![]() |
Carlos Filipe Ximenes Belo Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carlos Filipe Ximenes Belo HayatıCarlos Filipe Ximenes Belo Carlos Felipe Ximenes Belo Doğu Timor emekli bir Roma Katolik piskopos ![]() ![]() ![]() ![]() Carlos Filipe Ximenes Belo doğum tarihi, 3 Şubat 1948 Wailakama adında bir köy ve o altı arasında beşinci çocuğu idi ![]() Babası bir öğretmen ailesi de pirinç çiftlik bile Domingos Vaz Felipe oldu ![]() Belo Kullanıcı babası o üç yaşında iken öldü ve bir çocuk olarak, o, ailesi kazanılan gelir ek için manda bir çoban olarak çalıştı ![]() Ancak, Belo Ossu ve Baucau Katolik misyoner okullarının katıldığı bir eğitim almak mümkün oldu ![]() O Dare küçük seminer çalışmaya başladı ve 1968 yılında mezun oldu ![]() Daha sonra 1973 yılında rahiplik için eğitim ve sonra Salesian tarikat Fatumaca kasaba koştu, bir okulda öğretmen olarak kısa bir süre için iade Portekiz'e gittim ![]() ![]() ![]() 1980 yılında, Belo Salesian düzenin bir rahibi oldu ![]() Bu, Lizbon, Portekiz ve Doğu Timor 1981 yılında geri döndü ve iki ay boyunca Fatumaca Koleji müdürü oldu ![]() Dili piskoposluk Apostolik Yönetici olarak atanmadan Martinho da Costa Lopes istifa etmesinin ardından 1983 yılında gerçekleşti ![]() ![]() 1989 Şubat ayında, Belo Doğu Timor geleceğine karar vermek için bir referandum çağrısında Portekiz Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreteri ve Papa için yazdı ![]() ![]() ![]() ![]() Doğu Timor uzlaşma ve barış için peşinde Onun cesur uğraşları uluslararası kabul görmüş oldu ve Nobel Barış Ödülü ve John Humphrey Özgürlüğü Ödülü aldı ![]() 20 Mayıs 2002 tarihinde Doğu Timor bağımsızlığını kazandıktan sonra, Bishop Belo istifa etti ![]() ![]() ![]() Carlos Felipe Ximenes Belo Doğu Timor emekli bir Roma Katolik piskopos ![]() ![]() ![]() O onun piskopos konumunda 2002 yılında emekli oldu ve Doğu Timor tam bağımsızlığını kazanmasından bu aynı yıl oldu ![]() Carlos Filipe Ximenes Belo doğum tarihi, 3 Şubat 1948 Wailakama adında bir köy ve o altı arasında beşinci çocuğu idi ![]() Babası bir öğretmen ailesi de pirinç çiftlik bile Domingos Vaz Felipe oldu ![]() ![]() Ancak, Belo Ossu ve Baucau Katolik misyoner okullarının katıldığı bir eğitim almak mümkün oldu ![]() O Dare küçük seminer çalışmaya başladı ve 1968 yılında mezun oldu ![]() ![]() ![]() ![]() 1980 yılında, Belo Salesian düzenin bir rahibi oldu ![]() ![]() Dili piskoposluk Apostolik Yönetici olarak atanmadan Martinho da Costa Lopes istifa etmesinin ardından 1983 yılında gerçekleşti ![]() O Lorium, 1988 yılında İtalya'da bir piskoposu olarak concencrated oldu ![]() 1989 Şubat ayında, Belo Doğu Timor geleceğine karar vermek için bir referandum çağrısında Portekiz Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreteri ve Papa için yazdı ![]() O, o, bir ulus ve bir halk olarak ölen olarak tanımlanan Doğu Timor halkı için yardım almak istedim ![]() ![]() ![]() Doğu Timor uzlaşma ve barış için peşinde Onun cesur uğraşları uluslararası kabul görmüş oldu ve Nobel Barış Ödülü ve John Humphrey Özgürlüğü Ödülü aldı ![]() ![]() Papa John Paul II, 26 Kasım 2002 tarihinde Bishop istifasını kabul etti ![]() Istifasını sonra, tıbbi tedavi almak için Portekiz'e gitti ![]() Daha sonra, Maputo, Mozambik, bir misyoner oldu ![]() |
![]() |
![]() |
|