Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anderson, carl, david, hayatı

Carl David Anderson Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Carl David Anderson Hayatı

Carl David Anderson

Carl David Anderson, İsveç ebeveynlerin doğdu - 3 Eylül 1905 tarihinde New York City (ABD), Amerika Birleşik Devletleri, hayatının büyük bölümünü geçirdiği babası Carl David Anderson ve annesi Emma Adolfina Ajaxson oldu Bir Lisans, 1927 yılında Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden mezun oldu Fizik ve Mühendislik lisans ve doktorasını verildi 1930 yılında aynı Enstitüsü, derece 1930-1933 dönemi için (1941-1945), Milli Savunma Araştırma Komitesi için projeler üzerinde de aktif olarak görev aldı ve savaş yıllarında orada Araştırma Görevlisi, Fizik sonradan (1933) Yardımcı Doçent, ve Fizik (1939) Profesör Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Dairesi

Onun erken araştırmalar alanında X-ışınları Doktora tezi için X-ışınları çeşitli gazların çıkartıldığı fotoelektronların alan dağıtım okudu 1930 yılında Profesör Millikan, pozitron keşfi 1932 yılında açtı onun kozmik ışın çalışmalar başladı O, kozmik ışın parçacıkları ve madde çaprazlayan çok yüksek hızlı elektronların enerji kaybı, enerji dağıtım okudu 1933 yılında Dr Neddermeyer THC gelen gama ışınları "maddeyi geçişleri pozitron oluşturmak ilk direkt kanıt elde etti 1933 yılından bu yana radyasyon ve temel parçacıklar üzerine çalışmaları devam etmektedir Anderson araştırmalar ve keşifler çoğu yayınlanmıştır Physical Review ve Bilim

Ona bahşettiği bilimsel onur arasında, Nobel Ödülü ek olarak, aşağıda belirttiğimiz olabilir: American Institute of New York City (1935) Altın Madalya; ScD Franklin Enstitüsü'nde (1937) Elliott Cresson Madalyası; Cumhurbaşkanlığı Liyakat Sertifikası (1945); LLD Colgate Üniversitesi (1937) Temple Üniversitesi (1949), İsveç Mühendisleri American Society of (1960) John Ericsson Madalyası

Anderson 1946 yılında Lorraine Bergman ile evlendi;, Marshall ve David adlı iki oğlu var

Nobel anlatım, Fizik 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1965

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Carl D Anderson, 11 Ocak 1991 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com