10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Charles Glover Barkla Hayatı
Charles Glover Barkla
Charles Glover Barkla babası, JM Barkla, Atlas Chemical Company Sekreteri Widnes, Lancashire, İngiltere, 7 Haziran 1877 tarihinde doğdu Liverpool Enstitüsü eğitim ve Oliver Lodge altında ikincisi, matematik ve fizik okumak üzere University College, Liverpool, 1894 yılında girdi Fizik First Class Başarıları ile 1898 yılında mezun oldu ve ertesi yıl yaptığı yüksek lisans derecesi aldı Yine 1899 yılında, 1851 Sergi için Royal komiserleri tarafından bir araştırma bursu verildi ve o Cavendish Laboratuarı'nda JJ Thomson ile çalışmak için Trinity College, Cambridge, ilerledi O, 1900 boyunca King College göç ve Liverpool 1902 yılında Oliver Lodge Üyesi olarak döndü 1905 dan 1909 yılına kadar gittikçe gösterici, gelişmiş elektrik Üniversitesi'nde fizik ve özel öğretim görevlisi asistan öğretim görevlisi ve 1909 yılında Londra Üniversitesi, Fizik Wheatstone Profesörü olarak HA Wilson başardı Barkla 1913 yılında Edinburgh Üniversitesi Doğa Felsefesi Başkanı kabul etti ve ölümüne kadar bu pozisyonu tuttu
Barkla ilk araştırmalar telleri boyunca elektrik dalgalarının hızı ile ilgili, ancak 1902 yılında, neredeyse bütün hayatı işgal Röntgen radyasyon üzerine yaptığı incelemeler başladı Elementlerin karakteristik homojen radyasyonun keşfi bu unsurların karakteristik X-ray hattı spektrumları vardı ve ikincil emisyon, değişmeden saçılan X-ışınlarının oluşan iki çeşit olduğunu göstermek için ilk olduğunu gösterdi ve diğer belirli bir maddeye özgü floresan radyasyon O, X-ışınları, X-ışınlarına, sıradan bir ışık benzer olarak kabul edilebileceği anlamına geliyordu için büyük öneme sahip bir deney sonucu kutuplaşma keşfetti Barkla ona eşlik eden X-ışını radyasyonunu karakteristik ve eritrosit radyasyon arasındaki ilişkiyi gösteren, X-ışınları ve onun daha sonra çalışma emme ve fotoğrafik eylem hakkında bilgi sunmak için değerli katkılarda bulundular Ayrıca Röntgen radyasyon ile ilgili olarak uygulanabilirliği ve kuantum teorisinin sınırlama göstermiştir İşlemler ve Royal Society of Proceedings ağırlıklı olarak ortaya çıktı çeşitli gazetelerde onun bulguları sonuçları kaydedilir O fizikte bir sınav olarak hatırı sayılır bir üne sahipti
Barkla, Royal Society üyeliğine, birçok onursal derece vardı Bakerian Öğretim Görevlisi (Royal Society) 1916 yılında atandı ve ertesi yıl Hughes Madalyası verildi
1907 yılında Charles Glover Barkla Mary Esther, Isle of Man Douglas John T Cowell büyük kızı, Alıcı Genel evlendi Onlar iki oğlu ve bir kızı vardı Eylem küçük oğlu Uçuş Teğmen Michael Barkla, parlak bir bilim adamı, 1943 yılında öldürüldü Barkla baş rekreasyon şarkı o güçlü bariton sesi vardı ve o, 1901-1902, King College Chapel Korosu bir üyesiydi Son günlerde, o da golf meraklısı haline geldi
Barkla evine, Braidwood, Edinburgh, 23 Ekim 1944 tarihinde öldü
|
|
|