Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hall, hayatı, john

John L. Hall Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

John L. Hall Hayatı

John L Hall

John Lewis Salonu (Oca gibi birçok kişi tarafından bilinir) Denver, Colorado'da, 21 Ağustos 1934 tarihinde doğdu Babası (John Ernest Hall), elektrik mühendisi olarak eğitimli ve burada ve yurt dışında pek çok hidroelektrik projeleri Reklamasyon US Bureau of çalıştı Annesi Rae (Uzun) Salon, bir ilköğretim okulu öğretmen ve şarkıcı oldu Elektrik ve radyo Ocak çıkarları ebeveyn ilgi tarafından desteklenen, ancak siyah-toz roketler üzerinde yaptığı araştırma, izci ve bir kilisenin gençlik grubu gibi sosyal faaliyetler yavaş yavaş yerini almıştır Denver kamu eğitim tamamladıktan sonra, o Carnegie Institute of Technology (Carnegie Mellon Üniversitesi) Westinghouse Bursu aldı ve bitirdi (1956), MŞ (1958) ve doktora (1961), Carnegie Institute of Technology'de fizik O CaF2 kristalleri interstisyel hidrojen atomları aşırı ince spektrum çalışma Kendi kendine yapılan bir elektron mikrodalga spin rezonans spektrometresi kullanarak Profesör Robert T Schumacher ile yaptığı tez çalışması yaptı Çeşitli yüksek lisans fırsatları göz önünde bulundurarak, o, o doktora sonrası araştırma yıl sonuna doğru Washington, DC Standartları (o) Ulusal Bürosu Ulusal Araştırma Konseyi Üyesi uygulamaları için bir çağrı tesadüfen, o NBS gelen diğerlerine katılmak için davet edildi Colorado Boulder kampüs Üniversitesi'nde yeni bir araştırma grubu başlayamadı 1962 yılından bu yana, o Colorado Üniversitesi ve Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından işletilen Jila lazer teknolojisinde büyük yenilikler ve gelişmeler bir dizi (eski Astrofizik Laboratuvarı Ortak Enstitüsü), sorumlu olmuştur

O hakemli dergilerde 230 den fazla makale yazmıştır ve on ABD patent aldı O Ulusal Bilimler Akademisi üyesi ve Amerika Optik Topluluğu ve Amerikan Fizik Derneği üyesidir Aynı zamanda Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü Kıdemli Üyesi Emekli ve Jila bir Fellow Adjoint University of Colorado, Boulder, çok sayıda yüksek lisans öğrencileri ve Fizik Bölümü yazılan belgeler eğitim vermiştir O, Kasım 2004'te NIST emekli oldu, ancak Jila ve danışmanlık şirketi (Hall Kararlı Lazerler, LLC) hala aktif Onun elektronik hobiler ve elektro-optik sistemlerin tasarım, onun için sık sık özel aletler ve diğer teknik yenilikler önde gelen tatmin edici çıkışları, ve zaman zaman patent sağlar

Onun Jila NIST, Ticaret Bakanlığı ve Personel Yönetimi ABD Office ödül bir numara ile kabul edilmiştir Optik Derneği ve Amerikan Fizik Derneği tarafından pek çok profesyonel, akran oluşturulan onur verilmiştir 2004 yılında IEEE Rabi Ödülü aldı ve Fransız Légion d'Honneur bir üyesi oldu 2005 yılında TW ile Fizik dalında Nobel Ödülü'nü paylaştı "Optik frekans tarak tekniği de dahil olmak üzere, lazer tabanlı hassas spektroskopi, gelişmesine katkılar" için Hänsch ve Roy Glauber

Ayrıca Carnegie Mellon mezunu, eşi, Lindy, (eski Marilyn Robinson) Margaret Morrison Carnegie College (1957) Lisans derecesi ve Carnegie Kütüphane Okulu (1959) bir yüksek lisans derecesi tutar O orada medya uzmanı olarak 5 yıl, 17 yıldır bir Boulder ortaokul 7 sınıf İngilizce dersleri verdi O program geliştirmede danışman olarak aktif kalır Carey, otomotiv, bilgisayar ve motor sorun giderme konusunda uzmanlaşmış Jefferson County School District, Jon, bir ortaokul öğretir: Onlar, Colorado'da iki üç çocuğu var Thomas Boston yakınlarında bir bilgisayar firması için bir saha mühendisi Karısı Margaret ve iki kızı (altı ve sekiz yaş arası) ve oğlu (şimdi iki buçuk), genellikle Quincy, MA evde dedesi ziyaret kabul edin Herkes için bir favori buluşma Mermer, Colorado dağlarında, dağ kulübesinde Aspen batısında, ailesi tarafından 1980'li yıllarda inşa edilmiş Jan elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat tamamen kendisi tarafından yapılan ve Devlet müfettişlerinin hiçbir kırmızı bayrak veya ihlali bildirimlerini almak gurur duymaktadır

"Ben teknik gelişmeler, giderek daha hassas lazer ölçümler ve uygulamalar yaptı yararlanmak için, nedense hep doğru zamanda doğru yerde olması gerçekten şanslı Coşku ve vizyon mükemmel için yapılan inanılmaz meslektaşları ve öğrenciler ile çalıştım fizik, çok eğlenceli ve önemli programlar bina büyük bir 45 yıl oldu ve ben gerçekten çok sevdim Ancak günümüzde Lindy ve sık sık kişisel planları ve faaliyetleri ile işlem geçiş tartışmak, sonraki göz kamaştırıcı bilim bırakarak benim genç arkadaş "

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 2005, Editör Karl Grandin, [Nobel Vakfı, Stockholm, 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com