![]() |
Kadir İnanır - Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadir İnanır - Biyografisi"Kadir İnanır (1949 - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 Nisan 1949'da Ordu'da doğan Türk Sineması'nın büyük oyuncularından Kadir İnanır, oyunculuk hayatına foto-roman'lar ile başladı ve "Son Yedi Adım Sonra" isimli film ile sinemaya geçti ![]() ![]() İnanır, 2003 yapımlı sinema filmi "Gönderilmemis Mektuplar"da, başrolü Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'la birlikte paylaştı ![]() ![]() Sanatçının bütün filmleri: 1968: Son Yedi Adım Sonra 1969: Çılgınlar Cehennemi, Yaralı Kalp, Fato ![]() 1970: Ankara Ekspresi, Kara Gözlüm, Mechul Kadın, Dağların Kartalı ![]() 1971: Unutulan Kadın, Üç Arkadaş, Azrailin Beş Atlısı, Kara Gün, Kerem ile Aslı, Mualla ![]() 1972: Asi Gençler, Dönüş, Leyla ile Mecnun, Utanç, Kanlı Para, Paprika Gaddarın Aşkı, Baskın, Vur ![]() 1973: Bitirim Kardeşler, Bitirimler Sosyetede, Ezo Gelin, Gazi Kadın, Kambur, Yaban, Anadolu Ekspresi, Arap Abdo, Hayat Bayram Olsa, Ölüme Koşanlar ![]() ![]() 1975: Baldız, Köprü, Pisi Pisi, Yatak Hikayemiz ![]() 1976: Bodrum Hakimi, Deprem, Taksi Şöförü, Alev, Can Pazarı, Delicesine, Devlerin Aşkı, İki Kızgın Adam ![]() 1977: Dila Hanım, Selvi Boylum Al Yazmalım, Silah Arkadaşları, Tövbekar, Ana Ocağı, Fırtına, Cevriyem ![]() 1978: Evlidir Ne Yapsa Yeridir, Derviş Bey, Düzen, Hedef ![]() 1979: Doktor, Fırat, Gazeteci, İstanbul, İsyan ![]() 1981: Ah Güzel İstanbul, Kırık Bir Aşk Hikayesi ![]() 1982: Tomruk, Yürek Yarası, Aşkların En Güzeli, Elveda Dostum ![]() 1983: Bedel, Kurban ![]() 1984: Yabancı, Balayı, Bir Yudum Sevgi, Güneş Doğarken, İmparator ![]() 1985: Seyyid, Yaz Bitti, Yılanın Öcü, Amansız Yol, Ateş Dağlı, Ölüm Yolu ![]() 1986: Sen Türkülerini Söyle, Sevgi Çıkmazı, Suçumuz İnsan Olmak, Sultanoğlu, Umut Sokağı, Yarın Ağlayacağım, Dikenli Yol, Hayat Köprüsü, Güneşe Köprü ![]() 1987: Sende Yüreğinde Sevgiye Yer Aç, Yarınsız Adam, 72 ![]() ![]() 1988: Emanet, Hüzün Çemberi, 7 Uyuyanlar, Bir Beyin Oğlu ![]() 1989: Med Cezir Manzaraları, Acılar Paylaşılmaz, Film Bitti, Karılar Koğuşu ![]() 1990: Tatar Ramazan, Eskici ve Oğulları, Sayın Başkan, Darbe ![]() 1991: Umut Hep Vardı, Aldatacağım ![]() 1992: Tatar Ramazan Sürgünde ![]() 1995: Aşk Ölümden Soğuktur, Savcı (TV) ![]() 1998: Marziye (TV) ![]() 2000: Komser Şekspir ![]() 2001: Derman Bey (TV) ![]() 2002: Kumsaldaki İzler (TV), Kırık Ayna (TV) ![]() 2003: Gönderilmemiş Mektuplar (2003) Ödülleri: 23 ![]() 5 ![]() 3 ![]() |
![]() |
![]() |
|