Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydan, biyografisi, erol, koramiral

Koramiral Aydan Erol - Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Koramiral Aydan Erol - Biyografisi

Koramiral Aydan Erol (1940 - )

1940 yılında Kütahya'da doğan (E) Koramiral Aydan EROL, 1954 yılında Deniz Lisesi'ne girmiş, 1959 yılında Deniz Harp Okulu'ndan Asteğmen olarak mezun olduktan sonra Donanmaya katılmıştır

Donanmada çeşitli harp gemilerinde Branş subaylığı, Bölüm Amirliği, IIKomutanlık ve Komutanlık görevlerini deruhte etmiştir
1970 yılında Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olmuştur
Daha sonra sırasıyla Muhrip IIKomutanlığı ve Muhrip Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur 1977-1979 yılları arasında Washington Deniz Ataşeliği, 1979-1982 yılları arasında DzKKHrkBşkHrkEğtDBşkHarekat Şube Müdürlüğü, DzKK Harekat Eğitim Daire Başkanlığı ve IIMuhrip Filotilla Komodorluğu görevlerini ifa etmiştir
30 Ağustos 1984'te Tuğamiralliğe terfi eden (E) Koramiral Aydan EROL, 1984-1987 yıllarında DzKKHrkBşk Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığı, 1987-1988 yıllarında Çıkarma Filosu Komutanlığı görevlerinde bulunmuş olup, 30 Ağustos 1988'de Tümamiralliğe terfi etmiştir
Tümamiral olarak, 1988-1990 yıllarında Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1990-1991 yıllarında Hücumbot Filosu Komutanlığı ve 1991-1992 yıllarında Harp Filosu Komutanlığı'nı deruhte etmiş, 30 Ağustos 1992'de Koramiralliğe yükselmiştir
Koramiralliğe terfiinden sonra, 1992-1993 yıllarında MGK Genel Sekreter Yardımcılığı, 1993-1994 yıllarında Deniz Eğitim Komutanlığı, 1994-1995 yılları arasında Güney Deniz Saha Komutanlığı, 1995-1997 yılları arasında DzKKlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan (E) Koramiral Aydan EROL, 1997-1998 tarihleri arasında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı görevini deruhte etmiştir
1998 yılında emekliye ayrılan (E) Koramiral Aydan EROL, Bayan Sibel EROL ile evli olup, Kaan ve Burak isimlerinde iki oğlu vardır (E) Koramiral Aydan EROL İngilizce bilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com