Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belo, carlos, filipe, hayatı, ximenes

Carlos Filipe Ximenes Belo Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Carlos Filipe Ximenes Belo Hayatı

Carlos Filipe Ximenes Belo

Carlos Felipe Ximenes Belo Doğu Timor emekli bir Roma Katolik piskopos Bishop, Endonezya, Doğu Timor bağımsızlığı için mücadele Kariyeri bütün geçirdi Onun çabaları için eylemci Jose Ramos ile birlikte 1996 yılında Nobel Barış ödülüne layık görüldü O onun piskopos konumunda 2002 yılında emekli oldu ve Doğu Timor tam bağımsızlığını kazanmasından bu aynı yıl oldu

Carlos Filipe Ximenes Belo doğum tarihi, 3 Şubat 1948 Wailakama adında bir köy ve o altı arasında beşinci çocuğu idi

Babası bir öğretmen ailesi de pirinç çiftlik bile Domingos Vaz Felipe oldu

Belo Kullanıcı babası o üç yaşında iken öldü ve bir çocuk olarak, o, ailesi kazanılan gelir ek için manda bir çoban olarak çalıştı

Ancak, Belo Ossu ve Baucau Katolik misyoner okullarının katıldığı bir eğitim almak mümkün oldu

O Dare küçük seminer çalışmaya başladı ve 1968 yılında mezun oldu

Daha sonra 1973 yılında rahiplik için eğitim ve sonra Salesian tarikat Fatumaca kasaba koştu, bir okulda öğretmen olarak kısa bir süre için iade Portekiz'e gittim 1975 yılında, Belo Portekiz geri döndü ve seminer girdi Daha sonra Roma'ya gitti ve Papalık Salesian Üniversitesi katıldı

1980 yılında, Belo Salesian düzenin bir rahibi oldu

Bu, Lizbon, Portekiz ve Doğu Timor 1981 yılında geri döndü ve iki ay boyunca Fatumaca Koleji müdürü oldu

Dili piskoposluk Apostolik Yönetici olarak atanmadan Martinho da Costa Lopes istifa etmesinin ardından 1983 yılında gerçekleşti O Lorium, 1988 yılında İtalya'da bir piskoposu olarak concencrated oldu

1989 Şubat ayında, Belo Doğu Timor geleceğine karar vermek için bir referandum çağrısında Portekiz Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreteri ve Papa için yazdı O, o, bir ulus ve bir halk olarak ölen olarak tanımlanan Doğu Timor halkı için yardım almak istedim Santa Cruz katliamı 1991 yılında olduğu gibi, Piskopos Belo evine katliam kaçan gençler için bir sığınak yaptı Ayrıca aynı öldürülen insanların sayısı açığa çıkarmaya çalıştı

Doğu Timor uzlaşma ve barış için peşinde Onun cesur uğraşları uluslararası kabul görmüş oldu ve Nobel Barış Ödülü ve John Humphrey Özgürlüğü Ödülü aldı

20 Mayıs 2002 tarihinde Doğu Timor bağımsızlığını kazandıktan sonra, Bishop Belo istifa etti

daha fazla görmek

Carlos Felipe Ximenes Belo Doğu Timor emekli bir Roma Katolik piskopos Bishop, Endonezya, Doğu Timor bağımsızlığı için mücadele Kariyeri bütün geçirdi Onun çabaları için eylemci Jose Ramos ile birlikte 1996 yılında Nobel Barış ödülüne layık görüldü

O onun piskopos konumunda 2002 yılında emekli oldu ve Doğu Timor tam bağımsızlığını kazanmasından bu aynı yıl oldu

Carlos Filipe Ximenes Belo doğum tarihi, 3 Şubat 1948 Wailakama adında bir köy ve o altı arasında beşinci çocuğu idi

Babası bir öğretmen ailesi de pirinç çiftlik bile Domingos Vaz Felipe oldu Belo Kullanıcı babası o üç yaşında iken öldü ve bir çocuk olarak, o, ailesi kazanılan gelir ek için manda bir çoban olarak çalıştı

Ancak, Belo Ossu ve Baucau Katolik misyoner okullarının katıldığı bir eğitim almak mümkün oldu

O Dare küçük seminer çalışmaya başladı ve 1968 yılında mezun oldu Daha sonra 1973 yılında rahiplik için eğitim ve sonra Salesian tarikat Fatumaca kasaba koştu, bir okulda öğretmen olarak kısa bir süre için iade Portekiz'e gittim 1975 yılında, Belo Portekiz geri döndü ve seminer girdi Daha sonra Roma'ya gitti ve Papalık Salesian Üniversitesi katıldı

1980 yılında, Belo Salesian düzenin bir rahibi oldu Bu, Lizbon, Portekiz ve Doğu Timor 1981 yılında geri döndü ve iki ay boyunca Fatumaca Koleji müdürü oldu

Dili piskoposluk Apostolik Yönetici olarak atanmadan Martinho da Costa Lopes istifa etmesinin ardından 1983 yılında gerçekleşti

O Lorium, 1988 yılında İtalya'da bir piskoposu olarak concencrated oldu

1989 Şubat ayında, Belo Doğu Timor geleceğine karar vermek için bir referandum çağrısında Portekiz Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreteri ve Papa için yazdı

O, o, bir ulus ve bir halk olarak ölen olarak tanımlanan Doğu Timor halkı için yardım almak istedim Santa Cruz katliamı 1991 yılında olduğu gibi, Piskopos Belo evine katliam kaçan gençler için bir sığınak yaptı Ayrıca aynı öldürülen insanların sayısı açığa çıkarmaya çalıştı

Doğu Timor uzlaşma ve barış için peşinde Onun cesur uğraşları uluslararası kabul görmüş oldu ve Nobel Barış Ödülü ve John Humphrey Özgürlüğü Ödülü aldı 20 Mayıs 2002 tarihinde Doğu Timor bağımsızlığını kazandıktan sonra, Bishop Belo Dili Apostolik Yönetici olarak istifa etti

Papa John Paul II, 26 Kasım 2002 tarihinde Bishop istifasını kabul etti

Istifasını sonra, tıbbi tedavi almak için Portekiz'e gitti

Daha sonra, Maputo, Mozambik, bir misyoner oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com