10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Robert Fogel Hayatı
Robert Fogel
Ben, annem ve babam ve ağabeyim, Rusya Odessa kenti, Amerika Birleşik Devletleri'ne göç dört yıl sonra, 1926 yılında New York'ta doğdu Beş parasız New York geldi rağmen, annem ve babam ben doğmadan hemen sonra ilk birkaç küçük işletmeler kurmak için bir araya yeterince tasarruf kazınır Büyük Buhran ve içinde yaşadığı mütevazı mali koşullar zor zamanlar rağmen, keyifli bir ev yarattı ve onlar benim kardeşim ve benim gelecekle ilgili iyimser olmak için teşvik etti
Ailem öğrenme saygı ilmî doğru benim kardeşim ve bana hem de teşvik etti 1941 yılında silahlı kuvvetler katıldı kadar birçok yönden, ancak, bana ana fikri etkisi oldu benim kardeşim Okulda önümde yaş ve dokuz yıl neredeyse altı yıl kıdemli, o onun fikri parlak bana ilham verdi Ben yan odada, uykuda, güya benim yatakta yatıyordu ben kulak misafiri oldum Depresyon, sosyal ve ekonomik konularla ilgili benim kardeşim ve onun kolej sınıf arkadaşları tarafından yoğun tartışmalar hala hatırlıyorum
1932 ve 1944 yılları arasında New York City devlet okullarında eğitim, bilim bir yaşam için mükemmel bir hazırlık oldu Depresyon nedeniyle, bu okullarda öğretmenlerin öğrencilerin en yüksek seviyede başarı için çaba göstermeye teşvik bir derece yetenekli ve özel toplama çekmeyi başardı Bu ortamda bilim alanında kariyer talip götürdü, hem de edebiyat ve tarih için my love tutuşturulmuş
Benim mesleki eğitim, Cornell Üniversitesi (BA 1948) başladı ve Columbia Üniversitesi'nde devam etti benim doktora elde Johns Hopkins Üniversitesi'nde yüksek lisans (1960), ve nerede elde (1963) Cornell Üniversitesi'nde bilimsel çıkarları fizik ve kimya, ekonomi ve tarih kaymıştır oldu Büyük Buhran kitlesel işsizlik yakın geri dönüşü hakkında tahminler dolaşıyordu odak anahtarı, 1940'ların ikinci yarısında ekonominin geleceği ile ilgili yaygın bir karamsarlık çöktürülmüş
Ben tarih ve ekonomi çabuk çağlar boyunca teknolojik ve kurumsal değişiklikler ve böyle bir bilgi tespit eden temel güçler keşfetmek çalışma birleştirerek, ekonomik istikrarsızlık ve mevcut sorunların çözüm noktası olan saf inancı ile yüksek lisans eğitimi almaya başladı ve eşitsizlik Ben aslında bu büyük süreçleri ve bunların bağlantıları hakkında ne kadar az bilinen haberdar oldu, ben daha ayrık konular üzerinde yoğunlaşmaya başladı: biz gerçekten, ondokuzuncu yüzyılda, ekonomik ve kurumsal değişim fabrika sisteminin rolü hakkında neler biliyor muydunuz? Ekonomik büyüme için doğa ve özellikle demiryolları ya da çelik fabrikaları gibi yeni teknolojiler, katkı büyüklüğü ne oldu? Ben de çok daha fazla nicel kanıtların yapılması gerekiyordu, bu tür sorulara cevap veren sonucuna vardı, bu yüzden sonra ekonomi bölümünde öğretilen en gelişmiş analitik ve istatistiksel yöntemler ana yola çıktı Ben kendim için çalışmış olan eğitim programı, ekonomik bir tarihçi için alışılmışın dışında olduğunu keşfetti ancak daha sonra oldu
Columbia Üniversitesi'nde yıl boyunca bana en çok etkileyen iki öğretmen lisansüstü mikroekonomi sırası öğretti George J Stigler ve Carter Goodrich, Amerikan ekonomi tarihinin dizisi öğretti Stigler mikroekonomik teorisinin canlanıyor O ekonomik politika sorunları geniş bir zarafeti ama uygulanabilirliği vurguladı O sürekli teorisyenler eğim veya tuş işlevleri şekli diğer yönleri hakkında yapılan varsayımları ampirik geçerliliğini dikkatlice göz önünde bulundurarak, teori ve kanıtlar arasında taşındı Ne modeli, ne altında örtülü varsayımları ile bir veri belirli bir cisim belli bir çıkarım çizebilirsiniz zaman, O, genellikle kabul
Goodrich, sadece Amerikan ekonomi tarihinin edebiyat bilgisine sahip, ancak önemli konularda meslek kolektif bilgi boşlukları tespit etmeye istekli beni etkiledi
|
|
|