Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, richard, taylor

Richard E. Taylor Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Richard E. Taylor Hayatı

Richard E Taylor

Medicine Hat küçük bir kasaba Güneybatı Alberta, Kanada Pasifik Demiryolu Güney Saskatchewan Nehri geçip bir vadide biraz üzerinde 100 yıl önce kurulmuştur 2 Kasım 1929 tarihinde doğmuş ve biraz Spartalı koşullar eğer rahat büyüdü Babam, Kuzey İrlanda marangoz ve Kanada ovaları homesteaded onun İskoç eşi oğludur; annem bir Amerikalı, kuzey Amerika Birleşik Devletleri, Birinci Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre sonra Alberta bir çiftlik taşındı Norveç göçmen kızı oldu Benim ilk yıllarında üç aile benim İskoç büyükannesi tarafından yönetilen büyük bir ailenin klanın parçası oldu Kitchener, Connaught, Alexandra - İngilizce Generaller ve Royalty adını okullar katıldı

Ben biraz okuma ve matematik kolay olsa da, olağanüstü bir öğrenci değildi Lise bazı yetenekli ve özverili öğretmenler için matematik ve fen sayesinde oldukça iyi yaptı

Dünya Savaşı başladığında yaklaşık on yaşında idi O çatışma, şehir üzerinde büyük bir etkisi vardı ve bana Peş peşe, kasabanın kendisi bir RAF ev sahipliği bulundu uçuş eğitim okulu, savaş kampı ve bir askeri araştırma kuruluşu bir tutsak Askeri savaş glamour ani infüzyon, sofistike ve yüksek eğitimli insanlar ve yeni kültürel fırsatlar (Dinlediğim ilk canlı senfonik müzik Alman savaş esirlerinin oynandı) grupların tüm kasaba değiştirdi ve ufkunu genişletmiştir oradaki gençler Patlayıcı bir ilgi gelişti ve sadece Avrupa'da sona erdi düşmanlıkların önce benim sol elini üç parmak patladı Sonra o yaz savaşı sona erdiren atom bombası fizikçiler ve fizik bana yoğun bir şekilde farkında yaptı

Yükseköğretim küçük bir kır kasabası, toplumun son derece değerli ve ben üniversiteye devam etmesi bekleniyor Bazı yüksek derslerde düşük not üzerinden bazı zorluklar sonra, Edmonton, Alberta Üniversitesi kabul edildi Ben matematik ve fizik vurgulayan özel bir programa kayıtlı ve aynı kurumda yüksek lisans derecesi doğru yavaş yavaş, deneysel fizik çalışmalarına devam ilgilenmeye başladı Tezimin araştırma, bir yaşlanma Wilson sis odası çift b-çürüme ölçmek için de oldukça ilkel bir çaba oldu Üniversitesi oturumları arasında Medicine Hat yakın Savunma Araştırma Kurulu yükleme sırasında bir araştırma görevlisi olarak çalışan Dr EJ ile iki yazları geçirdi Wiggins, bana doğu Kanada'da ya da Amerika Birleşik Devletleri ya da çalışmalarıma devam etmek için teşvik

Bu ilginç bir yıl olduğunu ve bu süre içinde Rita Bonneau kur ve evli, bir araya geldi, her şekilde hayatımı zenginleştirdi bir ortaklık Birlikte California denemeye karar verdi, ve o bize hem destek vermek amacıyla bir askeri okulda eğitim çalışması yaparken, Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans programına kabul Stanford Üniversitesi'nde ilk iki yıl açıklamasına ötesinde heyecan verici - Stanford Üniversitesi'nde Fizik Bölümü Felix Bloch, Leonard Schiff, Willis Lamb, Robert Hofstadter ve WKH Berkeley gelmişti (Pief) Ponofsky Ben arkadaşlarımın öğrencileri ile yetişmek için zor işi olduğunu, ancak bu ortamda öğrenme fiziği çok eğlenceliydi İkinci yılın sonunda yeni bir lineer hızlandırıcı sadece deneyler yapmaya başlamıştı Yüksek Enerji Fiziği Laboratuvarı katıldı Benim tez çalışması, Prof Robert F Mozley altında hızlandırıcı demet polarize g-ışınları üreten ve daha sonra p-meson üretim çalışmada bu g-ışınları kullanarak oldukça diffcult deney gerçekleştirildi

1958 yılında, Orsay yapım aşamasında olan bir hızlandırıcı (Stanford Linak benzer) deneyleri planlanması Paris'te Ecole Normale Supérieure fizikçilerinden oluşan bir gruba katılmak için davet edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com