Prof. Dr. Sinsi
|
John E. Sulston Hayatı
1960 yılında Doğa Bilimleri Pembroke College'de okumak için bir burs ile Cambridge geldi Burs ile bu bize bir başlangıç oldu, çünkü ilk yıl kolay oldu, ancak ikinci yıl bir eziyet oldu Biyoloji verdiği sözü yerine getirmeyen, çünkü ben, benim ders çalışma çok zevk değildi, ve yine bir kitap kişi ama elleri kişi değilim, ama esas olarak, çünkü o diğer faaliyetleri, özellikle tiyatro aydınlatma dalıp olmuştu ADC Meredith Dewey, öğretmen, tiyatro içine nadiren gidenlerin başka bir şey yaptı beni uyardı, ama tabii ki benim için büyük bir endişe oldu Ben de oldukça sosyal süsleyen ve her şeyi benim eksikliği depresif oldu oldukça anlamsız görünüyordu Bu polis karakoluna sona erdi sarhoş bozukluğu gece sonuçlandı ve yoksul Meredith beni almak için dışarı çekti Kapalı utanç içinde, hiç kimse beni tekrar konuşmak istiyorsunuz hissettim Tabii ki benim kabahat pek fark ettim, ama bu benim son yıl çaba çeşit yapmak için beni motive edici etkisi var mı Ancak büyük bir coşku olmadan, en azından ben bir iş alabilir organik kimya, mantık dolgun çünkü benim Sparky süpervizörü Ian Fleming'in ilginç bulundu ve 2 1 ile sona erdi
Iş arayan tek girişimi VSO bir uygulama olmuştu ve ben aslında o yaz bir projeye katılmak için bekliyordum Ancak son anda suya düştü ve bu yüzden elini benim 2 1 ile off şansını bir araştırma öğrencisi olarak alındığını, Alexander Todd Lensfield Road kimya bölümü görmek için birlikte gitti Benim hayretle için ben hemen çekildi ve bana oligonükleotid sentezi yaptığı araştırma işine Colin Reese, teslim
O arayabilirsiniz Ve eğer, benim bilimsel kariyerinin başlangıcı oldu Daha fazla metin kitap, sadece benim kendi laboratuvar kitap ve oyuncaklar, güzel oyuncaklar ile oynamak Ben esmer ve sevimli Mike Tanner ile uzun bir tezgah paylaşımı, büyük bir laboratuvar konulmuştur Hayat büyük ölçüde laboratuar ve Iris Ambrose fasulye (veya bazen yumurtalı tost bir varyant fasulye gibi), sempati ile kızarmış ekmek, bira, yumurta vazgeçtik Panton Arms etrafında dönen basit ve çekler nakde
O ilk yıl benim konaklama, şehir, diğer tarafta bir bedsit oldu Ikinci yıl için bir düz paylaşmak için, başka bir araştırma öğrencisi Henry Chan ile düzenledi Biz üçüncü bir reklamı, bir jeofizikçi Bob Grasty cevap verdi Monica Dirac ve Daphne Bate - En Salı hangi Bob kendi grubundan iki kadın getirdi, bir yemek paylaştı Biz birlikte çok neşeli olup, yıl sona erdiğinde dağıtmak için görünüyordu
Ama bu sonbahar Bob onun uzun süredir devam eden kız arkadaşı Jenny düğün için Londra'ya gitti Daphne arkasında oturdu ve o döndü ve bana gülümsedi O bir asansör ev istiyorsa ona sordum, ve biz gerçekten bu yana ayrı olmamıştır Ve Mike Henry ve Bob bizim ömür boyu arkadaş oldular
Bu arada, Colin etkin bir organizasyon ve oyuncaklar ile oynama sevgim sayesinde, benim labwork güzel birlikte trundling, zaten yazma ve hareket zamanı gelmişti Colin Salk Enstitüsü'nden Leslie Orgel bir post-doc pozisyonu almalı önerdi ve Daphne evlenmek için anlaştılar Ve bu yüzden Kaliforniya, Daphne, çok iş elde etmek için tasarlanmıştır uzakta whooshed ama sonra hamile olduğunu bulundu Yani Ingrid orada doğdu ve ilk anda yoksulluğun korkulan rağmen pastoral olduğu ortaya çıktı Laboratuvarda harika bir yer ve biz Batılı devletler dolaşarak tatil geçirdim; kıyıları, çöller, ormanlar ve dağlar bir dünyevi bir ütopya
Leslie Kullanıcı prebiyotik kimya biyoloji doğru geri almak için başlamıştı hissettim Ben gerçekten ilk kez evrim güç kavradı bu tartışmalar yoluyla Ve Leslie sık sık o ziyaretçi vardı yemeğe davet ve beni oldukça önemli hissediyorum, beni korkunç bozuk Ben bir sonucu olarak oldukça iğrenç oldu korkuyorum Leslie orada benim ikinci yılında Francis Crick, Sydney Brenner adına bana röportaj tanıştırdı Ben gerçekten zaman biliyordu Sydney nörobiyoloji çalışma küçük bir hayvan almış olmasıydı Sydney solucan hakkında şakalar çok şey gelme şansı konusunda genel bir şüphecilik vardı Bu benim için oldukça iyi bir öneri gibi görünüyordu: herkes ne yaptığını yapıyor küçük nokta var Aslında, Leslie ben sadece ardından Salk Enstitüsü'nden bir genç burs için başvuruda, bir yıl için uzağa gitmek ve önerdi Vızıltı kelime nörobiyoloji ve moleküler biyoloji bu bir sonraki adım hakkında toplantılar ve tartışma yer doluydu Olayların biri Harvard Tıp Okulu Steve Kuffler ve Ed Furshpan tarafından işletilen bir yaz programı, ve ben bu nörotransmitterlerin ifşa ettiği için bir yöntem, katekolaminler formaldehit indüklenen-floresan eğitimi için beni içeri katılmak için davet edildi dondurulmuş doku bölümleri Ben derin amaçlarına dahil olmamasına rağmen, bu tekniği öğrenmek hayatımın bir fark yaratmak için 1969 yılının baharında üçümüz Florida ve Kanada üzerinden doğu sahilinde karadan seyahat, uzun bir aradan ayrıldı sonra Meksika etrafında sallanan, son tatil aldı ve Amerika açık alanlarda sonra, güney İngiltere'de oldukça sıkışık hissettim, ancak biz Cambridge yeniden iskan edildi hiçbir zaman, ben Sydney grubuna katıldı ve Adrian doğdu
Junior personel olarak ulaşması oldukça hayranlık uyandıran bir yer: grup Tıbbi Araştırma Konseyi, moleküler biyolojinin temel mekanizmaları pek çok çalışmış olan Cambridge, Moleküler Biyoloji Laboratuvarı Hücre Biyolojisi Bölümü yer aldı Uzay, prim, herhangi bir başarılı enstitü olduğu gibi, "büyük laboratuvar" sona erdi Hugh Robertson, Sidney Altman ve Mary Osborn vardı Sonraki kapı Mike Wilcox, sonra Drosophila geçiş Anabaena üzerinde çalışıyordu Ailelerimiz çok iyi arkadaş oldu ve çocuklar büyüdükçe biz genellikle hafta sonu gezileri paylaştı 1992 yılında kanserden ölümü büyük bir kayıp oldu
Benim ilk yıl solucanı yapılacak şeyleri her türlü keşfetmek için tahsis edildi: büyük ölçüde bakir bir alan olduğunu ve bu yüzden bir çok önceden bilmek zorunda değildi Nörotransmitterler üzerinde çalıştı ve benim arka plan, çünkü, ben anda mevcut idi hibridizasyon küresel yöntemler kullanılarak DNA üzerinde biraz zaman geçirdim
Ama bir yan proje olarak FIF yöntemi denedik ve solucan küçük hücreler üzerinde çalışma var Keşfetti nöronlarının özellikle önemli olduğu değil, ama onlar bana, bir bütün olarak hücresel anatomi bakarak başlamak için açtı Ve böylece, oldukça tesadüfen hücre bölünmeleri açılmak izlemeye başladı Ben on yıl için aslında saf bir zoolog oldu ve birkaç meslektaşları ile hayvanın tüm hücre çalıştı Benim şu anda anahtar meslektaşları Bob Horvitz ve John White, Bob MIT'de görev parça yazı için ABD'ye döndükten sonra belirgin yoksun hissettim Ama Judith Kimble benim ilk post-doc ve Marty Chalfie Sydney, Sidney araştırma öğrencisi olarak Jonathan Hodgkin, bu yüzden güçlü bir küçük grup olarak devam etti Ben oynamaya gitmek için serbest bırakıldı, böylece sorumlu olmak beni çok iyi uygundur LMB bana çok minnettarım junior personel pozisyon verdi Sonra resmi bir araştırma programı kurmak için benim için imkansız olurdu
Hücre soyunun son ve en zor aşama embriyo, benim için önemli bir başarı olduğunu, tamamlanmak üzere Hızla benim seçim Sydney tarafından önerilen Royal Society, güvenli, ve şimdi Stockholm bana getiren bir faktördür Daha sonra, doğrudan gözlem yerini bir dereceye kadar, iyi gözlem yöntemleri devreye sokuldu Tabii ki bir şekilde başlamak için, bu başından sonra rutin hale kadar zor olan ne vardı ki, yeni yaklaşımların geliştirilmesi uyarır Ben başlamak için şans sahip olduğumuz için şanslıyız oldu
|