint felsefesinde ilgi oldu ve Mahatma Gandhi (1924) bir biyografisini yazdı - Hindistan'ın ruhani lideri Villeneuve İsviçre'de Leman Gölü kıyısında, onu ziyaret etti Rolland milliyetçilik karşı uluslararası bir dergi Avrupa, 1923 yılında kurdu Sosyalist hareketin neredeyse ruhsal bir olay olarak karşılandı vardı, ama hiç Komünist Partisi'nin bir üyesiydi ve Marx ne de Engels okumadım 1935 yılında Sovyetler Birliği içinde seyahat ederken Rolland Moskova'da Gorki ve Stalin ile bir araya geldi Ancak, yavaş yavaş o reddetmek, Stalinizm ve şiddet içermeyen toplumsal değişimi desteklemek başladı Stalin tarafından yönetilen, Moskova tasfiye çalışmalar sırasında popüler değildi bir görünüm - O devrim devrimci disiplin ruhu için kurban olduğu bir oyun, Danton, yazılı 1900 gibi erken vardı

"Siyaset, onsekizinci yüzyılda söylediği gibi, o her zaman gelişmiş Sosyalist sempati ile, cumhuriyetçi, ve kalp enternasyonalist, ve 'dünya vatandaşı' O her zaman sosyal adaletsizlik mücadele ediyor Sanatında, o her şeyden önce, seviyor, Beethoven, Shakespeare ve Goethe Rembrandt, ressam ona sevgili Ama onun seçtiği ülke İtalya "

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com