Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cornforth, hayatı, john

John Cornforth Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

John Cornforth Hayatı

John Cornforth

Avustralya Sydney 7 Eylül 1917 tarihinde doğdu Babam İngilizce doğumlu ve Oxford mezunu; Hilda Eipper doğumlu annem, 1832 yılında New South Wales yerleşti dinin bir Alman bakanı soyundan oldu Ben dört çocuğundan ikincisi oldu

Çocukluğumun bir kısmı, Armidale, Sydney ve kırsal Yeni Güney Galler parçası geçirdi Ben on yaşında iken ilk işaretleri sağırlık (otoskleroz) fark oldu Toplam işitme kaybı, on yıldan fazla bir süren bir süreç oldu, ama bana Sydney Erkek Lisesi katılmak ve orada öğretmenlik kar için yeterince yavaş yavaş Özellikle genç ve iyi bir öğretmen, Leonard Basser, bana kimya yönde etkilemiş ve bu sağırlık başa çıkılmaz bir handikap olmayabilir nerede bir kariyer sunuyoruz görünüyordu

Ben 16 yaşındayken Sydney Üniversitesi girdi ve ancak o zaman organik kimya laboratuvar çalışmaları (Ben 14 yaşından beri evde doğaçlama bir laboratuvarda yapmıştı) ve kullanılabilirliğini çekmiştir herhangi bir ders duymak mümkün orijinal kimyasal edebiyat 1937 yılında birinci sınıf onur ve bir üniversite madalya ile bitirdi Yüksek lisans sonrası araştırma bir yıl sonra Robert Robinson ile Oxford çalışmak üzere 1851 Fuarı bir burs kazandı İki tür burs her yıl verilmiştir ve diğer Rita da Sydney Harradence, hem de bir organik kimyacı kazandı Bu, bu güne kadar devam eden bir ilişki başladı Biz 1941 yılında evlendi ve üç çocuğu ve iki torunu var

Oxford yolculuk ve doktora için çalışma (steroid sentezi üzerine) tamamladıktan sonra, savaş sırasında Robinson laboratuvarda büyük kimya projesi oldu penisilin kimyasal çabanın bir parçası haline geldi Savaşı patlak verdi Biz katkılar yaptı ve Penisilin (Princeton University Press, 1949), büyük bir uluslararası çaba kayıt Kimya yazmak için yardımcı oldu Ancak, daha önce de sterol sentezi için önemli bir tepki kanıtlamak için ne bulduklarını ve savaştan sonra bu takip döndü Robinson ile işbirliği Mill Hill (1946) Bilimsel Tıbbi Araştırma Konseyi personel katıldı ve Hampstead ilk, kendi Ulusal Enstitüsü'nde çalıştı ve sonra devam etti Sonunda (1951) Woodward, ilk toplam aromatik non-steroid sentezi ile eş zamanlı olarak tamamlamak için başardık

Ulusal Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü biyolojik bilim adamları ve onların çeşitli ortak projeler oluşturduğu temas geldi Özellikle George Popják ve kolesterol ilgi paylaştı Konrad Bloch, steroller ve Popják biyosentezini Şu anda işini başlamıştı ve ben kimya ve biyokimya disiplinleri, bu konuda uygulanabilir bir konser deneylere başladı Biz tam bir karbon-karbon kolesterol dokuz karbon halka yapısının bozulması hazırlamak ve radyoaktif izleyiciler, sistem inşa edildiği asetik asit moleküllerinin düzenlenmesi yoluyla belirlemek için açtı Bilgi ara aşamadan daha tam hale geldikçe deneyleri daha fazla bilgi vermek için planlanmış olabilir

Tıbbi Araştırma Konseyi hizmet sol ve Bu laboratuvar kurulması kararı etkili oldu Shell Research Ltd Lord Rothschild tarafından kurulan Kimyasal Enzimoloji Milstead Laboratuvar co-yönetmenler oldu ve ben o kadar astı ve 1962 Popják Shell, 1970 yılında bıraktı Milstead anda zaten düşünülmüş bir proje yoluyla yapay izotop ikame tarafından tanıtıldı asimetri çözümdür reaksiyonların stereokimyası çalışma geliştirilmiştir Popják Los Angeles California Üniversitesi gitmek için Milstead ayrıldığımda, 1975 yılına kadar, 1968 sonrasında da devam etti, ben, Sussex Üniversitesi'nde Royal Society Araştırma Profesörü şimdiki görev almak için zaman sol 1967 yılında Hermann Eggerer, sonra München ile bir işbirliği kurmuş ve birlikte "asimetrik metil grubunun" sorun çözüldü ve birçok yönden mümkün kanıtlamıştır bazı çözüm uygulanır

İşim ilerledikçe yeterli tanıma aldı: Ben 1953 yılında Royal Society seçildi Chemical Society bana onun Corday Morgan madalyası (1953), Flintoff madalya (1965) ve Pedler (1968) ve Robert Robinson (1971 ödülüne layık görmüştür ) lectureships, American Chemical Society bana onun Ernest Günther ödül verdi (1968) ve 1972 yılında Prix Roussel aldı Stouffer ödülü (1967); ve Royal toplumun Davy Madalyası (1968) Popják ve Biyokimya Derneği Ciba madalyası (1965) ortaklaşa verildi

Benim bilimsel kariyeri boyunca karım benim en sabit işbirlikçisi olmuştur Onun deneysel beceri çalışmalarına önemli katkılar yaptı; o sağırlık eşlik iletişim zorlukları ölçünün ötesinde benim için oldukça kolaydır; onun cesaret ve metanet benim güçlü destekler var

Les Prix Nobel tr 1975, Editör Wilhelm Odelberg itibaren, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1976

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com