10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Robert M. Solow Hayatı
Robert M Solow
23 Ağustos 1924, üç çocuk eski Brooklyn, New York'ta doğdu Ailem kendilerini göçmen çocuklar Bunlar en kısa sürede lise bitmiş gibi bir geçim vardı Yani, kuzenlerim ve kız kardeşlerim ailemizin bir üniversite eğitimi için ilk nesil New York Mahallesi'nde devlet okullarında, eğitimli ve iyi eğitimli Ben en başından itibaren okulda iyi, ama çok Lisede son yıla kadar entelektüel değil Sonra bir fark yapan öğretmenler biri 19 yüzyılın büyük Fransız ve Rus romancı, okumak ve ciddi fikir almak öğretti Harvard College bir burs kazandı ve Eylül 1940 yılında geldi
Depresyon birçok çocuk gibi, ben toplumun kene hakkında merak ediyordum Benim ilk çalışmalar, sosyoloji Talcott Parsons ve antropoloji (Clyde Kluckhohn) yanı sıra ilköğretim ekonomi 1942 yılı sonu itibariyle, 18 yaşını doldurmuş olduğu, ne yaptığını çok daha acil ve heyecan verici konularda olduğunu görünüyordu, bu yüzden üniversiteden ayrıldı ve ABD Ordusuna katıldı Ağustos 1945 yılında taburcu edildi kadar sonra başından itibaren İtalya'da savaş sonuna kadar Kuzey Afrika ve Sicilya kısa bir süre görev yaptı ve
Ben bir asker olarak bu üç yıl benim karakterimdir oluştuğunu düşünüyorum Kendimi mizah ve terbiye yolu sendeledi hiç şimdiye kadar bilinen en dikkat çekici erkek, biri tarafından yönetilen, beceri ve karşılıklı sadakat ile zor bir iş yapan bir grup, sıkı dokunmuş bir parçası bulundu MIT Ekonomi Bölümü, benim yetişkin yaşamda en, Walter Heller Ekonomik Danışmanlar Konseyi (James Tobin, Kermit Gordon ve Arthur Okun ile birlikte) ve iki kez tekrar benzer deneyimleri oldu Gündüz ve gece, bu çevrenin en iyi tür Biri için sorabilirsiniz tek şey, sıcak ve mutlu bir aile hayatı ve kesinlikle vardı
Şimdi tüm bu V-harfleri okuyucu ve yazar evli, 1945 yılında Harvard'a döndükten sonra, ekonomi ile gitmek için, neredeyse tesadüfen seçtik Wassily Leontief iyi şanslar bir parçası olarak, öğretmen, rehber ve arkadaş oldu Modern iktisat teorisi maddenin ruhu gibi ondan öğrendim Aynı zamanda deneysel çalışma tanıtımı için sorumlu olduğunu kendi araştırma görevlisi olarak girdi-çıktı modeli için sermaye katsayıları ilk seti üretti
Her nasılsa hafızasını kaybetti - istatistik ve olasılık modelleri ilgilenmeye başladı O günlerde, Harvard Üniversitesi'nde öğretim istatistikleri, eksantrik, lütfen bunu koymak Ben randevu Sosyal İlişkiler Bölümü Frederick Mosteller, çok şey öğrendim Sonunda bana mümkün olan bir yer daha yoğun çalışma tavsiyesinde bulundu Yani, 1949-1950 yılında, İbrahim Wald, Jacob Wolfowitz ve TW dersler, Columbia Üniversitesi'nde bir burs yıl geçirdi Anderson, arkadaşım öğrenci ve arkadaşı Jack Kiefer ile birlikte
|
|
|