Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
david, gross, hayatı

David J. Gross Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

David J. Gross Hayatı

David J Gross

Washington, DC, 19 Şubat 1941, dört oğlundan en büyüğü doğdu Babam, Çekoslovakya-Macaristan göçmeni bir Yahudi ailenin oğlu, Philadelphia doğumlu Bertram Meyer, Pennsylvania Üniversitesi, İngilizce bir binbaşı olarak katılmıştı 1941 ABD Montana Senatör James E Murray bir personel, o savaştan sonra 1946 İstihdam Yasası yazmak için yardımcı oldu Bu yasa, Cumhurbaşkanı Ekonomik Danışmanlar Konseyi'nin (CEA), istihdam ve bir charter yüksek düzeylerini korumak için bir taahhüt kurdu CEA 1948 yılında kurulmuştur sonra başkanın ilk asistanı olarak görev yaptı Annem, Nora (Faine), Ukrayna'da doğdu 1914 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden babası ve sadece I Dünya Savaşı sona erdikten sonra eşi ve iki çocuğuyla katıldı Enteresandır ki, her iki çocuk üniversiteye doğru ilerlerken; amcam Harvard Hukuk Fakültesi tamamladı ve annem Barnard mezun oldu O kimya ihtisas, ama asla bilim, Depresyon ortasında kadınlar için düşünülemez bir hedef bir kariyer

Arlington, Va, Washington'un orta sınıf bir banliyösünde, benim çocukluk olaysız geçti Bizimki çok entelektüel bir aile idi ve biz çok erken yaşta okumayı teşvik edildi Babam her zaman entelektüel tutkular, kendi çocukları (ve etrafındaki herkes) ilgi için çalışacaktı Bir Çalışma Sosyal Savaş, daha sonra akademik kariyer başlatmak için kullanılan: 11 yaşında, ben adlı kitabında, Yasama Mücadele tashih için işe alındı Sayfa başına 10 sent ödemiş ve ben bitmiş zaman, ben "komite" kelimesi nefret oldu Akşam yemeği konuşma her zaman yoğun bir yetişkin sorunları, daha çok siyaset ve sosyal adalet konuları ele Fikri böylece büyük ölçüde kendi kendine güven ve her türlü fikri bizim ilgi destekleme eşit olarak, annem ve babam bize çocuğun tedavisi

1953 yılında babam ilk ABD yardım paketi ile birlikte bir danışmanlık ekibi olarak İsrail'e gönderildi Eisenhower yönetiminin Demokratik sürgün bir grup katıldı İsrail, Avrupa'da yarım milyon mülteci emer ve yeni bir devlet inşa etmek için mücadele, para ve tavsiye edilir (ama tavsiye çoğunu göz ardı etmek akıllıca oldu) 1955 yılında dönen ekip sonra, babam kaldı ve İbrani Üniversitesi, School of Business Administration katıldı 1950'li yıllarda Kudüs, küçük, bölünmüş bir şehir, devlet ve üniversite koltuk, dinci fanatikler ve mültecilerin tüm dünyada dikkat çekici bir karışımını içeriyordu Arlington, Va bir feryat vardı

İbranice hiçbir bilgi okula itme ve hayatımda ilk kez akranları ile rekabet etmek için mücadele etmek zorunda O zaman Kudüs büyüyen en büyük avantajlarından biri, televizyon yokluğunda ve birçok diğer dikkat dağıtıcı sonra Amerika Birleşik Devletleri ve şimdi mevcut Kendi kaynakları üzerine atılan, hevesli bir okuyucu oldu Kardeşim Larry ve ben hızla Kudüs'teki Amerikan Konsolosluğu Birleşik Devletler Enformasyon Ajansı tarafından işletilen kütüphane geçti Sonra, babam İbrani Üniversitesi'nde profesör oldu, biz Dağı Scopos Üniversitesi Kütüphanesi erişimi vardı 13 yaşından itibaren, fizik ve matematik çekmiştir Çoğunlukla ilgiyle okunan popüler bilim kitapları türetilen bu konularda ilgim I Erken teorik fizik hayran ve bir teorik fizikçi olmaya kararlı Ben ne anlama geldiğini hiçbir gerçek bir fikrim yoktu, ama insanın aklına kullanarak evrenin sırlarını bulmak için çalışırken bir yaşam geçirmek için inanılmaz derecede heyecan verici görünüyordu Kendi kendime matematik eğitimi ve yakında, öğretmenlerin bilgisi aşan, matematik dersleri muaf oldu Benim lise eğitimi, bugün daha yüksek eğitim ya da sanayi istihdam olacağını pek çok yüksek nitelikli öğretmenler,, mükemmel oldu

Lisesi'nden mezun olduktan sonra, bir teorik fizikçi olmaya kararlı, İbrani Üniversitesi'ne girdi ve fizik ve matematik alanında ihtisas Fizik eğitimi oldukça iyi olduğunu ve matematik eğitimi, mükemmel oldu Lisans aldıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okullarda yüksek lisans için başvurdu O zaman (ama en kısa zamanda değiştirmek için) İsrail öğrenciler, duyulmamış vardı ve ben sadece Berkeley'deki California Üniversitesi'nde kabul edildi Geriye dönüp bakıldığında bu şanslıydı Berkeley, birçok nedenden dolayı, o zaman çok heyecan verici bir yerdi Sosyal adalet için mücadele ve Vietnam'da savaşa muhalefet - 1960 olağanüstü sosyal ve politik gelişmelerin merkezinde idi Ama daha da önemlisi benim için, Berkeley, yeni keşifler aylık görünen ile temel parçacık fiziği merkezi, o zaman ne denirdi, "radyasyon" önce "Rad Lab" ("Berkeley Radyasyon Laboratuvarı" için kısa), kirli bir kelime oldu ve adı değiştirildi "Lawrence Berkeley Laboratuarı" 1964 yılında, Geoffrey Chew güçlü etkileşimler S-Matrix "bootstrap" yaklaşımı karizmatik lideri gözetiminde araştırma yapmaya başladı Ben ilk başta bu devrimci yeni bir teori çok heyecan verici buldu, ancak yavaş yavaş hayal kırıklığına uğramış oldu Ben bir tez hızla tamamladı ve yeni yönlere düşünceleri Berkeley son yılın en geçirdim

1966 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Harvard Toplum Fellows, birçok farklı alanda her yıl sekiz arkadaşlarının atadı harika bir kurumun aday gösterildi Sadece sorumlulukları, her hafta bir kere üst düzey arkadaşlarının birlikte yemek Harvard, Berkeley biraz sonra bir şok oldu Schwinger teorik sahne uzun süre egemen olan, ama şimdi yeni bir nesil teorisyenler sadece görünen Shelley Glashow ve Sidney Coleman, 1966 yılında Harvard dönmüştü Steve Weinberg ziyaret edildi Berkeley sonra Harvard yerine resmi ve düşmanca bulundu, ancak Fellows Derneği harika bir deneyim oldu Ben çok verimli işbirlikleri vardı kiminle genç meslektaşları Curtis Callan ve Roma Jackiw, olarak sahip olduğumuz için şanslıyız oldu Asimptotik özgürlük keşfine yol açtı ve QCD yolda başladı (hikaye benim Nobel konuşması söyledi)

1969 yılında, öğretim üyesi olarak birçok teklifler vardı Ben 27 yıldır kalmak için bir yardımcı doçent olarak, Princeton gitmeye karar verdi Murph Goldberger ve Sam Treiman Princeton benim üst düzey teorik meslektaşları Bu araştırma yapmak için harika bir atmosfer yarattı ve bana büyük destek oldu Hatta olasılığı düşünmeye başlamıştı önce, 1971 yılında görev için beni destekledi Böylece çoğu bugün genç bilim adamları veba anksiyete araştırma sürdürmeye başardı

Üniversite ve Institute for Advanced Study arasında, dikkate değer bir grup genç teorisyenlerinin vardı Ama çoğunlukla Curtis Callan ve ayar teorisi Roger Dashen Sicim teorisi, bir süre için John Schwarz ve Andre Neveu ile birlikte çalıştı Princeton Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencileri, özellikle Frank Wilczek ve Edward Witten dikkat çekici bir grup vardı şanslıydım Ben her zaman yalnızlık içinde çalışmak yerine diğer fizikçiler ve öğrenciler ile işbirliği keyif aldık bu şanslıydı Ben elimden gelenin en iyisini fikirler başkaları ile ısıtmalı değişimleri ortaya bulabilirsiniz Öğrencileri ile ilgili, o zaman ve şimdi, benim şimdiki çalışmaları ile yakından dahil etmek ve çok sık doğrudan onlarla çalışmak Ben her zaman zor bir öğrenci atamak ve öğrencileri kendimi çalışma olduğunu çok daha iddialı projeler dahil etmek için tercih olabilir önemsiz veya kolay sorunları ile gelip bulundu Bu tür işbirlikleri, hiç şüphesiz benim öğrenciler için iyi bir eğitim, aynı zamanda benim için çok yararlı

Asimptotik özgürlük ve QCD ortaya çıkması keşfinden sonra, QCD çözmek için girişimde göstergesi teorileri dinamikleri üzerinde uzun yıllar geçirdi Çok büyük ilerleme yapıldı, ancak kontrol edilebilir bir analitik çözüm teorisinin hedefi gerçekleştirilemedi 1980'li yılların başında, diğerleri ile birlikte daha fazla spekülatif fizik benim dikkatimi çevirdi - doğa ve kuantum yerçekimi karşı karşıya birleştirici tüm güçleri meydan 1980 yılının başında, ben bir grup genç işbirlikçileri ile birlikte, 1984 yılında tekrar string teorisi üzerine çalışmaya başladı, zaman string teorisi Standart Model açıklamak imkanı sunuyoruz görünüyordu heterotic string, keşfetti O zamandan beri büyük ölçüde string teorisi üzerine çalışıyoruz Kayda değer ilerlemeler olmasına rağmen, doğanın bütün güçleri birleştirmek ve bu teoriyi deneme ile temas kurmaya potansiyeli henüz gerçekleşmiş değil

1996 yılında, Santa Barbara (ikinci kez) Teorik Fizik Enstitüsü müdürlüğüne sunuldu Ben yeni sorunlar için hazır olduğunu ve ünlü ITP gelmek için fırsat tarafından çekilir Otuz yıl boyunca öğretim ve araştırma yapıyor olması, diğer sorumlulukları almaya hazır olduğunu İşin en bilimsel liderlik ve yönetim değil oluşuyordu beri ITP müdürlüğüne harika bir fırsat oldu ve ben de güçlü bir araştırma faaliyeti devam edebilir Bu karardan pişman olmayan ve büyük ölçüde Enstitüsü yönetmenlik ve programlarında yer alan bilim olağanüstü a katılan keyif aldık

Ben, ilk eşi, Shulamith (Toaff) iki çocuğu var, onu tamamlıyor ve Elisheva Gross, bir tarihçi ve Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde hukuk profesörü ve torunlarıma, Raphaela ve Sophia anne Ariela Gross: Los Angeles California Üniversitesi'nde psikoloji alanında doktora Şimdi benim ikinci eşi Jacquelyn Savani ve benim üvey kız, Miranda Savani, Santa Barbara, California'da yaşıyor

Onur

Alfred P Sloan Vakfı Üyesi, 1970-1974

1974 seçilmiş Üyesi, Amerikan Fizik Derneği,

1985 seçilmiş Görevlisi, Amerikan Sanatlar Akademisi ve Fen Bilimleri,

Ulusal Bilimler Akademisi Üyesi, 1986 seçildi

1987 seçilen Advancement of Science Görevlisi, Amerikan Derneği,

Alıcı, Amerikan Fizik Derneği JJ Sakurai Ödülü, 1986

Alıcı, MacArthur Vakfı Bursu Ödülü, 1987

Alıcı, Dirac Madalyası, 1988

Docteur Philosophiae Honoris Causa, Montpellier Üniversitesi, 2000

Alıcı, Oskar Klein Madalyası, Stockholm Üniversitesi, 2000

Alıcı, Harvey Ödülü, Technion - İsrail Teknoloji Enstitüsü, 2000

Doktor Philosophiae Honoris Causa, İbrani Üniversitesi, Kudüs, 2001

Alıcı, İlköğretim Parçacık Fiziği Avrupa Fizik Derneği Ödülü, 2003

Alıcı, Grande Medaille D'Or, Academie des Sciences, Fransa, 2004

Alıcı, Nobel Fizik Ödülü, 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com