10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
John Galsworthy Hayatı
John Galsworthy
John Galsworthy (1867-1933) Harrow eğitimli ve New College, Oxford'da hukuk okudu O çok seyahat ve yirmi sekiz yaşında, kendi eğlence için ilk yazmaya başladı İlk hikayeleri takma John Sinjohn altında yayımlandı ve daha sonra geri çekildi O Adası Ferisiler (1904) onun ilk önemli çalışması olarak kabul Bir romancı olarak Galsworthy esas onun roman destansı, Forsyte Saga bilinir Bu geniş çalışmanın ilk romanı 1906 yılında ortaya çıktı Man Emlak üst orta sınıflar, Galsworthy kendi arka plan sert bir eleştiri oldu Onbeş yıl ve onlarla Forsytes tarihinin Chancery (1920) ile çalışmaya devam etti kadar Birinci Dünya Savaşı müdahale edelim için (1921); Galsworthy hemen devam etmedi Bu arada önemli sayıda roman, kısa hikaye ve tiyatro eserleri yazmıştır Forsyte Saga y üç ciltlik Modern Komedi, Beyaz Maymun (1924), Gümüş Kaşık (1926), Swan Song (1928), ve iki interludes Sessiz çekmenin ve Yoldan geçenler (1927) devam etti Forsyte Değişim (1930), kısa öyküler koleksiyonu bunlara ilave edilmelidir Artan yaş ile Galsworthy ilk bakışta çok sert bir karar vardı romanlarıyla, dünya ile daha fazla kendini tanımlamak için geldi Bu gelişme, hiçbir yazarın, çalışmanın ilk bölümünde hakim olan «mülkiyet adam» Soames Forsyte doğru değişen tutum çok daha belirgindir
Galsworthy teknik beceri önemli bir yazarı oldu Onun oynar sık sık bu tür adalet Gümüş Kutu (1906) ve Strife sermaye ve emek karşı karşıya (1909), alt ve üst sınıflara uygulanan çifte standart gibi belirli sosyal mağduriyetlerin aldı Adalet (1910), onun en ünlü oyun, İngiltere'de bir cezaevi reformu açtı Birinci Dünya Savaşı o Galsworthy Kullanıcı reaksiyon Mob (1914) ifadesini bulundu, bir devlet adamı sesi olan savaş-aç kitlelerin delilik boğuldu ; Ve Cilt Oyunu iki aileleri düşmanlık (1920) 
Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
John Galsworthy 31 Ocak 1933 tarihinde öldü
|
|
|