Joshua Lederberg Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Joshua Lederberg HayatıJoshua Lederberg Joshua Lederberg Montclair, NJ May 23, 1925 tarihinde doğdu Devlet Okulu 46, Junior High School 164 ve Stuyvesant Lisesi eğitimi aldı Manhattan'ın Upper Washington Heights District, New York, gündeme getirildi Onun BA elde edilen 1941 - 1944 yılları arasında, Columbia College okudu Zooloji onur (tıp eğitimine kursu), ve 1944'te Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlar ve Cerrahlar Koleji 1946 İşte o Zooloji Anabilim Dalı Prof FJ Ryan ile part-time araştırma gerçekleştirdi Daha sonra Profesör EL yüksek lisans öğrencisi olarak, Tıbbi Araştırma ve Jane Tabut Childs Fonu Araştırma Görevlisi olarak 1946-1947 döneminde, Yale Üniversitesi, New Haven, Conn, Mikrobiyoloji ve Botanik Anabilim Dalı gitti Tatum Onun doktora verildi 1948 yılında derecesi 1947 yılında, 1954 yılında, 1950 yılında Profesör ve Doçent atandı Genetik Wisconsin Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olarak atandı O, onun 1957-1958 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 1957 yılında, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı düzenledi Onu Genetik Bölümü organizasyon emanet ve Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi, ona 1959 yılında Profesör ve İcra Başkanı olarak atandı 1962 yılından bu yana, o Moleküler Tıp Kennedy Laboratuvarları Müdürü olmuştur 1957 yılında, Avustralya Melbourne Üniversitesi Bakteriyoloji Fulbright Misafir Profesör; Lederberg 1950 yılında University of California, Berkeley, Bakteriyoloji Profesörü ziyaret edildi İkinci yıl, aynı zamanda Ulusal Bilimler Akademisi (ABD) seçildi Yale Üniversitesi'nde iken, Lederberg Esther M Zimmer 1946 yılında evlendi Hiç çocuk sahibi Bayan Lederberg GW Profesör Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans elde ettiği 1944-1946 döneminde Beadle ve doktora 1950 yılında Wisconsin Üniversitesi'nde derece O tam zamanlı araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1958 Lahikası, Aralık 1997 Joshua Lederberg Montclair NJ, New York yakınlarındaki Haham Zwi H ve Esther Lederberg oğlu doğdu, son 23 Mayıs 1925 tarihinde, İsrail'e göç etti New York'ta eğitim gördü Moleküler biyoloji onun ömür boyu süren bir araştırma başladı Columbia P & S tıp okulu, eğitim bir süre sonra, doktorasını aldı Yale Üniversitesi'nde mikrobiyoloji Sonra, 1978 yılında Rockefeller gelmeden önce, Stanford Tıp Okulu'nda sonra Wisconsin Üniversitesi genetik profesörü olarak görev yaptı 1958 yılında Nobel Ödülü (33 yaşında) aldığı hayatının uzun bir araştırma, mikroorganizmaların genetik yapısı ve fonksiyonu olmuştur O yapay zeka araştırma (bilgisayar bilimi) ve Mars'ta hayat arayan NASA deneysel programları aktif yer almıştır Ayrıca, hükümeti ve uluslararası toplum, örneğin, sağlıkla ilgili konularda bir danışman oldu Danışma Sağlık Araştırma Konseyi DSÖ uzun bir servis vardı Onun danışmanlık rolü gösterildi O, 1989 yılında ABD Ulusal Bilim Madalyası aldı O, 1957 yılından bu yana Bilimler Ulusal Akademisi'nin bir üyesi, ve Tıp onun Enstitüsü bir tüzüğü üyesi Cumhurbaşkanı Kanser Panel Başkanı olarak görev vardır, ve Kongresi 'Teknoloji Değerlendirme Danışma Konseyi, yanı sıra diğer pek çok üzerinde danışma panelleri 1978 yılından 1990 yılına kadar, Rockefeller Üniversitesi başkanı olarak görev yaptı O, bakteri gen işlevsellik ve mutagenez etkileşimleri alanında yaptığı araştırma faaliyetleri devam etmektedir Onun Mevcut istasyon, moleküler genetik ve bilişim Sackler Vakfı bilim adamı ve profesör emekli Karısı Marguerite Stein Lederberg, Paris'te doğdu, ABD'de bir doktor olarak eğitim gördü ve şimdi New York'taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi Klinik Psikiyatri Profesörü olarak hizmet vermektedir Bunlar, iki çocukları David Kirsch ve Anne Lederberg var |
|