10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Carl Spitteler Hayatı
Carl Spitteler
Baselland Kanton Liestal küçük bir kasaba, 24 Nisan 1845 tarihinde doğdu Ben dört yaşındayken babam yeni kurulan İsviçre Konfederasyonun sayman atandı Bern, taşındı 1856-1857 kışında annemle ve babamla birlikte eve döndü Ben Basel Gymnasium katıldı ve bir teyzesi ile yaşamış, sonra ben Liestal yaşamış ve Obergymnasium «Pädagogium» denilen katılmak için günlük Basel trenle gitti Wilhelm Wackernagel ve Jacob Burckhardt, orada benim öğretmenler Ben babamın isteği üzerine 1863 yılında Zürih Üniversitesi'nde hukuk çalışmaya başladı Daha sonra, 1865-1870, Zürih, Heidelberg ve Basel teoloji eğitimi aldı Basel benim teolojik inceleme aldıktan sonra ben onun küçük çocuk öğretmen Genel Standertskjöld davetlisi Petersburg'a gitti Ben, 1871 yılının Ağustos ayında Petersburg'a gitti ve 1879 yılına kadar orada kaldı Bu dönemde, Rusya kısmen harcanan ve kısmen Finlandiya, İsviçre benim döndükten sonra, ben kendi pahasına Carl Felix Tandem takma altında 1881 yılında yayınlanan, Prometheus und Epimetös, üzerinde çalıştı Bu kitap tamamen ihmal edildi, hatta gözden değildi çünkü şiir benim oturma tüm ümitlerini ve okul (Neuveville, Bern Kantonu, 1881-1885) ve gazeteler için çalışma (Grenzpost, Basel, 1885-1886 öğretmek yerine zorunda kaldı Neue Zürcher Zeitung, 1890-1892) Temmuz 1892 yılında, kader beni aniden mali bağımsızlığını kazandı O zamandan beri ailemle mutlu yaşamış Lucerne, taşındı Benim aşağıdaki eserlerini Prometheus und Epimetös sonra ortaya çıktı: Extramundana (1883), vasat bir düşünün bir kitap; Schmetterlinge (1889) [Kelebekler]; Friedli der Kolderi (1891), Gustav (1892); Litterarische Gleichnisse (1892) [Edebiyat Mesel]; Balladen (1896), Der Gotthard (897); Conrad der Leutnant (1898); Lachende Wahrheiten (1898) [Laughing Gerçekleri] 1900 ve 1906 yılları arasında epik Olympischer Frühling] [Olimpiya Bahar dört cilt yayımlanmıştır: I Die Auffahrt [Overture]; II Hera die Braut [Hera Gelin]; III Die Hohe Zeit [High Tide] IV Ende und Wende [End ve Değiştir]
İlk iki bölümde tüm diğer kitapları gibi farkedilmeden kaldı Ama ikinci ve üçüncü ciltlerinin, bir müzisyen yayın arasında, ünlü Felix Weingartner, aniden Carl Spitteler, ein künstlerisches Erlebnis (Münih, 1904) adı verilen özel bir broşür Olympischer Frühling (Prometheus ile birlikte) Alman kamuoyuna duyurdu Bu atılım oldu Felix Weingartner dünya için beni bulmuştu Kamu the'Swiss için uzun zaman önce JV Widmann tarafından tavsiye edilmişti
1909 yılında beş cilt halinde epik bir gözden geçirilmiş baskısı, 1920 yılı sonuna kadar birkaç sürümleri içine kaçmıştı Olympischer Frühling sonra yayınlanan Glockenlieder (1906) [Bell Şarkı]; Imago (I908); Gerold und Hansli, die Mädchenfeinde (1907), çeşitli dillere çevrilen [İki Küçük Misogynists], ve Meine frühesten Erlebnisse (1914) [eski Deneyimler ]   
Carl Spitteler Biyografik not
Carl Spitteler (1845-1924) onun erken Prometheus epik gözden geçirilmiş ve Prometheus der Dulder (1924) [Prometheus dertli] başlığı altında yayınladı Onun toplu eserleri Dokuz hacim (Zürih, 1945-1950) yayınlanmıştır
Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Carl Spitteler 29 Aralık 1924 tarihinde öldü
|
|
|