Dario Fo Hayatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dario Fo HayatıDario Fo Dario, oyun yazarı için ek olarak, aynı zamanda, yönetmen, sahne ve kostüm tasarımcısı, ve hatta zaman zaman kendi oyunları için müzik besteler ![]() France Rame, onun önde gelen aktris, yardımcı ve birlikte 45 yıllık tiyatro üretilen oynar birçok yazma katkıda bulunmuştur O da Fo-Rame Company için idari ve kurumsal sorumluluk üstlenmiştir![]() Franca Rame Franca Rame Parabiago, Milan ilinde küçük bir kasabasında doğdu Ailesi zamanda şehir sahne oldu: o doğacak oldu saf şans vardı Babası Domenico, teyzeler, amcalar, kuzenler ve sözleşmeli olarak işe alınan diğer aktörler ve aktrisler ile birlikte annesi Emilia ve kardeşi, Lombardiya ve Piedmont kasaba ve köylerinde turne gezici bir tiyatro kumpanyası parçası![]() Tiyatroya Rame aile bağları çok eski 17 yüzyılın sonlarından bu yana, onlar vesilesiyle gerektiği gibi, aktörler ve kukla ustaları var![]() Sinema gelişiyle birlikte kukla tiyatrosu, kukla tiyatrosu tüm "özel efektler ile zenginleştirilmiş gerçek tiyatro, kaymıştır Kasabadan kasabaya gitti ve gittiği her yerde olumlu tepkiler aldılar![]() Bugün bile, tiyatro ve televizyon rağmen onun kişisel başarı, bu şehirlerde insanlar hala sık sık "Domenico Rame kızı" olarak Franca bakın Commedia dell'Arte iyi gelenek, aile, trajik ve komik durumlar diyaloglar ve zengin bir repertuar üzerinde çizim, kendi performansları doğaçlama![]() Bunlar genellikle yeni bir kasaba kasaba halkı arasında bir anket açıldı ardından yerel azizi yaşam yürürlüğe girmesi ile ![]() Ailenin repertuar Shakespeare üzerine İncil'deki metinlerden Çehov ve Pirandello arasında değişiyordu; Niccodemi büyük l9th yüzyılın tarihsel romanları, özellikle bir sosyalist ya da oluşmuş bu bükülmüş olanlar Genellikle kendi performansları, Giordano Bruno, Arnaldo da Brescia ve Galileo Galilei gibi erkeklerin hayatlarının mevzuat dahildir![]() Domenico Rame Topluluğun şair oldu; bir dindar, sosyalist, o sık sık bir performans geliri ortak yaşamlarını geliştirmek için harcanan grevci işçiyi desteklemek için verilen veya çocuk bakım tesisleri oluşturmak için kullanılır oldu, ya da diğer şekillerde de ki ona gördü insanlar Rame-Fo arşivlerinde kalan bu etkinliği inceden kayıtları, muhtemelen Franca annesi Emilia Baldini Bobbio bir belediye mühendisi, bir okul öğretmeni ve kızı tarafından korunmuştur![]() Genç bir öğretmen olarak, Emilia Domenico ile aşık - yirmi yıl onun üst düzey onun kuklaları ve kukla Bobbio üzerinden geçiyordu O güçlü ailesinin karşı çıkmasına rağmen, ona, evli ve birlikte Lombardy turuna devam etti Emilia yakında oyunculuk ve kostüm tasarımcısı esnaf öğrendim Bu hareket ve sahne taşımak için dört çocukları öğretti o oldu O, onun çalışma ve mükemmel bir ajanda titiz, olağanüstü bir kadındı Sonunda o topluluğu omuzları üzerinde taşınan o oldu![]() Franca ona çıraklık kazandığı bu ortamda oldu Ben annemin kollarında benim ilk yaptı, ben sadece sekiz gün oldu [o Brabant Geneviève yeni doğan oğlu oynadı]: o söylüyor gibi - "Ben orada doğmuş oldu, çünkü o her zaman sahnede evde hissettim vardır ![]() Ben o akşam çok söylemedi! "Birkaç yıl sonra, 1950-1951 tiyatro sezonunda, Franca - Pia kız kardeşi kurşun ardından aile sol ve Marcello Marchesi "GHE pensi mi" Milano'da Teatro Olimpia bir parçası Tino Scotti şirket katıldı ![]() Dario için Dario, 26 Mart 1926 tarihinde San Giano, Lago Maggiore Varese eyaletinde küçük bir kasabada doğdu Ailesi oluşuyordu: babasının Felice, sosyalist, amatör bir tiyatro şirketi istasyonu master ve aktör; annesi Pina Rota, büyük bir hayal gücü ve yeteneğin bir kadın (1970'li yıllarda onun otobiyografik hesap tarihini anlatan, "Il paese Rane delle" evine şehir) Einaudi tarafından yayımlandı; onun kardeşi Fulvio ve kız kardeşi Bianca ve genç Dario onun çocukluk tatil geçirdim LOMELLINA, bir çiftlik vardı anne tarafından dedesi![]() Dario ziyaretleri sırasında, dedesi, büyük, atlı vagon üretmek satan kırlarda yolculuk ederdi Müşterileri çekmek için en şaşırtıcı hikayeler söylerdim ve bu hikayeler o yerel olaylar hakkında haber ve anekdotlar eklersiniz Onun hiciv ve zamanında kronikler onu takma Bristìn (biber tohumu) kazandı Dario anlatı ritim esasları öğrenmeye başladı, büyük vagon yanına oturan dedesi oldu![]() Dario babasının ilanları demiryolu yetkilileri kapris değişmiş olduğu gibi, bir kasabadan başka bir hareket onun çocukluk geçirdi Ancak coğrafya akı kalmış olsa bile, kültürel ayarı her zaman aynıydı Çocuk büyüdükçe, o yerel bir anlatı geleneği eğitim oldu Artan bir tutku ile, tavernalar ve Piazze otururdu ve master cam üfleyiciler ve balıkçılar, yorulmadan dinlemek keskin siyasi hiciv batmış masalları, takas - fabulatore sözlü geleneğinde![]() 1940 yılında Brera Sanat Akademisi'nde okumak için Milan (Luino gelen commuting) taşındı Savaştan sonra, o Politeknik mimarlık okumaya başlar, ancak sadece birkaç sınavları ile kesme yaptığı çalışmalar, onun derecesini tamamlamak için ayrıldı![]() Savaşın sonuna doğru, Dario Salo Cumhuriyeti'ndeki orduya askere O kaçmayı başarır ve bir çatı odası gizli savaşın son aylarında geçirir Anne ve babası, aktif direniş babası Yahudi bilim adamlarının kaçakçılığı organize ve tren İsviçre, İngiliz savaş esirlerinin kaçtı; annesi yaralı partizanları bakmakta![]() Lago Maggiore evine her gün gidip, Politeknik mimarlık dersleri devam ederken, savaşın sonunda, Dario Milano Brera Akademisi'nde yaptığı çalışmalar döner ![]() 1945-1941 tasarım ve tiyatro dekor aşamasına onun dikkatini döner O monologlar doğaçlama başlar![]() Milano ailesiyle birlikte hareket eder Mamma kocası üniversite ile üç çocuk koymak için, yardımcı olmak için, bir gömlek üreticisi olarak elinden geleni yapar![]() Genç Fos için, bu, yırtıcı okuma bir dönemdir Gramsci ve Marx Amerikalı romancı ve ilk çeviriler, Brecht, Mayakovski ve Lorca ile birlikte devoured![]() Hemen savaş sonrası yıllarda, İtalyan tiyatro, gerçek bir devrim uğrar, ["küçük tiyatrolar"] esas Piccoli teatri yeni fenomen tarafından birlikte itti "popüler bir aşama" fikrinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını ![]() Için bu efervesan hareketi tarafından yakalanan ve doyumsuz bir tiyatrosever olduğunu kanıtlamaktadır - o genellikle bir koltuk satın almak için göze ve performansları ile stand olsa bile Için Mamma Emilio Tadini, Alik Cavalieri, Piccoli, Vittorini, Morlotti, Treccani, Crepax, bazıları zaten ünlü aralarında çocuklarını tanıdıkları için, açık bir zihin ve açık bir ev tutar![]() Onun mimari çalışmaları sırasında, dekoratör ve yardımcısı mimar olarak çalışırken, Dario, onun çocukluk göl tavernalar duydum gibi uzun boylu olarak masalları ile arkadaşları eğlendirmek için başlar ![]() 1950 yılının yaz aylarında, Dario Franco Parenti Cain and Abel benzetmeyi genç adamın komik render Cain poer nano ["zavallı bir şey"], sefil bir aptal, bir şey olduğu, bir hiciv tarafından büyülenmiş arar ama kötü O çalışır her zaman, poer nano, görkemli, sarışın ve mavi gözlü Abel taklit etmek için sadece bu, o sıkıntı içine alır Sonra başka bir felaket acı sonra, nihayet deli gider ve muhteşem Abel öldürür Franco Parenti onun tiyatro şirketi katılmak için heyecanla davet ediyor![]() Dario Parenti yaz eğlence programında sahne başlar Bu, o Franca Rame ile ilk karşılaşma "zaman kişi, zihin değil, ama bazı arkadaşlar evde gördüğü bir fotoğraf şeklinde O yıldırım çarpmışa! Bir süre onun yardımcısı mimar olarak çalışmaya devam ederken Ama inşaat sektöründe zaten coşmuş yolsuzluk tiksinti eserleri ve çalışmaları, kısa sürede terk etmeye karar verir![]() |
|
|
|