Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cremer, hayatı, randal

Randal Cremer Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Randal Cremer Hayatı

Randal Cremer

Fareham, İngiltere'de küçük bir kasaba olan William Randal Cremer (Mart 18, 18281-22 Temmuz 1908), çok uzak olmayan Portsmouth, bir anda yoğun bir sefalet işçisinin çok bir işçi sınıfı bir ailenin çocuğu olarak doğdu Babası, bir koç ressam, çocuk hala bir bebek iken ailesi terk Annesi, yılmaz bir kadın, oğlu ve iki kızı sıkı yoksulluk rağmen kaldırdı ve hatta oğlunu okula gönderdi - bir kilise okulunda, o güçlü bir Metodist oldu Onbeş sonunda tam teşekküllü bir marangoz olma, inşaat sektöründe bir amca çırak oldu Bu süre zarfında onun yetersiz örgün eğitim dersler katılıyor tarafından desteklenmelidir Bir keresinde de, hoparlör, uluslararası uyuşmazlıkların tahkim, Cremer unuttum asla bu bir fikir yoluyla çözülecektir önerdi hangi barış konulu bir konuşma duydum

Cremer 1852 yılında Londra'ya taşındı Yönetimi için kendi kapasitesi, otuz yaşında, o dokuz saatlik işgünü için bir kampanya çalıştıran bir konseyine seçildi, 1858 yılında kabul edildi, daha sonra o yıl içinde lokavt süresince iş yönettiği yedi 70000 erkek O kendi ticareti için tek bir birlik oluşturan vesile oldu: Marangozlar ve Mutfak Amalgamated Derneği, Uluslararası İşçi Birliği'nin oluşumuna katıldı ama Derneği daha devrimci düşünürler tarafından ele alındığında verdiği desteği geri çekti

Kaçınılmaz olarak, emek aktif Meclis'te temsil edilmesi gerektiğini Cremer oluştu O oy, zorunlu eğitim, İrlanda kiliseyi devletten ayırma, doğrudan vergilendirme, toprak reformu, işçi sendikaları düzenleyen yasa değişikliği, işçi-yönetim anlaşmazlıkları ele uzlaşma mahkemelerinin oluşturulması ve oy için çağıran liberal bir platform üzerinde, 1868 yılında Warwick durdu uluslar arasındaki anlaşmazlıkları karara bağlamak için uluslararası tahkim kurulları 1874 yılında ve daha sonra tekrar yenildi Ama 1885 üçüncü Reformu Tasarısını sonra işçilerin neredeyse tamamen oluşuyordu banliyö Londra Haggerston yeni seçim, 1885, 1886, ve 1892 yılında Parlamentoya seçildi 1895 yılında yendi, o ölümüne kadar koltuğunu koruyarak, 1900 yılında seçildi

Cremer, insanlık ve tahkim sağlanabilir hangi yöntem için barış sadece kabul edilebilir bir devlet olduğunu tutkulu inanç önceden Parlamentosu üyesi ve bir işçi lideri olarak onun itibarını gücünü kullandı O Fransa-Prusya çatışma sırasında İngiltere'nin tarafsızlık desteklemek için 1870 yılında kurdu işçilerin komitesi, 1871 yılında İşçi Kullanıcı Barış Derneği oldu ve sırayla, hangi o bundan sonra hem kendi katkıda için Uluslararası Tahkim Ligi, bir dernek için kilit taşı sağlanan zaman ve parasını

Meclis'e girmeyi iki yıl sonra, 1887 yılında Cremer, İngiltere hükümeti ile öngören bir anlaşmayı sonuçlandırmak için onları çağıran Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Kongre hitaben bir karar Avam 234 üyelerinin imzaları güvenli ikisi arasında doğan uyuşmazlıkların diplomasi yerleşim meydan okudu hükümetler tahkime sevk edilmelidir Aynı yıl Cremer, İngiliz devlet adamlarından bir heyet başlığı Başkan Cleveland çözünürlük sundu

Çözünürlük Cremer ve arkadaşları, 1888 yılında Paris'teki bir keşif toplantıya davet Frédéric Passy ve diğer Fransız milletvekilleri faiz heyecanlandırdı Bu toplantı Arası Union2 kuruldu ve ilk toplantısında katılan sekiz ülke temsilcileri, 1889 yılında Paris'te düzenlenen bir sonucu Cremer Birliği ve İngiliz bölümün sekreteri başkan yardımcısı seçildi

Cremer yalnız bir adamdı: ilk eşi 1884 yılında ikinci kez, 1876 yılında öldü; çocuk vardı O, sadece yaşadığı doğa zevk, uzun saatler boyunca çalıştı Ayrıca, cömert bir insandı 1903 yılında Nobel Barış Ödülü nakit değeri yaklaşık £ 8,000 oldu O hemen o sekreter ve daha sonra bir ek £ 1000 olduğu Ligi £ 7000 verdi

Pnömoni tarafından kapılmış, o 22 Temmuz 1908 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com