Prof. Dr. Sinsi
|
John R. Vane Hayatı
John R Vane
29 Mart 1927, üç çocuk, bir ablası ve erkek kardeşi ile, Worcestershire, Tardebigg doğdu Babam, Maurice Vane, Worcestershire tarım aileden gelen Rusya ve annem, Frances Vane, gelen göçmenlerin bir oğlu oldu
Ben beş yaşından itibaren yerel devlet okulu katıldı Birmingham bir banliyösünde yaşadı Daha sonra Edgbaston, Birmingham King Edward VI Lisesi'ne gitti Ancak, savaşın başlangıcı oldu ve tüm okul Repton Derbyshire Okulu yanında, kırsal bölgelere tahliye edildi Beklenen bombalamaları yer almayan yaptı ve 1940 yılında erken okul Birmingham geri döndü Hava akınlarına başladı ve önümüzdeki dört yıl için, benim okul ve ev hayatı, savaş ziynet renkli Ailemle bahçenin altındaki hava saldırısı sığınağına gece geçirdim ve okulda firewatched ve (ya davrandı) genç asker olarak eğitilmiş
12 yaşındayken annem ve babam bana bir kimya Noel için belirlenen verdi ve deney kısa sürede hayatımın bir tutku haline geldi İlk başta ben annemin gaz sobası bağlı bir Bunsen brülör kullanamazsınız ama hidrojen sülfür içeren bir küçük patlama, yeni boyalı dekor sıçramış ve maviden rengi değişti, bir laboratuvar olarak mutfakta bir ani sonuna geldi kirli yeşil!
Kısa bir süre sonra, küçük bir şirket taşınabilir binaların yapımında koştu babam, tezgah, gaz ve su ile donatılmış bahçe içinde ahşap baraka, benim için dikilmiş Bu benim ilk gerçek laboratuvar oldu ve benim kimyasal deneyler yeni alanlar hızla içine alacak şekilde genişlemiştir
Yüksek Okulu'nda saf bilimler ilerledikçe ve 1944 yılında Kimya çalışma (sadece okul yol boyunca olduğu) Birmingham Üniversitesi'nden geçmek için doğal görünüyordu Ancak, üniversite deney verilmiyordu bahçe döken Kimya deney yaklaştı olduğu coşku yakında nemlendirilmiş oldu Pratik sınıfta sadece bilinmeyen katılan kimyasal sentez yüzde verim oldu Benim ilgimi kimya yatıyordu ama deneylerin daha fazla olduğunu fark etmeye başladım, bu aşamada, sanırım Böylece, Maurice Stacey, Kimya Profesörü, mezun olduğu için ne istediğini sordu, ben "bir şey ama kimya" dedi Stacey sonra farmakoloji konusunda eğitilecek Oxford gitmek için bir başka genç kimyacı (bir önceki yıla gönderdi) tavsiye verebilecek olup olmadığını soran Oxford'da Profesör Harold Burn o sabah bir mektup aldığını söyledi Tereddütsüz fırsat kavradı ve hemen hepsi hakkında ne farmakoloji bulmak için kütüphaneye gitti! Stacey ile bu kısa döviz benim tüm kariyerimi yeniden şekillendirmiştir
Yanık Bölümü'nden 1946 yılında gitti Ben, herhangi bir tür ve çok az motivasyon biyolojik bir eğitim vardı Onunla çalışırken ilham bulundu ve farmakoloji için onun coşku yakaladı Herkes dünyada farmakoloji konu kalıplı söylenebilir, o O, araştırma tarzı ile onun yazılarının berraklık ile bunu yaptı, ama en önemlisi, kurduğu okul aracılığıyla Genç, çeşitli disiplinler ve yaşlı, daha az etkilenebilen farmakolog etkilenebilen bilim adamları onunla çalışmak için geldi Onun laboratuar yavaş yavaş İngiltere'de farmakolojik araştırma ve genç farmakolog eğitim için ana okulu için en aktif ve önemli bir merkez haline geldi Biyoassay ve farmakoloji alanlarında bir maceranın içine benim kariyer, enerji ve ilham oldu Bu alışılmadık asla göz ardı etmek, benim için deneme özünü takviyeli ve kim olduğunu Yanık oldu
Lisans için Eğitimden sonra farmakoloji, Sheffield Üniversitesi'nde farmakoloji bölümü bir araştırma işçi olarak birkaç ay geçirdim ama sonra Nuffield Tıbbi Araştırma Enstitüsü Oxford D Phil için çalışmak üzere geri döndü Dr Geoffrey Dawes 1951 yılında Royal Society Stothert Araştırma Bursu ile ödüllendirildi ve bu bana 1953 yılında doktorasını tamamlamak için etkin oldu Oxford da eşim ve ben ilk ev yapımı için önemli bir dönüm noktası oldu ve o benim kızım Nicola ve Miranda doğmuş oldu
1953 yılında, hepimiz Newhaven, Connecticut Sonra başkanlığını yapmıştır Dr Arnold Welch, davetiye, Yale Üniversitesi'nde Farmakoloji Bölümü Farmakoloji yılında Yardımcı Doçent olarak katıldı gitti Bu canlı ve hareketli bir bölüm, ancak 2 yıl sonra, İngiltere Royal College of Cerrahlar of London Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde Prof WDM Paton ile çalışmaya başladı İngiltere, geri döndü Bu öğretim mezunları için sadece alışılmadık bir bölümü, bu araştırma için bol zaman sunan, zaman alıcı değildi Deneysel Farmakoloji Profesörü Kıdemli Öğretim Üyesi Reader ilerlediğini, 18 yıl boyunca orada kaldı 1961 ile 1973 benim Oxford gün yakın bir arkadaşı, Profesör GVR Doğum Anabilim Dalı Başkanı oldu ve biz güçlü bir simbiyotik ilişki, lisansüstü öğrencileri ve araştırma görevlileri her korumak aktif bir grup zevk İlginçtir ki, biz de taşınmasından sonra araştırma çaba (trombositler ve prostaglandinler) alanlar sadece önemli bir şekilde birleşti
Bu benim grup, dinamik ve anında dolaşımda bulunan veya izole organların perfüzyon sıvısına ölçümü için çağlayan superfusion biyoassay tekniği, serbest ve vazoaktif hormonların kaderi ile birlikte geliştirdiği burada 1960'lı yılların ortalarında, dikkat, prostaglandinler, aspirin ve prostaglandinlerin arasındaki bağlantıyı dövme 1971 yılında önde gelen duruldu
|