Prof. Dr. Sinsi
|
Renato Dulbecco Hayatı
Renato Dulbecco
Ben, bir Calabrese anne ve Ligurian babası, İtalya, Catanzaro doğdu Babam askere denirdi (Dünya Savaşı) ve kuzeyinde, Cuneo ve Torino taşındı, ben kısa bir süre için o şehirde kaldı Savaşın sonunda, "Genio Civile" babam, Imperia, Liguria, biz yıllarca kaldı gönderildi Hatırlıyorum yaşam Ginnasio Liceo "De Amicis" de dahil olmak üzere, okula gittim Imperia başlar Ne o dönemin en hatırlıyorum, ailem ve birkaç arkadaş yanı sıra, yaz tatili sırasında vaktimin çoğunu kayalık sahil boyunca benim serbest zaman çok harcamak için kullanılan küçük bir meteorolojik gözlemevi, yıl Ben, muhtemelen, aslında çalıştı kendi türünün ilk bir elektronik sismograf bina iyi kullanmak koymak için güçlü bir fizik sevme, geliştirdi
Ben 16 (1930) lise mezunu ve Torino Üniversitesi'ne gitti Ben özellikle fizik ve önemli bir yetenek olan matematik sevmesine rağmen, tıp okumaya karar verdi Bu meslek benim için mükemmel bir cerrah olan bir amca ile takviye edilmiş güçlü bir duygusal itiraz vardı
Torino çok başarılı bir öğrenci olduğunu, ama kısa bir süre sonra biyoloji uygulamalı tıp alanında çok daha fazla ilgi olduğunu fark etti Ben Giuseppe Levi, Anatomi profesörü, Histoloji ve hücre kültürü esasları öğrendim çalışmak için gitti Ancak, benim derecesi için, morbid anatomi ve patoloji gitti Salvador Luria ve Rita Levi-Montalcini: Levi laboratuvarında, daha sonra hayatımın üzerinde güçlü bir etkisi olan iki öğrencileri ile buluştu
Ben başka Herkesin iki yıl daha genç olmasına rağmen tüm öğrenci yıl boyunca ben benim sınıfının üst oldu
1936 yılında Doktora derecesi aldıktan sonra tıbbi bir subay olarak askere denirdi 1938 yılında taburcu edildi ve patoloji döndü Bir yıl sonra, ancak, İkinci Dünya Savaşı nedeniyle tekrar denirdi Ben bir yıl sonra Rusya'ya Fransız ön kısaca gönderilen ve Orada 1942 yılında büyük bir Rus saldırısı sırasında Don ön dar bir kaçış vardı: Ben, birkaç ay boyunca hastanede kalır ve eve gönderildi Mussolini'nin hükümeti çöktü ve İtalya, Alman ordusu tarafından ele alındı Piemonte bölgesindeki küçük bir köyde sakladı ve yerel partizan birimleri doktor olarak, Direniş katıldı Giacomo Mottura, üst düzey bir meslektaşı ile birlikte yeraltı siyasi faaliyetlere katılmış, Torino Morbid Anatomi Enstitüsü ziyaret etmeye devam etti Torino şehir "Milli Kurtuluş Komitesi" parçası oldu ve ilk savaş sonrası kent konseyi, kent meclisi üyesi oldu Ancak, rutin siyaset hayat benim için geçerli değil ve birkaç ay içinde laboratuar dönmek için bu görevinden ayrıldı Ben de, önümüzdeki iki yıl boyunca takip fizik düzenli kurslar, kayıt, okula geri döndü
Levi Enstitüsü geri döndü ve bana modern biyolojinin çalışmak için ABD'ye gitmek için teşvik Levi-Montalcini ile birlikte çalıştı Benim hayalim, muhtemelen radyasyonlar kullanarak, bazı çok basit bir organizmanın genetik çalışma oldu Bu rüya, ABD savaşın başlangıcından bu yana olmuştu Luria, sonra bir gerçeklik haline geldi ve bu çok alanında çalışan, Torino 1946 yazında geldi O beni teşvik etti ve beni kendi grubunda çalışan küçük bir maaş teklif etti Ben, kendini ABD'de başka bir laboratuvara gitmek için hazırlanıyordu Rita Levi-Montalcini, bu yönde teşvik edildi Yani sonbaharda 1947 yılında biz de ABD için girişti
Onunla yakında Jim Watson tarafından birleştirilecek çatısı altında küçük bir laboratuvar, paylaşılan Bloomington Luria, Indiana, çalışmak için gitti Bir yıl içinde benim matematik bilgisini kullanarak, iyi, iki adet çalışma yapılmış ve ultraviyole ışığı ile inaktive faj photoreactivation keşfetti Bu Caltech'te onun grubunda bana iş teklif Max Delbrück, ilgi çekti
1949 yılında yaz Caltech taşındı Arkasında küçük bir römork sınırlı eşyalarını, eski bir araba Indiana California ailemle birlikte bu unutulmaz gezi hatırlıyorum ABD ve insanların iyilik güzellik ve sınırsızlık hayran oldu Oregon Pasifik Okyanusu ulaşmak, yeni bir dünya, biz yolumuza güney Pasadena olarak devam etti ve artan bir izlenim gelen gibiydi Ben sadece bazı yirmi üç yıl sonra değişti çözünürlük - Ben dünyada başka hiçbir yerde yaşamak istemez ki o zamanda çözümlenir
Caltech'te Ben birkaç yıl için faj ile çalışmaya devam etti Bir gün zengin bir vatandaş Caltech hayvan virüs alanında çalışmak için bir fon verdiğini Delbrück tarafından söylendi Ilgilenen olup olmadığını sordu Tıbbi geçmişi ve Levi'nin laboratuvarda elde edilen deneyim, bana geri geldi ve kabul ettim ABD'de hayvan virüs çalışmalarının en önemli merkezlerinden gezdikten sonra hücre kültürleri kullanılarak faj için kullanılan benzer bir plak tekniği, tahlil hayvan virüsleri yolu keşfetmek için yola çıktı Az bir yıl içinde, hayvan viroloji kantitatif çalışma açılan böyle bir yöntem üzerinde çalıştı Poliovirus biyolojik özelliklerini inceleyerek tekniğini kullandık Bu başarılar, sonra Caltech'te profesör, doçent ilk bana randevu getirdi
Ellili Harry Rubin, daha sonra benim laboratuvarında doktora sonrası araştırmacı, ile birlikte Rous Sarkoma Virüs üzerinde çalıştı, bir öğrenci Howard Temin vardı Onların çalışması, tümör virüsü alanları olan ilgim başladı Kendimi bir onkojenik virüs, polyoma virüs, 1958 yılında çalışmaya başladı ve bugüne kadar devam etti Bu çalışma, bu virüs litik enfeksiyon ve dönüşümün ana hücreleri ile etkileşimi birçok açıdan (ve SV40) keşfetmek için yol açmıştır
Caltech gelen 1962 yılında Salk Enstitüsü'nden taşındı ve 1972 yılında Londra'da Imperial Cancer Research Fund Laboratuvarları Ikinci taşımak için nedenlerinden biri, insan kanser alanında çalışma fırsatı oldu
Yıl boyunca güçlü ortakları tarafından etkilenmiştir Giuseppe Levi bana bilimsel çalışma eleştiri temel değeri öğretti, Rita Levi-Montalcini, erken bir aşamada hedeflerini belirlemek için bana yardımcı oldu; Herman Müller, Indiana Üniversitesi Genetik önemini öğretti bana; Salvador Luria virüs tanıştırdı; Max Delbrück, bana biyolojinin bilimsel yöntem ve hedeflerini anlamak yardımcı oldu ve Marguerite Vogt, hayvan hücre kültürleri Bildiğim kadarıyla katkıda bulunmuştur Tüm bu daha Belki daha da önemlisi, benim iş şekillenen genç araştırmacıların sürekli değişen bir grup ile yıl boyunca günlük etkileşim Ben genel hedefleri olmasına rağmen, benim araştırma takip gerçek yolu pragmatik herhangi bir zamanda yapılabilir tarafından belirlenir ve benim genç işbirlikçileri, bu sürecin önemli bir parçasıdır Ben her zaman olduğu gibi mümkün olduğunca kendi elleri ile deneysel çalışmalar yaptı, ama benim zamanında talep arttı, çünkü bu benim araştırma kariyerinin sonraki bölümünde her ikisi de giderek daha az mümkün hale geldi ve artan teknik sofistike ve deneylerin karmaşıklığı nedeniyle özel becerileri büyük bir talep etti
1962 yılından bu yana bilim hayatımda birkaç yıl boyunca benim deneyler yardımcı oldu benim ikinci eşi olan Maureen, destek oldu Ona sevgi teşvik ve ses tavsiyesi olmadan ben ne yaptım gerçekleştirmek için mümkün olurdu olmadığını şüpheliyim
Les Prix Nobel tr 1975, Editör Wilhelm Odelberg itibaren, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1976
Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir
Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1975
|