Charles J. Pedersen Hayatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Charles J. Pedersen HayatıCharles J Pedersen Pusan, Kore, 3 Ekim 1904 tarihinde doğdu Babam Brede Pedersen, Norveç deniz mühendisi genç bir adam olarak eve bıraktı ve Uzak Doğu için bir buhar kargo bir mühendis olarak sevk edildi Sonunda Kore'de geldi ve İngilizler tarafından verildi Kore gümrük servisi, filosuna katıldı Daha sonra denizcilik terk etti ve şimdi bugünkü Kuzey Kore'nin kuzeybatı bölümünde ne Unsan Mayınlar bir makine mühendisi oldu![]() Annem, Takino Yasui, Japonya'da 1874 yılında doğdu Onlar, soya fasulyesi ve ipekböceklerinin büyük ölçekli ticaret girmek için karar verdiğinde o Kore ailesi eşlik etmişti Onlar o benim babam araya geldi Unsan Mines, çok uzak olmayan merkez kurdu Benim doğum öncesi, çocukluk çağında ölen bir kız kardeşi, Astrid, benim üst düzey beş yıl ve bir ağabeyi vardı![]() Unsan Mayınlar bir Amerikan altın ve kereste imtiyaz alanda, 500 mil kare idi Mayın Amerikalılar tarafından uygulandı, çünkü orada yaşamın mümkün olduğu kadar Amerikan yapmak için bir çaba vardı İngilizce konuşulan bir dil olduğunu ve onu bir çocuk olarak öğrenilen dil Yabancı dil okulları Kore'de o zaman mevcut değildi ve bu nedenle 8 yıl yaşta Nagasaki bir manastır okuluna katılmak için Japonya'ya gönderildi Ben 10 yaşında iken annem Yokohama götürdü ve St Joseph Koleji'nde eğitimine başladı Joseph Marianists olarak da bilinen Mary Derneği adı verilen rahipler ve kardeşlerin bir Roma Katolik tarikat tarafından işletilen bir hazırlık okulu oldu Orada genel bir ortaöğretim aldı ve kimya benim ilk ders aldı![]() Üniversite için zaman geldiğinde, ben Amerika'da eğitim görmek için, babamın teşvikiyle seçti University Dayton, Ohio'da biz aile ve arkadaşlar vardı, çünkü çok Meryem Derneği tarafından işletilen çünkü seçildi Dayton Üniversitesi'nde kimya mühendisliği alanında lisans derecesi aldıktan sonra, organik kimya alanında master derecesini aldı Teknoloji Massachusetts Institute gitti Hala babam tarafından desteklenen ve çalışmaya başlamak için endişeli bir doktora almak için MIT'de devam etmedi 1927 yılında, ben çok ünlü bir profesör ve araştırma danışmanı Profesör James F Norris, iyi niyet ile, Du Pont, Wilmington, Delaware Şirket istihdam elde Du Pont, William S Calcott Jackson Laboratuvarı'nda araştırma yönlendirilir kadar şanslı idi Ben bir kimyager olarak benim tüm 42 yıllık kariyeri için Du Pont kaldı![]() Yeni bir bilim adamı olarak başlangıçta başarıyla çözüldü tipik sorunları, bir dizi üzerinde çalışmak için kuruldu Bir süre sonra, bakır çözülebilir precipitants petrol aramak için başladı, ve petrol ürünleri için ilk iyi metal deaktivatörü bulundu Bu çalışmanın bir sonucu olarak, bakır katalitik özellikleri ve genel olarak geçiş elementleri çeşitli ligandlar etkileyen büyük bir ilgi gelişti ve birkaç yıldır bu alanda çalıştı![]() Ben bir sonraki, yani petrol ürünleri ve lastik üzerinde çalışıyordu substratların oksidatif bozulma benim çıkarlarını genişletti 1940'ların Ben kendimi seçebilirsiniz sorunları açısından antioksidan ve bağımsız alanında kurulmuş olan, tam bir kariyer 1947 yılında, ben, sonra araştırma görevlisi, Du Pont Company araştırmacı elde edebileceği en yüksek başlık olarak atandı Ayrıca o zaman, ben Susan Ault evli ve Salem, New Jersey, o günden beri yaşamış kasabasına yerleşti![]() Geç 40'lı ve 50'li yıllarda bilimsel çıkarları daha değişik oldu Ben, bazı yeni ftalosiyanin adducts fotokimya ve quinoneimine dioksit ilgilenmeye başladı Polimerizasyon başlatıcılar geliştirdi ve hatta bazı roman polimerler yaptı 1960 yılında koordinasyon kimyası soruşturma döndü ve vanadyl grup, VO katalitik özellikleri hakkında iki ve multidentate fenolik ligandlar etkilerini araştırmaya karar verdiler Bu soruşturma sırasında benim deneyler sonunda dibenzo18-taç-6, ilk taç eter olarak tanımlanan bilinmeyen beyaz kristaller beklenmedik bir küçük miktarda vermiştir Benim kariyerimin son dokuz yıl daha fazla çalışma taç eterler harcandı Du Pont, 1969 yılında emekli oldu Benim emeklilik sırasında, balıkçılık, bahçecilik, kuş çalışma ve şiir çıkarları takip etmişlerdir![]() Les Prix Nobel Nobel ödülleri 1987, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1988Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir![]() Charles J Pedersen, 26 Ekim 1989 tarihinde öldü![]() |
|
|
|